HOT TREND

Inspiratie in machiaj pentru primavara-vara...

Ochii conturati cu tus negru si buzele evidentiate cu ruj rosu…

STREET STYLE

Primavara denimului

As numi primavara anotimp al stilului. Temperaturile ei ingradesc cel mai…

INSPIRATIE

Dries Van Noten fara Dries...

Dries Van Noten se retrage de la conducerea casei de moda…

INTERVIU

Magia Zanelor de dupa usa...

Magia Zanelor incepe in fata unei usi fermecate, un loc in…

INSPIRATIE

Premiile Oscar 2024. Momente pe...

Cateva ganduri despre premii si discursuri, tinute de pe covorul rosu…

INSPIRATIE

Pat McGrath. Cand o make-up...

E surprinzator cand numele unui make-up artist rasuna la fel de…

HOT TREND

Cerceii statement

Elementele cu care rezonez pe deplin la evenimentele dedicate modei alcatuiesc…

Inspiratie

Umor si activism pe scena de stand-up comedy

Ali Wong, Taylor Tomlinson, Wanda Sykes si Hannah Gadsby m-au influentat sa privesc stand-up comedy-ul cu alti ochi… Nu de putine ori cu ei in lacrimi de ras, dar si cu vulnerabilitate, empatie si speranta pentru o lume mai buna. Interactiunea mea cu stand-up comedy-ul a inceput cu stangul. In urma cu multi ani, sa fie vreo 15, am mers la un show intr-un local din Bucuresti. Nu mai tin minte cine a urcat pe scena, dar stiu ca nu am rezonat cu genul de umor ascultat. Se poate ca experienta mea din acea seara sa nu fi fost reprezentativa pentru peisajul stand-up-ului, doar ca nu am simtit curiozitatea de a afla exact ce si cum. Lucrurile s-au schimbat relativ recent cand am intalnit abordari ce calibreaza umorul din experientele pe care viata ni le aduce in cale, fara a-l forta sa fie si unde nu e. Mai mult decat atat, temele de discutie incluse in show-uri, de la inegalitate de gen, la rasism, homofobie, sanatate mintala, maternitate, relatia cu familia sau relatiile de cuplu, creioneaza – uneori pe alocuri, alteori in intregime - o forma de stand-up comedy activist. Poate ti se intampla si tie, dupa un serial care iti place mult, sa nu mai ai un timp rabdarea necesara pentru a te aventura intr-o noua poveste. In urma cu niste luni bune, ma aflam tocmai intr-o astfel ...

Inapoi Inainte
Joy, in regia lui David O. Russell
Recenzie
Autor: Elena Bagescu

Joy, in regia lui David O. Russell

Dorinta personajului principal de a progresa, ambitia ei, determinarea cu care isi apara ideile… M-am tot gandit ce mi-a placut cel mai tare la Joy, pelicula regizata de David O. Russell. Cred ca, dincolo de jocul actoricesc al lui Jennifer Lawrence, Robert de Niro, Isabella Rosellini si Bradley Cooper, cel mai mult mi-a placut mesajul pe care il transmite si pe care il pot rezuma in cateva cuvinte astfel: Nu renunta niciodata in ceea ce crezi. Lupta. Fara lupta, nu stii daca vei reusi.

Povestea lui Joy Mangano – femeia care a inventat mopul cu stoarcere si a cladit un adevarat imperiu din inventii care acum ni se par banale – este narata chiar de bunica ei, Mimi. Ea este singura care a crezut cu adevarat in puterea nepoatei sale de a realiza lucruri marete.

Joy este o femeie divortata, cu doi copii, dar pare a fi, de fapt, mama pentru cinci dintre personaje. Fostul sot (Edgar Ramirez), un cantaret ratat, locuieste inca in subsolul casei. Mama ei (Virginia Madsen) este vesnic neajutorata, iar deciziile de viata pe care le ia sunt bazate pe actiunile personajelor din telenovela preferata. Apoi, pentru ca tabloul sa fie complet, tatal ei (Robert de Niro) apare intr-o seara la usa, alaturi de fosta lui iubita care o anunta scurt pe Joy: “Ti l-am adus inapoi”.

In acest context tensionat, Joy poarta o lupta continua intre ceea ce ar vrea sa faca si ceea ce trebuie sa faca. Fiecare decizie luata de ea m-a invatat ceva. Mi s-a parut interesant sa descopar si cum s-a conturat “magia” teleshoppingului in anii ’90. Desi astazi reteta ei este preluata cu succes de antreprenoare din intreaga lume, Joy Mangano a fost prima femeie de business care si-a promovat si vandut produsele personal.

De la personajul Mistique din X-Men la Katniss Everdeen in trilogia Hunger Games, Tiffany in Silver Linings Playbook si pana la Serena in pelicula cu acelasi nume, Jennifer Lawrence a fost intr-o continua evolutie profesionala. La doar 25 de ani, ea dovedeste o maturitate actoriceasca impresionanta in Joy.

Desi filmul nu a primit cele mai bune recenzii din partea criticilor, rolul interpretat de Jennifer Lawrence a fost intens laudat si recompensat, in aceasta luna, cu Globul de Aur pentru cea mai buna actrita in comedie – musical. Nu este prima interpretare intr-un film regizat de David O. Russell care ii aduce un trofeu. Actrita a mai castigat deja doua Globuri de Aur si un Oscar pentru filme semnate de Russell. In discursul ei de la gala Globurilor de Aur 2016, Jennifer Lawrence a multumit, in primul rand, regizorului pentru “placerea de a face filme, fara sa te intereseze daca cineva chiar le urmareste”. Fara indoiala, publicul le urmareste cu placere.

Foto via Hepta.ro
Video: Joy via Youtube.com

PUBLISHED ON 21.01.2016

more in Mood Board