INSPIRATIE

Vara, anotimpul contrastelor vestimentare

Vara este anotimpul contrastelor din punct de vedere vestimentar. Ea aduce…

WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
Joel Dicker, castigatorul Marelui Premiu al Academiei Franceze, vine la Bucuresti

Joel Dicker, castigatorul Marelui Premiu al Academiei Franceze, vine la Bucuresti

Pe 23 mai, Joel Dicker lanseaza la Bucuresti romanul 'Adevarul despre cazul Harry Quebert', recompensat anul trecut cu Marele Premiu al Academiei Franceze. Evenimentul va avea loc, de la ora 18:00, la Libraria Carturesti-Verona. Alaturi de autorul elvetian, vor fi prezenti si Dan C. Mihailescu, critic literar, Ana Antonescu, traducator, si Magdalena Marculescu, director editorial Editura Trei.

Adevarul despre cazul Harry Quebert reprezinta, totodata, un roman in roman, un studiu sociologic asupra Americii clasei de mijloc inainte de alegerea lui Barack Obama ca presedinte, o ancheta a unei crime, precum si un curs de literatura.

Pascal Bruckner declara despre romanul lui Dicker ca este unul dintre cele mai captivante pe care le-a citit in ultimul timp. „Cu o maiestrie uluitoare pentru un autor atat de tanar, Joel Dicker redefineste romanul politist, romanul de formare si romanul despre literatura, antrenandu-ne intr-o poveste pe care nu o lasam din mana pana la ultima pagina. Adevarul despre cazul Harry Quebert a fost, pentru mine, revelatia anului. Am devorat-o in cateva nopti cu o pasiune pe care n-am mai simtit-o de mult fata de o carte”, este de parere autorul francez.

„Ca un maestru, Dicker alterneaza epocile, registrele stilistice (raportul politiei, transcrierea unui interogatoriu, extrase din roman) si exploreaza America in toate excesele ei – mediatice, literare, religioase, meditand, in acelasi timp, asupra conditiei scriitorului. O lectie de scris si o lectie de viata.”L’express

Nascut la Geneva, pe 16 iunie 1985, Joel Dicker a aboslvit facultatea de drept in 2010. Adevarul despre cazul Harry Quebert este al doilea roman ce-i poarta semnatura. Pe langa distinctia primita in septembrie 2012, cand autorul a primit Marele Premiu al Academiei Franceze, cartea lui a facut parte din selectia finala pentru Premiul Goncourt si a fost recompensata cu Premiul Goncourt al Liceenilor pe 2012. Si primul sau roman a avut parte de o critica pozitiva, Les Derniers Jours de Nos Peres obtinand Premiul scriitorilor genevezi.

Foto si info Editura Trei

PUBLISHED ON 22.05.2013

more in Newsroom