WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

INSPIRATIE

Denimul pe podiumul haute couture...

Denimul a parut, mult timp, aproape evitat in colectiile haute couture,…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
Interviu cu fotograful Angela Peron. Flori, fete si baieti

Interviu cu fotograful Angela Peron. Flori, fete si baieti

Angela Giovanna Peron are 24 de ani si e fotograf in Munchen. Privita prin obiectivul aparatului, lumea ei capata noi dimensiuni, iar sentimentul de vis predomina in fiecare cadru. Pentru a descoperi mai multe despre universul ei artistic, am stat putin de vorba cu Angela si iata ce am aflat!

Spune-ne cate ceva despre tine. Cum te-ai apucat de fotografie?
M-am apucat acum vreo patru ani, cand la scoala de arta pe care o frecventam ne-au spus ca trebuie sa folosim camere vechi, analog pentru fotografie. Am fost mereu genul de persoana care simte nevoia sa se exprime prin arta, dar nu ma gandisem pana atunci ca as putea descoperi astfel ce vreau sa fac cu viata mea. Cand m-am uitat prin obiectiv mi-am dat seama ca fotografia ma atrage ca un magnet, asa ca am facut un curs de trei ani in domeniul asta.

Numele tau aminteste de cele italiene si argentiniene. Care e povestea lui?
Tata este italian, asa ca parintii au ales sa ma boteze in acest spirit. Tot ei spun ca “Peron” provine din Argentina, insa nu stim cine a adus numele in familia noastra. Mi-as dori sa aflu mai multe despre istoria noastra.

In fotografia ta predomina acest sentiment de vis, de poveste, de reverie. Ai spune ca asta te atrage cel mai tare in fotografie?
Multi mi-au spus ca imaginile romantice cu cunune de flori sunt trademark-ul meu, dar nu prea cred. Era doar o faza in care imi placeau florile. Un trademark e ceva ce ramane permanent neschimbat, iar eu nu-mi doresc sa raman intr-un loc. Imi place schimbarea si imi place sa experimentez.

De ce ai optat pentru fotografia de moda?|
Sunt destul de obsedata de moda, asa ca nu e de mirare. Imi place sa lucrez cu oameni din industria modei, e o sansa fantastica. Modele, stilisti, make up artisti, art directori, toate mintile astea creative la un loc reusesc mereu sa scoata ceva fabulos la final.

Prima fotografie de care ai fost mandra?
Ah, era o fotografie cu iepurele meu, Winnie. I-am gadilat nasul si am facut fotografia exact cand a scos limba. Inca imi place fotografia, e foarte draguta.

Echipamentul tau?
Aparatul foto, mintea, inima, Photoshop-ul.

Care crezi ca e viitorul fotografiei de moda?
Cred ca va predomina filmul sau alt format interactiv. Revistele tiparite dispar iar cele online se inmultesc, si apare oportunitatea de expresie prin fashion films. Nu vor disparea, cu siguranta, fotografiile, pentru ca o imagine e mai intensa decat o scena de film. In video nu poti descoperi niciodata toate detaliile si nici nu te poti pierde intr-un moment.

Ce te inspira? Artisti, locuri, muzica, oameni, lucruri pe care le-ai pune pe un mood board?
Tatal meu, care e pictor si e un artist in adevaratul sens al cuvantului. M-a sustinut mereu si mi-a transmis felul sau special de a vedea lumea. Tim Walker e unul dintre fotografii mei preferati. Ma inspira toate locurile, uneori ma umplu de idei doar mergand prin oras si tragand cu ochiul la oameni sau situatii interesante. Muzica imi e la fel de vitala ca si somnul, mancarea sau aerul. Ascult electronica sau instrumentala, imi place ca nu are nevoie de voce pentru a exprima o stare.

Cel mai interesant loc pe care l-ai descoperit in ultimele 12 luni?
Chiar acum cateva zile am gasit o biserica foarte veche in centrul orasului, cu pietre funerare foarte inalte sub copaci, totul parand sa aiba in jur de 200 de ani. Putin scary, dar foarte tare.

Ce citesti/ce asculti?
Recitesc una dintre cartile mele preferate, deja pentru a treia oara, “La capatul lumii si in tara aspra a minunilor” de Murakami, si ascult Ratatat.

Cel mai misto lucru la faptul ca esti un artist care traieste in Munchen?
Oamenii pe care ii cunosti. Am lucrat cu foarte multi artisti talentati de cand sunt aici.

Fara ce nu ai putea trai?
Aparatul foto, smartphone-ul meu, perna si chai latte.

Foto: Angela Peron Photography Sursa: Hypestreet.ro

PUBLISHED ON 21.01.2013

more in Newsroom