AMINTIRI

Printre oracole si caiete de...

De la clasicul Nu te supara, frate!, la papusile Aradeanca, fel…

AMINTIRI

Suvenirurile, portaluri spre vacante

Experientele traite sunt cele mai pretioase suveniruri, vei spune, iar eu…

EDITOR'S CHOICE

Mood board de toamna, cu...

Toamna isi anunta venirea din timp. Asa ca, in preintampinarea ei,…

INSPIRATIE

Ai o rochie alba. Ce...

Rochia alba e una dintre piesele emblematice ale verii. O vedem…

FASHION BRIEF

Magazinul Dior de pe Avenue...

Dior mi-a parut intotdeauna un brand care domina. Dior inseamna statut….

INSPIRATIE

Tinute emblematice Barbie, inspiratie pentru...

Orice turneu de promovare a unui film are si o componenta…

INSPIRATIE

10 rochii couture fw 2023/24....

Continui traditia de a alege 10 rochii din colectiile haute-couture prezentate…

Interviu

Bijuteriile Lito

Nu as fi crezut ca estetica unui artist este asa de mult influentata de personalitatea lui, pana cand nu am cunoscut-o pe Lito Karakostanoglou, la evenimentul "meet the designer" de la Madison Perfumery. Bijuteriile ei nu sunt despre stralucire si statut. Sunt bijuterii pe care trebuie sa le incerci si abia atunci descoperi un limbaj nonverbal, prin care sa iti poti exprima cel mai bine o ipostaza a feminitatii si o stare de moment. Lito este tactila, isi poarta bijuteriile si se joaca cu ele ca si cu niste cuvinte care, daca le pui in alta ordine, isi schimba complet sensul. Si cel mai mare talent al ei este ca e o femeie adevarata, care stie exact ce vrea sa spuna si o spune perfect prin bijuteriile ei. * Se spune ca relatia cu bijuteriile este o mostenire din copilarie: de la cineva din familie sau, pur si simplu, de la cineva care ne-a placut si ne-a influentat. Care este prima ta amintire cu o bijuterie? Este un inel in forma de floare pe care il avea mama mea si pe care mi-l doream si eu, dar si fiecare dintre surorile mele. Toate eram fascinate de acel inel. Si am primit fiecare o replica a acelui inel, din partea mamei, cand am implinit 18 ani. Pentru o bijuterie, forma este un element important. Intrebarea mea este daca forma urmeaza emotia sau vicev...

Inapoi Inainte
Iris van Herpen. Meta Morphism & Metaverse.
We like
Autor: Ioana Lovin

Iris van Herpen. Meta Morphism & Metaverse.

Iris van Herpen stabileste punti de legatura intre concepte aflate in contrast si o face cu o curiozitate si cu o maiestrie iesite din comun. Trecutul si prezentul inspira forme ce par aduse din viitor. Manufactura se imbina cu tehnologia, moda cu arta.

Sursa foto: Hepta.ro

Pentru colectia Meta Morphism, cea care marcheaza implinirea a 15 ani de la primul ei show, Iris van Herpen a creat o noua punte de legatura. De aceasta data, intre real si virtual.

Designerul a explorat cum redefinesc noile tehnologii conceptul de identitate, iar creatiile ei sculpturale surprind adesea trecerea de la o fateta la alta, astfel incat rezultatul final, intregul, devine inevitabil un hibrid.

Sursa foto: Hepta.ro

Unul dintre cele mai elocvente exemple este lookul inspirat de transformarea lui Daphne, personaj din mitologia greaca, dintr-o nimfa intr-un dafin. Piesa vestimentara care infatiseaza momentul este compusa din elemente ce reprezinta atat frunze, cat si structuri osoase. Si portretele realizate din panglici multicolore, care decoreaza doua dintre tinutele colectiei, sugereaza ideea de transformare, de jonglare intre identitatea reala si cea virtuala.


Sursa foto: Hepta.ro

In descrierea colectiei, este mentionat, ca sursa principala de inspiratie, poemul Metamorfoze, al poetului Ovidiu (Publius Ovidius Naso). Transformarea este, fara doar si poate, o tema atemporala. Si tocmai de aceea, metamorfozelor explorate de poetul roman li se alatura si una actuala, cea generata de metaverse. Realitatea virtuala deschide noi rute de cercetat, iar acestea promit sa duca, printre altele, si la redefinirea modei. Eu recunosc ca, atunci cand citesc despre acest subiect intens dezbatut in ultima perioada, simt ca e nevoie sa imi pun centura de siguranta. In cazul meu, una imaginara.

Sursa foto: Hepta.ro

Iris van Herpen imbratiseaza schimbarea cu mult mai multa usurinta. Desi tehnicile manuale de lucru raman o componenta importanta, viziunea ei artistica este sinonima cu tehnologia. Si asta nu de acum, ci dintotdeauna. Ea foloseste printul 3D pentru piesele vestimentare pe care le creeaza, de mai bine de un deceniu. Parcursul ei profesional ma face sa cred ca, asa cum a devenit un nume relevant in industria modei, sansele sunt sa ajunga la fel si in extensia virtuala a acesteia. Nu sunt curioasa daca, ci mai degraba cum se va intampla asta.

Sursa fotografie principala: Hepta.ro
Sursa info: Pagina de Facebook Iris van Herpen

PUBLISHED ON 07.07.2022

more in Fashion Etc