WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

INSPIRATIE

Denimul pe podiumul haute couture...

Denimul a parut, mult timp, aproape evitat in colectiile haute couture,…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
Interviu: Make-up artistul Diana Ionescu, despre inspiratie, provocari si vise

Interviu: Make-up artistul Diana Ionescu, despre inspiratie, provocari si vise

Daca ar fi sa descriem universul creativ al Dianei Ionescu, am folosi cuvinte precum alchimie, curiozitate si feminitate. Indragostita de fotografie, absolventa de arhitectura si un make-up artist cu un portofoliu impresionant, ce cuprinde colaborari cu publicatii de top din Romania… Alegerea Dianei Ionescu printre personajele care ne inspira a venit firesc. Ea ne-a povestit, astfel, despre pasiunile ei, despre lucrurile care o inspira si, nu in ultimul rand, ne-a dezvaluit tendintele in machiaj ale primaverii.

Arhitectura, fotografie, make-up… Chiar daca sunt domenii de activitate diferite, ele prezinta anumite elemente comune care nu fac trecerea sa para nefireasca.   Povesteste-ne cum a fost acest parcurs pentru tine?
Fotografia m-a atras inca din liceu, de cand ma pregateam pentru admiterea la facultatea de arhitectura. Am avut un moment in care am vrut sa renunt la arhitectura si sa ma pregatesc pentru sectiunea Imagine, UNATC. Am mers insa mai departe cu arhitectura. Este un domeniu care inca ma intriga si pasioneaza si am vrut sa-mi demonstrez ca pot face si asta. Fotografia m-a ajutat sa inteleg mai bine spatiul si culorile, iar regulile lor se aplica si in machiaj. In plus, fotografia este modul in care se finalizeaza un machiaj, felul in care se conserva. Este foarte important sa intelegi procesele fotografice pentru a putea evidentia un machiaj prin fotografie.

Care au fost cele mai mari provocari pe care le-ai intampinat in cariera de make-up artist?
Cea mai mare provocare este sa evidentiezi trasaturile frumoase ale unei persoane si sa diminuezi lucrurile mai putin estetice. Acest lucru se aplica si in pictorialele de beauty  artistice, unde trebuie sa tii cont si de model si de conceptul pictorialului. Apoi, este lucrul in echipa – daca aceasta componenta nu functioneaza la capacitatile ei maxime, totul devine o mare provocare.

Creativitatea este unul dintre cuvintele cheie ce definesc universul machiajului. Care este sursa ta de inspiratie?
Nu am o singura sursa de inspiratie. Poate sa fie o stare, o fotografie, o culoare, un produs pe care vreau sa-l incerc. Cand lucrez la ceva care implica mai multe elemente – haine sau bijuterii – ma inspir din stilul tinutei sau al bijuteriilor si din fizionomia modelului.

Cum arata primavara 2012 in ceea ce priveste tendintele in machiaj?
Tendintele in machiaj in 2012  se incadreaza in 4 directii. Prima este reprezentata de lookul atletic, definit de o piele fresh,sanatoasa, luminoasa, sportiva si de un machiaj minimal. A doua directie este lookul auriu – cu nuante aramii sau bronz pe pleoape, obraji si buze. Urmeaza apoi lookul nouveau, inspirat din curentul art nouveau si glamourul anilor 1920. Aceasta tendinta vorbeste despre romantism si feminitate, iar accentul machiajului se pune fie pe buze, fie pe ochi. A patra directie este reprezentata de lookul neon. Culorile neon sunt aplicate subtil pe buze sau pe pleoape pentru a crea un aspect feminin.

Cum te-ai defini ca make-up artist?
Imi place sa creez lookuri exagerate si indraznete, sa ma joc cu materiale neconventionale si sa experimentez cu texturi si culori.

Care este cel mai mare vis al tau in ceea ce priveste cariera profesionala?
Unul dintre ele s-a realizat deja. Este vorba de atelierele de machiaj pe care le organizez. Al doilea vis este in curs. Imi doresc sa calatoresc si sa colaborez cu publicatiile internationale.

Poti descoperi mai multe imagini din portofoliul Dianei Ionescu aici!

Foto via dianaionescu.tumblr.com

PUBLISHED ON 29.02.2012

more in Newsroom