WE LIKE

Iris van Herpen. Designul prinde...

Designul prinde viata, la propriu, in Sympoiesis, colectia Iris van Herpen…

INSPIRATIE

Vara, anotimpul contrastelor vestimentare

Vara este anotimpul contrastelor din punct de vedere vestimentar. Ea aduce…

WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
Interviu cu designerul Arthur Dinu, despre Marie Ollie

Interviu cu designerul Arthur Dinu, despre Marie Ollie

In aceasta primavara, designerul Arthur Dinu a lansat showroomul Marie Ollie, printr-un vernisaj de ilustratii menite sa exploreze zona de interferenta dintre doua pasiuni: moda si arta. Pentru mine, a fost prima ocazie de a pasi in universul Marie Ollie, un brand inspirat de subtilitatea elegantei pariziene. Prezentata de curand, colectia Mariage a devenit pretextul perfect de a-l invita pe Arthur Dinu sa ne povesteasca mai multe despre Marie Ollie, despre dorinta de a porni pe cont propriu, despre provocari si planuri de viitor.

Pictura, design de bijuterie, design vestimentar… Cum s-au impletit aceste elemente pe traseul carierei tale?
Pasiunea pentru pictura este cea care a stat la fundamentul tuturor activitatilor mele. Atat in designul de bijuterii, cat si in cel vestimentar, pictura ma ajuta sa creez conceptul si sa il pot transforma in ceva palpabil. Cariera mea se construieste pe tot ceea ce am invatat, fie ca este vorba de pictura, design de bijuterii sau designul vestimentar, fiecare informatie fiind valorificata la un anumit moment dat.

Povesteste-mi despre decizia de a porni pe cont propriu.
Marie Ollie a fost creat din dorinta de a le oferi femeilor eleganta si feminitatea uitate undeva intre doua intalniri de afaceri. A venit ca o evolutie naturala in viata mea, ca un pas spre a-mi defini cariera si drumul in viata, dupa trei ani si jumatate de colaborare frumoasa cu Rhea Costa.

Care a fost una dintre cele mai mari provocari cu care te-ai confruntat in aceasta etapa a carierei si cum ai depasit-o?
Provocarile de acum incep. Pana acum am mers pe un drum sigur, fara foarte multe riscuri si dubii. Dar frumusetea succesului sta in momentele cand pare ca nu gasesti nici o iesire, dar reusesti sa rezolvi situatia de criza. E important sa fii pozitiv ca sa poti gasi solutia cea mai buna.

Lansarea showroomului Marie Ollie a explorat legatura dintre moda si arta, printr-o expozitie de ilustratie de moda. De ce ai ales acest concept?
Fiecare piesa Marie Ollie se naste, mai intai, intr-o ilustratie de moda. Asta este primul pas al procesului de creatie, asa ca asocierea a venit cumva firesc. Am vrut sa prezint moda ca pe o forma de arta, dar pe intelesul tuturor. Analogia dintre tablourile inalte de 1,5 m si tinutele prezentate se leaga de atemporalitate, de actualitatea nealterata de trecerea timpului.

Ai vorbit despre atmosfera pariziana a anilor ’40-’50, ca sursa de inspiratie pentru conturarea universului Marie Ollie.  De ce te-a atras aceasta perioada?
Atmosfera pariziana, in general, indiferent despre ce perioada este vorba, are ceva aparte, are o eleganta subtila,  pe care o gasesti doar acolo. M-a atras aceasta perioada pentru ca mi se pare ca atunci silueta feminina a cunoscut apogeul senzualitatii, elegantei, stilului inconfundabil, nonsalantei, atitudinii debordante.

Cum traduci elementele care definesc moda pariziana de atunci pentru stilul de viata actual?
Designul Marie Ollie este unul clasic, influentat, intr-adevar, de moda pariziana din anii ’40-’50, dar care se poate regasi in orice perioada. Croiala impecabila si materialele pretioase, cu detalii care le ancoreaza foarte bine in prezent, ar putea fi elementele care traduc moda retro, clasica, in limbajul modern.

Ai lansat de curand colectia de rochii de mireasa. Povesteste-mi despre conceptul ei, despre design si materiale folosite.
Colectia Mariage cuprinde rochii de mireasa pentru toate siluetele si pentru o varietate mare de stiluri. Astfel, regasim si clasica rochie de printesa, cu broderie de dantela, dar si rochii scurte pentru miresele indraznete sau rochii cu volume pentru cele ce viseaza la ceva iesit din comun. Am folosit materiale pretioase, fine, care sa se aseze impecabil pe silueta fiecarei femei, de la matase, organza, crepe, la dantela, tulle, voal si, bineinteles, delicatele broderii manuale. Cromatica este predominant alba, cu accente de rose, nude, peach.

Daca ar fi sa descrii femeia Marie Ollie in trei cuvinte,care ar fi acelea?
Femeia Marie Ollie este atemporala, se regaseste in orice trenduri si in orice perioada istorica a modei, nonsalanta, stie sa isi insuseasca orice piesa vestimentara si sa o poarte cu relaxare, si foarte feminina.

Ce planuri ai pe lista Marie Ollie pentru  viitorul apropiat?
Pe lista Marie Ollie se regasesc multe proiecte viitoare, la care am inceput deja sa lucram, diferite colaborari si asocieri de branduri, precum si finalizarea urmatoarei colectii.

Facebook Marie Ollie

Foto: Marie Ollie

PUBLISHED ON 05.05.2014

more in Conversation Marks