HOT TREND

Imbracamintea matlasata. Cat de cool...

Imbracamintea matlasata este nelipsita de pe scena tendintelor pentru sezonul rece,…

AMINTIRI

Orasul ca scena pentru arta

Cand orasul devine scena pentru arta, atmosfera obisnuita a strazilor si…

CATWALK

#LoveBringsLove

45 de case de moda si designerii lor au adus un…

EDITOR'S CHOICE

Inele ca mici sculpturi purtabile

Care este piesa ta de bijuterie preferata? E o intrebare pe…

INSPIRATIE

Tres Chic

Cand m-am uitat peste tinutele participantelor la Saptamana Modei de la…

WE LIKE

Videoclipuri cu coregrafii care te...

Pot sa ma inveselesc sau, dimpotriva, sa ma balacesc in butoiul…

INSPIRATIE

Filme si tinute de vazut....

Pentru mine, din ipostaza de redactor la Petocuri.ro, marile festivaluri de…

Hot Trend

Cum mai arata relatia noastra cu machiajul

Distantarea sociala a provocat, vrand-nevrand, si o distantare intre noi si lumea machiajului. Multe activitati pentru care ne aranjam in functie de stilul nostru inainte de a iesi din casa au disparut o perioada buna, iar, cand situatia a revenit cat de cat la ritmul pe care il aveam inainte de pandemie, unele dintre noi am reluat relatia obisnuita pe care o aveam cu machiajul, altele, cum e si cazul meu, nu chiar. Stii exercitiile alea in care iti imaginezi ce ai alege daca ar trebui sa pastrezi trei obiecte din viata ta, fie ca mergi pe o insula pustie, fie ca nu. Ei bine, daca m-ar fi intrebat cineva asta in legatura cu trusa mea de machiaj (destul de minimalista de altfel), pana in luna martie a anului trecut, as fi raspuns ca pot renunta la orice altceva, atata timp cat nu e vorba despre anticearcan, eyeliner si mascara. Consideram ca m-as putea descurca bine-mersi cu aceste trei produse. Eyelinerul era o emblema a machiajului meu. Ani de zile, am trasat atatea linii alungite pe pleoapele superioare, incat am ajuns sa am impresia ca le-as putea face si fara ajutorul oglinzii. Cand m-am trezit, la un moment dat, in situatia de a incerca asta, a devenit cat se poate de clar ca nu, nu pot de fapt. Dupa luna martie a anului trecut, am descoperit ca, totusi, pot si fara ey...

Inapoi Inainte
Imbold Nativ – festival de arte cu inspiratie folclorica

Imbold Nativ – festival de arte cu inspiratie folclorica

Folclorul romanesc reprezinta o sursa de inspiratie pe care artistii o exploreaza in cele mai creative forme, fie ca este vorba de muzica, design vestimentar sau de obiect, ilustratie sau orice alt mediu de expresie. Asociatia Culturala Imbold isi propune sa celebreze acest lucru in cadrul primului festival dichisit de arte cu inspiratie folclorica Imbold Nativ. Si ca totul sa fie ca in povestile noastre nemuritoare, sarbatoarea va dura trei zile, mai exact intre 20 si 22 septembrie. Iata in continuare mai multe detalii!

Imbold Nativ va incepe vineri, 20 septembrie, la ora 20:00, la Palatul Stirbei cu vernisajul expozitiei „Spirit pe plai” – curator Cristian Vasile (IGU) – unde Sorin Onisor, Bogdan Comanescu, Dragos Malaescu, Dan Dinu, Catalin Georgescu, Catalin Opritescu, Mihai Stetcu, Luiza Boldeanu, Daniel Vrabioiu, Ioan Balasanu, George Popescu si Andreea Sasaran si-au unit fortele artistice si au surprins nativul intr-o colectie romaneasca de pus in rama.

Designerii Caiverzipepereti, Una ca Luna, Iutta, Woodbenice, Woodyo, Ziurel, Dizainar, Mihaela Ivana, Ciprian Vrabie, Culture-Soup, Lanaa, Getic vor prezenta un preview din colectia lor pentru Imbold Nativ.

David Sandu va tine un workshop de bijuterie contemporana cu motive traditionale romanesti la ora 20:30, iar Fundatia Dala ne prezinta un moment din Historia X printr-o instalatie audio-video. Maria Raducanu va sustine un concert de muzica fina romaneasca.

PROGRAM 20 septembrie – Palatul Stirbei Opening night
20:00 Vernisaj Foto “Spirit pe plai” (expozitie colectiva)
Preview Imbold Nativ: Design de Obiect & Design
Vestimentar
Degustare de vin
Historia X – Instalatie Audio-Video Fundatia Dala
20:30 Atelier de bijuterie contemporana cu motive traditionale David Sandu
21:00 Concert Maria Raducanu

Intrarea este libera.

Imbold Nativ ajunge sambata, 21 septembrie, la Acuarela, iar designerii vin aici cu colectii de seama incepand cu ora 14:00. Seara aduce un mix folcloric contemporan de la Karpov not Kasparov si o calatorie in folclorul romanesc de la secolul al XVIII-lea pana in prezent, alaturi de Corul Sound (dirijor Voicu Popescu).

Expozitia de ilustratii „Capita Collective” prezinta folclor remixat de tinerii artisti contemporani: Aitch, Andrei Argaetic, Andra Badea, Buzu Ana Andronic, Catalin Lartist, Claudiu Ciobanu, Cosmin Sandu, Cutarica, George Rosu, Ioana Sopov, Kitra, Loreta Isac, Matei Branea, Melania Barbulescu, Paula Rusu,Pisica Patrata, Saddo, Simona Simpson, Victor Fota.

Duminica, 22 septembrie, sarbatoarea continua cu o expozitie de design vestimentar si de obiect si cu diferite ateliere mestesugaresti.

PROGRAM 21 septembrie: Acuarela – Imbold,Galeria
14:00 Inaugurarea satului Imbold – Expozitie Imbold Nativ: Design de Obiect & Design Vestimentar
14:00 Atelier motive traditionale
16:00 Atelier de olarit
16:00 Atelier gastronomie traditionala & mustarie
Degustare de vin si must
19:00 Vernisaj Capita Collective Ilustratie: Imbold,Galeria
20:00 Karpov not Kasparov folkloric live set
21:00 Corul Sound, dirijor Voicu Popescu (calatorie in
folclorul romanesc de la secolul al XVIII-lea pana in
prezent)

PROGRAM 22 septembrie, pe timpul zilei: Acuarela
14:00 Expozitie Imbold Nativ: Design de Obiect & Design Vestimentar
Sarbatoarea Mustului
14:00 27 ragazuri – Jocuri si super-eroi romanesti
16:00 Atelier de olarit
16:00 Atelier de tamplarie
16:00 Atelier de gastronomie traditionala
17:00 Concert de fusion jazz folkloric

Intrarea este libera

Festivalul Imbold Nativ se incheie in Club Colectiv duminica, de la ora 22:00, cu un concert-dezbatere despre folclor cu un preview la noul album Subcarpati. Bilet 20 lei

Mai multe detalii pe pagina de facebook Imbold, Galeria!

Afis si info: Imbold, Galeria

PUBLISHED ON 13.09.2013

more in Newsroom