AMINTIRI

Orasul ca scena pentru arta

Cand orasul devine scena pentru arta, atmosfera obisnuita a strazilor si…

CATWALK

#LoveBringsLove

45 de case de moda si designerii lor au adus un…

EDITOR'S CHOICE

Inele ca mici sculpturi purtabile

Care este piesa ta de bijuterie preferata? E o intrebare pe…

INSPIRATIE

Tres Chic

Cand m-am uitat peste tinutele participantelor la Saptamana Modei de la…

WE LIKE

Videoclipuri cu coregrafii care te...

Pot sa ma inveselesc sau, dimpotriva, sa ma balacesc in butoiul…

INSPIRATIE

Filme si tinute de vazut....

Pentru mine, din ipostaza de redactor la Petocuri.ro, marile festivaluri de…

RED CARPET

Met Gala 2021. Cod vestimentar:...

Dupa o pauza de un an, Met Gala a revenit ieri…

Hot Trend

Cum mai arata relatia noastra cu machiajul

Distantarea sociala a provocat, vrand-nevrand, si o distantare intre noi si lumea machiajului. Multe activitati pentru care ne aranjam in functie de stilul nostru inainte de a iesi din casa au disparut o perioada buna, iar, cand situatia a revenit cat de cat la ritmul pe care il aveam inainte de pandemie, unele dintre noi am reluat relatia obisnuita pe care o aveam cu machiajul, altele, cum e si cazul meu, nu chiar. Stii exercitiile alea in care iti imaginezi ce ai alege daca ar trebui sa pastrezi trei obiecte din viata ta, fie ca mergi pe o insula pustie, fie ca nu. Ei bine, daca m-ar fi intrebat cineva asta in legatura cu trusa mea de machiaj (destul de minimalista de altfel), pana in luna martie a anului trecut, as fi raspuns ca pot renunta la orice altceva, atata timp cat nu e vorba despre anticearcan, eyeliner si mascara. Consideram ca m-as putea descurca bine-mersi cu aceste trei produse. Eyelinerul era o emblema a machiajului meu. Ani de zile, am trasat atatea linii alungite pe pleoapele superioare, incat am ajuns sa am impresia ca le-as putea face si fara ajutorul oglinzii. Cand m-am trezit, la un moment dat, in situatia de a incerca asta, a devenit cat se poate de clar ca nu, nu pot de fapt. Dupa luna martie a anului trecut, am descoperit ca, totusi, pot si fara ey...

Inapoi Inainte
Knitwear sexy: Sandra Backlund

Knitwear sexy: Sandra Backlund

Cand vine vorba de imbracaminte in tendinte, Suedia e cel mai adesea asociata cu branduri ready-to-wear precum H&M si Cheap Monday. Marile capitale ale modei au insa motive sa se teama, pentru ca Stockholm isi croieste cu indrazneala drumul spre pasarela.

Cine ar fi crezut, spre exemplu, ca lana tricotata va deveni cel mai sofisticat si dorit material de pe catwalk? Sandra Backlund este marea revelatie a Suediei. Isi descrie creatiile ca “o combinatie de science fiction si fantezii calde, suave”. Studiile in industria textiliera si design au ghidat-o pe Sandra Backlund sa croiasca rochii-pulover din lana moale, cu o constructie artizanala, absolut covarsitoare prin eleganta si feminitate.

“Designerii au recurs mereu la solutii precum corsetul si balenele de burete pentru a modela corpul. Eu fac acelasi lucru, dar cu lana. Acopar si descopar alternative parti ale corpului, pentru a revela forme dinamice. Iubesc acea moliciune delicata si ampla pe siluete inalte, androgine”, spune Sandra.

 

Foto: www.sandrabacklund.com

PUBLISHED ON 17.10.2011

more in Newsroom