INSPIRATIE

Vara, anotimpul contrastelor vestimentare

Vara este anotimpul contrastelor din punct de vedere vestimentar. Ea aduce…

WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte

In Love with Magic Cities

Fiecare dintre noi avem cel putin un oras aglomerat de amintiri magice care ne raman imprimate in minte, ca si cum le-am fi trait ieri. Prin proiectul 'In Love with Magic Cities', Noemi Meilman imprima astfel de amintiri pe tricouri pentru a fi purtate si la vedere. Colectia este realizata impreuna cu Razvan Firea, pe tiparul Le Petit Indigent.

Noemi Meilman – In Love with Tel Aviv

Atunci cand magia se strecoara printre elementele ce definesc un proiect,“Povestea este simpla”, spune Noemi Meilman. “Dupa ce m-am intors din vacanta mea in Nevada, in toamna lui 2012, l-am rugat pe Razvan sa imi faca un tricou imprimat cu celebra emblema a orasului Las Vegas. Mai multi prieteni l-au vazut si si-au dorit si ei. Apoi, Ana Morodan ne-a intrebat daca ii facem si cu Bruges. Si atunci am facut o lista de 13 orase preferate ale unor prieteni apropiati. Razvan si cu Marius Concita au dezvoltat layout-urile (mai putin Lisabona, realizat de Ana Bucur si Tel-Aviv, desenat in joaca de mine). Iar intr-o superba zi de martie, cu temperaturi de mai am facut si sedinta foto, in zona Mendeleev, unde are Razvan atelierul. Fotografiile au fost surprinse de camera bunei mele prietene Ioana Ulmeanu, care are un ochi foarte bun si face fotografie din hobby”, completeaza ea.

Vicki Nicola de la Vickipedia.ro se numara printre acesti prieteni dragi. Orasul ei magic – Bucurestiul. Motivele –  aici.

Ana Bucur – In Love with Lisbon

Ana Morodan – In Love with Bruges

Mirela Bucovicean – In Love with Sankt Petersburg

Cerina Ratiu – In Love with Berlin

Anca Dinculescu – In Love with Las Vegas

Cristina Bazavan – In Love with New York

Marius Concita – In Love with London

Ovidiu Buta – In Love with Buenos Aires

Radu Mada – In Love with Paris

Razvan Firea – In Love with Los Angeles

Robert Ratiu – In Love with San Francisco

Tricourile pot fi achizitionate de pe www.molecule-f.com si din atelierul Le Petit Indigent, iar o selectie de cateva orase se gaseste si la The Place X. Pretul unui tricou este de 299 lei, iar colectia urmeaza sa se imbogateasca si cu alte orase magice.

Foto: Ioana Ulmeanu

PUBLISHED ON 23.04.2014

more in Fashion Etc