ARTA & DESIGN

Reinterpretari efemere ale clasicelor chioscuri...

Chioscurile de ziare reprezentau odata un prim popas al diminetilor din…

HOT TREND

Inspiratie in machiaj pentru primavara-vara...

Ochii conturati cu tus negru si buzele evidentiate cu ruj rosu…

STREET STYLE

Primavara denimului

As numi primavara anotimp al stilului. Temperaturile ei ingradesc cel mai…

INSPIRATIE

Dries Van Noten fara Dries...

Dries Van Noten se retrage de la conducerea casei de moda…

INTERVIU

Magia Zanelor de dupa usa...

Magia Zanelor incepe in fata unei usi fermecate, un loc in…

INSPIRATIE

Premiile Oscar 2024. Momente pe...

Cateva ganduri despre premii si discursuri, tinute de pe covorul rosu…

INSPIRATIE

Pat McGrath. Cand o make-up...

E surprinzator cand numele unui make-up artist rasuna la fel de…

Inspiratie

Umor si activism pe scena de stand-up comedy

Ali Wong, Taylor Tomlinson, Wanda Sykes si Hannah Gadsby m-au influentat sa privesc stand-up comedy-ul cu alti ochi… Nu de putine ori cu ei in lacrimi de ras, dar si cu vulnerabilitate, empatie si speranta pentru o lume mai buna. Interactiunea mea cu stand-up comedy-ul a inceput cu stangul. In urma cu multi ani, sa fie vreo 15, am mers la un show intr-un local din Bucuresti. Nu mai tin minte cine a urcat pe scena, dar stiu ca nu am rezonat cu genul de umor ascultat. Se poate ca experienta mea din acea seara sa nu fi fost reprezentativa pentru peisajul stand-up-ului, doar ca nu am simtit curiozitatea de a afla exact ce si cum. Lucrurile s-au schimbat relativ recent cand am intalnit abordari ce calibreaza umorul din experientele pe care viata ni le aduce in cale, fara a-l forta sa fie si unde nu e. Mai mult decat atat, temele de discutie incluse in show-uri, de la inegalitate de gen, la rasism, homofobie, sanatate mintala, maternitate, relatia cu familia sau relatiile de cuplu, creioneaza – uneori pe alocuri, alteori in intregime - o forma de stand-up comedy activist. Poate ti se intampla si tie, dupa un serial care iti place mult, sa nu mai ai un timp rabdarea necesara pentru a te aventura intr-o noua poveste. In urma cu niste luni bune, ma aflam tocmai intr-o astfel ...

Inapoi Inainte
In dialog cu Dan Chisu la Cinemateca Union

In dialog cu Dan Chisu la Cinemateca Union

Sala Union a Cinematecii Romane gazduieste vineri, 16 noiembrie, proiectia filmului romanesc 'Si caii sunt verzi pe pereti' (2012), urmata de o discutie cu regizorul Dan Chisu, directorul de imagine Ovidiu Gyarmath, actorii Adrian Titieni, Ionut Visan, Anca Florescu si Tudor Smoleanu.

Cel de-al doilea eveniment din cadrul KINObservator-ului incepe la ora 19:00 si vine la o saptamana dupa succesul primului eveniment din serie. Filmul ‘Dupa dealuri’ a transformat Sala Union intr-un spatiu neincapator pentru spectatorii veniti sa vada productia premiata la Cannes si sa discute cu autorul acesteia, Cristian Mungiu, si cu doi dintre actorii principali, Valeriu Andriuta si Dana Tapalaga.

‘Si caii sunt verzi pe pereti’ este al treilea lungmetraj, in trei ani, realizat de cineastul Dan Chisu. Regizorul este și un cunoscut om de televiziune si media, initiator al unor evenimente precum „Noaptea Devoratorilor de Publicitate” sau Festivalul International de Film DaKINO. In 2010, Dan Chisu a lansat primul lungmetraj, ‘WebSiteStory’, iar al doilea film al sau, ‘Ursul’, a avut premiera anul trecut.

Despre film, Dan Chisu povesteste ca: „Romania de azi este agresata de promotii si tombole cu castiguri uriase. Nu trece zi sa nu vezi la televizor o reclama la cum poti sa te imbogatesti fara sa muncesti. Filmul vrea sa faca radiografia unei societati in care banii castigati rapid si nemunciti sunt mai importanti decat orice pe lume, analizand doua situatii atipice. Doua generatii, doua povesti cu aceeasi tema: iluzia imbogatirii”. Citeste mai multe despre ‘Si caii sunt verzi pe pereti’ aici!

Sursa foto si info: Si caii sunt verzi e pereti/ KINObservator

 

 

PUBLISHED ON 14.11.2012

more in Newsroom