INSPIRATIE

Vara, anotimpul contrastelor vestimentare

Vara este anotimpul contrastelor din punct de vedere vestimentar. Ea aduce…

WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
In dialog cu Dan Chisu la Cinemateca Union

In dialog cu Dan Chisu la Cinemateca Union

Sala Union a Cinematecii Romane gazduieste vineri, 16 noiembrie, proiectia filmului romanesc 'Si caii sunt verzi pe pereti' (2012), urmata de o discutie cu regizorul Dan Chisu, directorul de imagine Ovidiu Gyarmath, actorii Adrian Titieni, Ionut Visan, Anca Florescu si Tudor Smoleanu.

Cel de-al doilea eveniment din cadrul KINObservator-ului incepe la ora 19:00 si vine la o saptamana dupa succesul primului eveniment din serie. Filmul ‘Dupa dealuri’ a transformat Sala Union intr-un spatiu neincapator pentru spectatorii veniti sa vada productia premiata la Cannes si sa discute cu autorul acesteia, Cristian Mungiu, si cu doi dintre actorii principali, Valeriu Andriuta si Dana Tapalaga.

‘Si caii sunt verzi pe pereti’ este al treilea lungmetraj, in trei ani, realizat de cineastul Dan Chisu. Regizorul este și un cunoscut om de televiziune si media, initiator al unor evenimente precum „Noaptea Devoratorilor de Publicitate” sau Festivalul International de Film DaKINO. In 2010, Dan Chisu a lansat primul lungmetraj, ‘WebSiteStory’, iar al doilea film al sau, ‘Ursul’, a avut premiera anul trecut.

Despre film, Dan Chisu povesteste ca: „Romania de azi este agresata de promotii si tombole cu castiguri uriase. Nu trece zi sa nu vezi la televizor o reclama la cum poti sa te imbogatesti fara sa muncesti. Filmul vrea sa faca radiografia unei societati in care banii castigati rapid si nemunciti sunt mai importanti decat orice pe lume, analizand doua situatii atipice. Doua generatii, doua povesti cu aceeasi tema: iluzia imbogatirii”. Citeste mai multe despre ‘Si caii sunt verzi pe pereti’ aici!

Sursa foto si info: Si caii sunt verzi e pereti/ KINObservator

 

 

PUBLISHED ON 14.11.2012

more in Newsroom