AMINTIRI

Orasul ca scena pentru arta

Cand orasul devine scena pentru arta, atmosfera obisnuita a strazilor si…

CATWALK

#LoveBringsLove

45 de case de moda si designerii lor au adus un…

EDITOR'S CHOICE

Inele ca mici sculpturi purtabile

Care este piesa ta de bijuterie preferata? E o intrebare pe…

INSPIRATIE

Tres Chic

Cand m-am uitat peste tinutele participantelor la Saptamana Modei de la…

WE LIKE

Videoclipuri cu coregrafii care te...

Pot sa ma inveselesc sau, dimpotriva, sa ma balacesc in butoiul…

INSPIRATIE

Filme si tinute de vazut....

Pentru mine, din ipostaza de redactor la Petocuri.ro, marile festivaluri de…

RED CARPET

Met Gala 2021. Cod vestimentar:...

Dupa o pauza de un an, Met Gala a revenit ieri…

Hot Trend

Cum mai arata relatia noastra cu machiajul

Distantarea sociala a provocat, vrand-nevrand, si o distantare intre noi si lumea machiajului. Multe activitati pentru care ne aranjam in functie de stilul nostru inainte de a iesi din casa au disparut o perioada buna, iar, cand situatia a revenit cat de cat la ritmul pe care il aveam inainte de pandemie, unele dintre noi am reluat relatia obisnuita pe care o aveam cu machiajul, altele, cum e si cazul meu, nu chiar. Stii exercitiile alea in care iti imaginezi ce ai alege daca ar trebui sa pastrezi trei obiecte din viata ta, fie ca mergi pe o insula pustie, fie ca nu. Ei bine, daca m-ar fi intrebat cineva asta in legatura cu trusa mea de machiaj (destul de minimalista de altfel), pana in luna martie a anului trecut, as fi raspuns ca pot renunta la orice altceva, atata timp cat nu e vorba despre anticearcan, eyeliner si mascara. Consideram ca m-as putea descurca bine-mersi cu aceste trei produse. Eyelinerul era o emblema a machiajului meu. Ani de zile, am trasat atatea linii alungite pe pleoapele superioare, incat am ajuns sa am impresia ca le-as putea face si fara ajutorul oglinzii. Cand m-am trezit, la un moment dat, in situatia de a incerca asta, a devenit cat se poate de clar ca nu, nu pot de fapt. Dupa luna martie a anului trecut, am descoperit ca, totusi, pot si fara ey...

Inapoi Inainte
Joel Dicker, castigatorul Marelui Premiu al Academiei Franceze, vine la Bucuresti

Joel Dicker, castigatorul Marelui Premiu al Academiei Franceze, vine la Bucuresti

Pe 23 mai, Joel Dicker lanseaza la Bucuresti romanul 'Adevarul despre cazul Harry Quebert', recompensat anul trecut cu Marele Premiu al Academiei Franceze. Evenimentul va avea loc, de la ora 18:00, la Libraria Carturesti-Verona. Alaturi de autorul elvetian, vor fi prezenti si Dan C. Mihailescu, critic literar, Ana Antonescu, traducator, si Magdalena Marculescu, director editorial Editura Trei.

Adevarul despre cazul Harry Quebert reprezinta, totodata, un roman in roman, un studiu sociologic asupra Americii clasei de mijloc inainte de alegerea lui Barack Obama ca presedinte, o ancheta a unei crime, precum si un curs de literatura.

Pascal Bruckner declara despre romanul lui Dicker ca este unul dintre cele mai captivante pe care le-a citit in ultimul timp. „Cu o maiestrie uluitoare pentru un autor atat de tanar, Joel Dicker redefineste romanul politist, romanul de formare si romanul despre literatura, antrenandu-ne intr-o poveste pe care nu o lasam din mana pana la ultima pagina. Adevarul despre cazul Harry Quebert a fost, pentru mine, revelatia anului. Am devorat-o in cateva nopti cu o pasiune pe care n-am mai simtit-o de mult fata de o carte”, este de parere autorul francez.

„Ca un maestru, Dicker alterneaza epocile, registrele stilistice (raportul politiei, transcrierea unui interogatoriu, extrase din roman) si exploreaza America in toate excesele ei – mediatice, literare, religioase, meditand, in acelasi timp, asupra conditiei scriitorului. O lectie de scris si o lectie de viata.”L’express

Nascut la Geneva, pe 16 iunie 1985, Joel Dicker a aboslvit facultatea de drept in 2010. Adevarul despre cazul Harry Quebert este al doilea roman ce-i poarta semnatura. Pe langa distinctia primita in septembrie 2012, cand autorul a primit Marele Premiu al Academiei Franceze, cartea lui a facut parte din selectia finala pentru Premiul Goncourt si a fost recompensata cu Premiul Goncourt al Liceenilor pe 2012. Si primul sau roman a avut parte de o critica pozitiva, Les Derniers Jours de Nos Peres obtinand Premiul scriitorilor genevezi.

Foto si info Editura Trei

PUBLISHED ON 22.05.2013

more in Newsroom