HOT TREND

Imbracamintea matlasata. Cat de cool...

Imbracamintea matlasata este nelipsita de pe scena tendintelor pentru sezonul rece,…

AMINTIRI

Orasul ca scena pentru arta

Cand orasul devine scena pentru arta, atmosfera obisnuita a strazilor si…

CATWALK

#LoveBringsLove

45 de case de moda si designerii lor au adus un…

EDITOR'S CHOICE

Inele ca mici sculpturi purtabile

Care este piesa ta de bijuterie preferata? E o intrebare pe…

INSPIRATIE

Tres Chic

Cand m-am uitat peste tinutele participantelor la Saptamana Modei de la…

WE LIKE

Videoclipuri cu coregrafii care te...

Pot sa ma inveselesc sau, dimpotriva, sa ma balacesc in butoiul…

INSPIRATIE

Filme si tinute de vazut....

Pentru mine, din ipostaza de redactor la Petocuri.ro, marile festivaluri de…

Hot Trend

Cum mai arata relatia noastra cu machiajul

Distantarea sociala a provocat, vrand-nevrand, si o distantare intre noi si lumea machiajului. Multe activitati pentru care ne aranjam in functie de stilul nostru inainte de a iesi din casa au disparut o perioada buna, iar, cand situatia a revenit cat de cat la ritmul pe care il aveam inainte de pandemie, unele dintre noi am reluat relatia obisnuita pe care o aveam cu machiajul, altele, cum e si cazul meu, nu chiar. Stii exercitiile alea in care iti imaginezi ce ai alege daca ar trebui sa pastrezi trei obiecte din viata ta, fie ca mergi pe o insula pustie, fie ca nu. Ei bine, daca m-ar fi intrebat cineva asta in legatura cu trusa mea de machiaj (destul de minimalista de altfel), pana in luna martie a anului trecut, as fi raspuns ca pot renunta la orice altceva, atata timp cat nu e vorba despre anticearcan, eyeliner si mascara. Consideram ca m-as putea descurca bine-mersi cu aceste trei produse. Eyelinerul era o emblema a machiajului meu. Ani de zile, am trasat atatea linii alungite pe pleoapele superioare, incat am ajuns sa am impresia ca le-as putea face si fara ajutorul oglinzii. Cand m-am trezit, la un moment dat, in situatia de a incerca asta, a devenit cat se poate de clar ca nu, nu pot de fapt. Dupa luna martie a anului trecut, am descoperit ca, totusi, pot si fara ey...

Inapoi Inainte
‘It’s complicated’, noul status universal al iubirii

‘It’s complicated’, noul status universal al iubirii

Despre relatii s-a stiut dintotdeauna cat de complicate sunt. S-a scris si s-a spus atat de mult despre asta, incat orice argument nou pare nefolositor. E un adevar universal. Facebook i-a dedicat un relationship status, pe care tot mai multi oameni se grabesc sa si-l insuseasca pe reteaua de socializare, dar si dincolo de ea, in reteaua 'inimii'.

In jurul nostru se produc, parca, mai multe despartiri decat celebrari ale iubirii. Am numarat sapte in grupul de cunoscuti, inca de la inceputul anului. Ele reprezentau relatii cu o aparenta trainica, cu sentimente indestructibile – aliante pe care le-ai fi oferit ca exemple pentru o istorie de cuplu sanatoasa. Cand astfel de duete se separa, dupa ani de convietuire, apare, pe buzele fostilor iubiti, intrebarea inconfortabila: “De ce s-a intamplat asta?”, completata de uzualele “Cum voi incepe din nou sa cunosc oameni?” si, mai ales, “Voi mai gasi pe cineva?”.

Psihologia vine cu o veste nu prea favorabila pentru era in care traim: relatiile solide si armonioase capata brusc statusul de oaze. E din ce in ce mai greu sa construiesti ceva durabil si real. Societatea noastra s-a modificat structural in ultima decada. Contopirea vietii sociale cu cea virtuala, abuzul acceptat de internet si dependenta de viteza au condus la o alienare mascata a indivizilor. De aceea, nu e de mirare ca, dupa incheierea unei legaturi cu o persoana pe care o cunosti de mai multi ani si langa care, practic, ai crescut, cu obiceiuri si comportamente similare sau acceptate reciproc, te simti dezabuzat si haotic in “jungla” singuratatii, incercand sa legi o relatie cu cineva nou.

Da, este intr-adevar mai dificil ca “inainte”. Departarea de traditie, de scopuri comune, dorinta de a inchega o legatura reala cu altcineva, merg pana la ruptura. Libertatea se tranforma, incet-incet, intr-o forma de supravietuire nomada, in special post-separare. Individualitatea tinde sa castige acest razboi moral, intelectual si sufletesc pe care il aduce cu sine dorinta de apartenenta, divizata de dorinta de descoperire, de optiune, de experiment.

Astfel ca lucrurile sunt mai complicate ca niciodata. Blazarea, ignoranta mascata, cinismul sunt alte elemente pe care in ziua de astazi, ca oameni, le folosim curent pentru a ne proteja de eventuala suferinta si de stresul pe care le aduce o legatura esuata. Solutia salvatoare pentru ca relatiile de azi, si, in general, cele ce se succed unei despartiri dureroase, ramane pastrarea deschiderii emotionale spre legaturi cu potential de a deveni armonioase si evitarea, pe cat posibil, a conexiunilor cu persoane nepotrivite pentru dorintele si aspiratiile noastre.

Foto: http://vk.com/photo-27313407_280447744

PUBLISHED ON 26.03.2012

more in Newsroom