WE LIKE

Iris van Herpen. Designul prinde...

Designul prinde viata, la propriu, in Sympoiesis, colectia Iris van Herpen…

INSPIRATIE

Vara, anotimpul contrastelor vestimentare

Vara este anotimpul contrastelor din punct de vedere vestimentar. Ea aduce…

WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte

Jeff Koons. Retrospectiva @ Paris

Prima retrospectiva europeana dedicata lui Jeff Koons se desfasoara la Centrul Pompidou din Paris, pana pe 17 aprilie 2015. De la emblematicele sculpturi din otel, ce par baloane supradimensionate, la imagini publicitare transformate in picturi, expozitia reuneste lucrari realizate de artistul american in cele peste trei decenii si jumatate de cariera. Apreciata sau discreditata, dar cu siguranta de neignorat, viziunea lui Koons contureaza o zona de interferenta intre arta moderna si cultura populara.

„Creatorul celebrului balon din otel inoxidabil a devenit unul dintre cei mai faimosi si controversati artisti de pe scena artei contemporane. El este unul dintre cei care atrag atat de multa critica intepatoare, incat ajungi sa te intrebi daca, de fapt, este judecata arta sau mitologia unui om devenit o personalitate. Aceasta retrospectiva este conceputa ca un bilant al artei sale impresionante, inseparabila acum de omul care a creat-o. Pentru ca arta lui Jeff Koons reprezinta incontestabil o poveste americana, un vis american.” – Bernard Blistene, directorul Muzeului de Arta Contemporana de la Centrul Pompidou.

Vernisajul expozitiei a avut loc pe 25 noiembrie, alaturi de invitati celebri precum Stella McCartney, Clotilde Courau, Natalia Vodianova si Antoine Arnault.

INAUGURATION DE L'EXPOSITION JEFF KOONS

Jeff Koons si Clotilde Courau

Jeff Koons si Clotilde Courau

Stella McCartney

Stella McCartney

INAUGURATION DE L'EXPOSITION JEFF KOONS

Natalia Vodianova, Jeff Koons si Antoine Arnault

INAUGURATION DE L'EXPOSITION JEFF KOONS

Poti urmari un reportaj despre expozitie aici!

Foto: Hepta.ro

PUBLISHED ON 27.11.2014

more in Mood Board