Jacheta din denim
Chiar daca discursul tendintelor iti ghideaza atentia spre noi piese si stiluri cu care sa te imprietenesti, jacheta din denim ramane acea cunostinta cu care te intelegi bine in orice context. In contrast cu rigiditatea materialului din care este construita, ea se adapteaza cu usurinta aproape oricarui limbaj vestimentar. Asa se face ca o jacheta din denim se impaca de minune cu mare parte a pieselor cheie din fiecare sezon. O porti purta cu pantalonii largi atat de in voga, cu mom jeansi, cu rochii fluide si inflorate, iar lista sugestiilor poate continua la nesfarsit.
Update-ul pe care clasica jacheta il primeste in acest an mi-a impins gandurile spre inceputurile propriei relatii cu aceasta piesa. De fapt, nu este vorba despre o noutate in adevaratul sens al cuvantului, ci mai degraba despre o revenire a look-ului nonconformist si jucaus, specific anilor ’90 – o perioada in care denimul era inscriptionat cu texte, brodat sau peticit cu diferite mesaje sau imagini. In ochii mei de copil, acel joc de culori a devenit unul din care mi-am dorit neaparat sa fac parte. Cu ajutorul unor sesiuni creative de “do it yourself”, mi-am infrumusetat jacheta, dar si pantalonii (din denim sau nu) cu insigne sau cu alte obiecte ce puteau fi atasate pe sufrafata hainelor, astfel incat sa imit stilurile vazute la televizor sau la vecinii mai mari de la bloc.
Jacheta din denim reprezinta pentru mine una dintre cele mai longevive piese din garderoba si un companion la care apelez in anotimpurile mai blande ale anului. Iar daca ar fi sa optez pentru jocuri de culoare, acum as alege unul mai temperat. M-a cucerit, de exemplu, maniera in care designerul Irina Marinescu a schimbat lookul unor jachete clasice prin adaugarea de broderii si de imagini cusute de mana. Le poti vedea aici. Cu toate acestea, expresia “clasic e fantastic” ramane un reper important in relatia mea cu aceasta piesa vestimentara. Care este parerea ta despre jacheta din denim?
Foto: Hepta.ro