INSPIRATIE

Mici trucuri de mare efect,...

Nu am urmat inca, de la un cap la altul, metoda…

INTERVIU

RAQUETTE x ALEXANDRA CASPRUF Jewelry....

La inceputul primaverii, unul dintre mesajele din inbox-ul meu venea cu…

ARTA & DESIGN

O micro-gradina intr-o lampa de...

Am mai vorbit despre pasiunea mea pentru corpurile de iluminat si…

INSPIRATIE

Machiaje pentru primavara-vara ’19. Ce...

In universul machiajului, trecerile de la un an la altul nu…

INSPIRATIE

Denimul prespalat & tie-dye, din...

De fiecare data cand scriu despre denim, imi vin in minte…

INSPIRATIE

Cromatica sezonului primavara-vara 2019

Pentru sezonul primavara-vara 2019, designerii par sa-si fi impartit roata culorilor,…

ARTA & DESIGN

10 conturi cu arta textila...

Oricat de mare ar fi aglomeratia in feed-ul meu de Instagram,…

Inspiratie

Decoratiuni de Pasti. Idei usor de recreat acasa.

Cand eram copil, cadourile pentru cei dragi erau adesea facute de mine, la scoala sau acasa. La fel se intampla si cu unele decoratiuni pentru Sarbatori. Am lipit martisoare, iepurasi si ghirlande lungi din hartie. Am desenat felicitari peste felicitari, din care nu lipseau florile si inimile. Am cusut semne de carte pe etamina. Am crosetat si am tricotat fara sa termin neaparat ce am inceput. Indiferent de rezultatele acestor mici experimente, entuziasmul era de fiecare data la cote ridicate. Demersul de a cauta idei pentru acest articol a functionat ca madlena lui Proust. Mi-am amintit acel entuziasm si am realizat ca, indiferent de anii care ma despart de copilarie, e un sentiment care ma incearca si astazi cand lucrez ceva cu propriile maini. Nu ma refer la a scrie la tastatura, ci la a realiza obiecte palpabile, mici, simple, imperfecte. E drept ca am inlocuit cadourile facute de mine cu cele cumparate, iar situatia nu e foarte diferita nici la capitolul decoratiuni. Din cand in cand, fac insa loc pentru proiecte decorative DIY, iar Sarbatorile devin cele mai bune ocazii pentru asta. Am adunat cateva idei potrivite de Pasti si sper sa gasesti printre ele ceva care te inspira. Sarbatori fericite! ... Un cadou simbolic daca mergi in vizita Sarbatorile sunt despre a p...

Inapoi Inainte
Joel Dicker, castigatorul Marelui Premiu al Academiei Franceze, vine la Bucuresti

Joel Dicker, castigatorul Marelui Premiu al Academiei Franceze, vine la Bucuresti

Pe 23 mai, Joel Dicker lanseaza la Bucuresti romanul 'Adevarul despre cazul Harry Quebert', recompensat anul trecut cu Marele Premiu al Academiei Franceze. Evenimentul va avea loc, de la ora 18:00, la Libraria Carturesti-Verona. Alaturi de autorul elvetian, vor fi prezenti si Dan C. Mihailescu, critic literar, Ana Antonescu, traducator, si Magdalena Marculescu, director editorial Editura Trei.

Adevarul despre cazul Harry Quebert reprezinta, totodata, un roman in roman, un studiu sociologic asupra Americii clasei de mijloc inainte de alegerea lui Barack Obama ca presedinte, o ancheta a unei crime, precum si un curs de literatura.

Pascal Bruckner declara despre romanul lui Dicker ca este unul dintre cele mai captivante pe care le-a citit in ultimul timp. „Cu o maiestrie uluitoare pentru un autor atat de tanar, Joel Dicker redefineste romanul politist, romanul de formare si romanul despre literatura, antrenandu-ne intr-o poveste pe care nu o lasam din mana pana la ultima pagina. Adevarul despre cazul Harry Quebert a fost, pentru mine, revelatia anului. Am devorat-o in cateva nopti cu o pasiune pe care n-am mai simtit-o de mult fata de o carte”, este de parere autorul francez.

„Ca un maestru, Dicker alterneaza epocile, registrele stilistice (raportul politiei, transcrierea unui interogatoriu, extrase din roman) si exploreaza America in toate excesele ei – mediatice, literare, religioase, meditand, in acelasi timp, asupra conditiei scriitorului. O lectie de scris si o lectie de viata.”L’express

Nascut la Geneva, pe 16 iunie 1985, Joel Dicker a aboslvit facultatea de drept in 2010. Adevarul despre cazul Harry Quebert este al doilea roman ce-i poarta semnatura. Pe langa distinctia primita in septembrie 2012, cand autorul a primit Marele Premiu al Academiei Franceze, cartea lui a facut parte din selectia finala pentru Premiul Goncourt si a fost recompensata cu Premiul Goncourt al Liceenilor pe 2012. Si primul sau roman a avut parte de o critica pozitiva, Les Derniers Jours de Nos Peres obtinand Premiul scriitorilor genevezi.

Foto si info Editura Trei

PUBLISHED ON 22.05.2013

more in Newsroom