HOT TREND

Inspiratie in machiaj pentru primavara-vara...

Ochii conturati cu tus negru si buzele evidentiate cu ruj rosu…

STREET STYLE

Primavara denimului

As numi primavara anotimp al stilului. Temperaturile ei ingradesc cel mai…

INSPIRATIE

Dries Van Noten fara Dries...

Dries Van Noten se retrage de la conducerea casei de moda…

INTERVIU

Magia Zanelor de dupa usa...

Magia Zanelor incepe in fata unei usi fermecate, un loc in…

INSPIRATIE

Premiile Oscar 2024. Momente pe...

Cateva ganduri despre premii si discursuri, tinute de pe covorul rosu…

INSPIRATIE

Pat McGrath. Cand o make-up...

E surprinzator cand numele unui make-up artist rasuna la fel de…

HOT TREND

Cerceii statement

Elementele cu care rezonez pe deplin la evenimentele dedicate modei alcatuiesc…

Inspiratie

Umor si activism pe scena de stand-up comedy

Ali Wong, Taylor Tomlinson, Wanda Sykes si Hannah Gadsby m-au influentat sa privesc stand-up comedy-ul cu alti ochi… Nu de putine ori cu ei in lacrimi de ras, dar si cu vulnerabilitate, empatie si speranta pentru o lume mai buna. Interactiunea mea cu stand-up comedy-ul a inceput cu stangul. In urma cu multi ani, sa fie vreo 15, am mers la un show intr-un local din Bucuresti. Nu mai tin minte cine a urcat pe scena, dar stiu ca nu am rezonat cu genul de umor ascultat. Se poate ca experienta mea din acea seara sa nu fi fost reprezentativa pentru peisajul stand-up-ului, doar ca nu am simtit curiozitatea de a afla exact ce si cum. Lucrurile s-au schimbat relativ recent cand am intalnit abordari ce calibreaza umorul din experientele pe care viata ni le aduce in cale, fara a-l forta sa fie si unde nu e. Mai mult decat atat, temele de discutie incluse in show-uri, de la inegalitate de gen, la rasism, homofobie, sanatate mintala, maternitate, relatia cu familia sau relatiile de cuplu, creioneaza – uneori pe alocuri, alteori in intregime - o forma de stand-up comedy activist. Poate ti se intampla si tie, dupa un serial care iti place mult, sa nu mai ai un timp rabdarea necesara pentru a te aventura intr-o noua poveste. In urma cu niste luni bune, ma aflam tocmai intr-o astfel ...

Inapoi Inainte
Incepe sezonul 2 din ‘In deriva’

Incepe sezonul 2 din ‘In deriva’

Cel de-al doilea sezon al serialului produs de HBO in Romania, In deriva, va avea premiera luni, 5 noiembrie, de la ora 20:30, numai la HBO. Noi am fost la avanpremiera primelor 3 episoade, le-am urmarit cu sufletul la gura si cu mintea deschisa si ne-au placut.

Inceputul sezonului doi il gaseste pe Andrei Poenaru intr-un soi de acalmie temporara: a divortat, s-a mutat din casa familiei si a inchiriat parterul unei vile pe care l-a transformat atat intr-un spatiu de locuit, cat si in cabinet. Proprietara vilei este Ileana, mama Dianei, fosta sa pacienta. Prietenia cu Ileana il ajuta sa nu se simta atat de singur.

Dar, la capatul unei singure saptamani, atunci cand Andrei va trece pragul locuintei Mariei, terapeuta sa, apele se vor fi tulburat, din nou, amenintator: Gheorghe Somesanu, tatal lui Victor, militarul care s-a sinucis in sezonul 1, il ameninta cu un proces de malpraxis, pentru ca il considera direct responsabil de moartea fiului sau. In plus, Andrei are pacienti noi si extrem de dificili: Dinu, un faimos actor, director al unui teatru important, acuzat de deturnari de bani publici si tulburat de atacuri de panica; Ioana, o fosta pacienta, acum avocat de succes, singura si fara copii, presata de resentimente; Clara, o studenta la arhitectura, incapabila sa-si stapaneasca furia, care ascunde o boala grava de familie si de viitorul ei sot, si Stefan, baiatul cu probleme de greutate si de personalitate al lui Tudor si al Ruxandrei, cuplul pe care Andrei l-a consiliat in sezonul 1.

Insa, mai grava e dilema sa profesionala: ii ajuta el, cu adevarat, pe pacienti? La fel ca si in primul sezon, personalitatea sa nevrotica il face sa se identifice cu mai toate problemele si conflictele interpersonale ale clientilor sai. Acum, indoielile sale ajung la apogeu: simte ca si-a pierdut rabdarea, ca a inceput sa sara etape importante in terapie, ca se implica prea mult in cazuri si nu mai poate acorda pacientilor timpul si atentia pe care ar merita-o. Aceste framantari si sentimentul sau de inadecvare personala il fac sa para, uneori, chiar mai vulnerabil decat cei pe care ii trateaza. In sezonul doi, nu numai viata personala ii va fi pusa la test, ci insasi fundatia sa existentiala: Andrei Poenaru, terapeutul.

In cel de-al doilea sezon, telespectatorii ii vor putea vedea si pe Gabriela Popescu (iubirea din liceu a lui Andrei), Aura Calarasu (Ileana), Maria Mitu (in rolul Dianei, fosta pacienta a lui Andrei), Iulia Verdes (Alexandra, fiica lui Andrei), Florin Zamfirescu (in rolul lui Gheorghe Somesanu) si Vlad Zamfirescu (Victor Somesanu).

Regia celui de-al doilea sezon al serialului In deriva este semnata de Constantin Popescu (r. Principii de viata, Portretul luptatorului la tinerete), exceptie facand primele episoade, realizate in colaborare cu regizorul Adrian Sitaru (r. Pescuit Sportiv, Din dragoste cu cele mai bune intentii, Domestic).

HBO Romania va difuza in fiecare zi, de luni pana vineri, incepand cu 5 noiembrie, de la ora 20:30, cate un episod din cele 35 ale sezonului 2 din In deriva.

Foto: Adi Marineci pentru HBO Romania.

 

 

PUBLISHED ON 02.11.2012

more in Newsroom