EDITOR'S CHOICE

Rochia midi pentru zile lungi...

Hainele confortabile imi definesc stilul inca dinainte de-a sti ca am…

ARTA & DESIGN

Roos Kalff aduce la lumina...

Roos Kalff realizeaza corpuri de iluminat si obiecte decorative din farfurioare,…

INSPIRATIE

Tinute couture in alb &...

Saptamana Modei Haute Couture de la Paris, dedicata colectiilor pentru sezonul…

INSPIRATIE

Effortless chic. Codul vestimentar al...

Daca vara ar avea un cod vestimentar, expresia effortless chic i…

AMINTIRI

Cum ne amintim azi tinuta...

Din una in alta, conversatia a ajuns pana la sfarsitul clasei…

WE LIKE

Povestiri pe masura timpului tau...

Short Edition este o platforma de povestiri, dar si de poezii…

INSPIRATIE

Coafuri si machiaje. Inspiratie pentru...

Sunt anumite coafuri si/sau machiaje cu care ne simtim confortabil si…

Inspiratie

5 trenduri in coafura pentru primavara-vara 2019

Ce coafuri se poarta in sezonul primavara-vara 2019? Daca ti-ai pus aceasta intrebare, aici vei gasi o parte din raspuns. Am rasfoit imaginile de la evenimentele Saptamana Modei, dedicate acestui sezon, cu atentia concentrata pe coafurile purtate de topmodele. Dintre toate propunerile vazute, am ales cinci trenduri care m-au inspirat. Sunt un mix de elemente cu care m-am obisnuit sa ma intalnesc sezon dupa sezon, detalii retro reinterpretate si alegeri indraznete. ... BRETONUL SCURT Chiar daca mi-am lasat bretonul sa creasca de ceva timp, el ramane un element pe stilul meu. Din acest motiv, nu m-a surprins ca am rezonat cu coafurile purtate de cele mai multe dintre topmodelele care au defilat pe podiumul Miu Miu. Bretonul lor scurt reprezinta o alegere catalogata adesea drept una indrazneata. Este si una usor de remarcat si, zic eu, de tinut minte. Am intalnit acest stil de breton si la prezentarea Dries Van Noten, dar nu numai. Dries Van Noten | Sursa foto: Hepta.ro Fendi | Sursa foto: Hepta.ro Miu Miu | Sursa foto: Hepta.ro Miu Miu | Sursa foto: Hepta.ro ... COAFURILE CU VOLUM Coafurile cu mult volum, de la prezentarea Marc Jacobs, mi-au captat atentia, pe de-o parte, datorita aerului lor retro si, pe de alta parte, datorita nuantelor pastelate de roz si albas...

Inapoi Inainte
Joel Dicker, castigatorul Marelui Premiu al Academiei Franceze, vine la Bucuresti

Joel Dicker, castigatorul Marelui Premiu al Academiei Franceze, vine la Bucuresti

Pe 23 mai, Joel Dicker lanseaza la Bucuresti romanul 'Adevarul despre cazul Harry Quebert', recompensat anul trecut cu Marele Premiu al Academiei Franceze. Evenimentul va avea loc, de la ora 18:00, la Libraria Carturesti-Verona. Alaturi de autorul elvetian, vor fi prezenti si Dan C. Mihailescu, critic literar, Ana Antonescu, traducator, si Magdalena Marculescu, director editorial Editura Trei.

Adevarul despre cazul Harry Quebert reprezinta, totodata, un roman in roman, un studiu sociologic asupra Americii clasei de mijloc inainte de alegerea lui Barack Obama ca presedinte, o ancheta a unei crime, precum si un curs de literatura.

Pascal Bruckner declara despre romanul lui Dicker ca este unul dintre cele mai captivante pe care le-a citit in ultimul timp. „Cu o maiestrie uluitoare pentru un autor atat de tanar, Joel Dicker redefineste romanul politist, romanul de formare si romanul despre literatura, antrenandu-ne intr-o poveste pe care nu o lasam din mana pana la ultima pagina. Adevarul despre cazul Harry Quebert a fost, pentru mine, revelatia anului. Am devorat-o in cateva nopti cu o pasiune pe care n-am mai simtit-o de mult fata de o carte”, este de parere autorul francez.

„Ca un maestru, Dicker alterneaza epocile, registrele stilistice (raportul politiei, transcrierea unui interogatoriu, extrase din roman) si exploreaza America in toate excesele ei – mediatice, literare, religioase, meditand, in acelasi timp, asupra conditiei scriitorului. O lectie de scris si o lectie de viata.”L’express

Nascut la Geneva, pe 16 iunie 1985, Joel Dicker a aboslvit facultatea de drept in 2010. Adevarul despre cazul Harry Quebert este al doilea roman ce-i poarta semnatura. Pe langa distinctia primita in septembrie 2012, cand autorul a primit Marele Premiu al Academiei Franceze, cartea lui a facut parte din selectia finala pentru Premiul Goncourt si a fost recompensata cu Premiul Goncourt al Liceenilor pe 2012. Si primul sau roman a avut parte de o critica pozitiva, Les Derniers Jours de Nos Peres obtinand Premiul scriitorilor genevezi.

Foto si info Editura Trei

PUBLISHED ON 22.05.2013

more in Newsroom