EDITOR'S CHOICE

Rochia midi pentru zile lungi...

Hainele confortabile imi definesc stilul inca dinainte de-a sti ca am…

ARTA & DESIGN

Roos Kalff aduce la lumina...

Roos Kalff realizeaza corpuri de iluminat si obiecte decorative din farfurioare,…

INSPIRATIE

Tinute couture in alb &...

Saptamana Modei Haute Couture de la Paris, dedicata colectiilor pentru sezonul…

INSPIRATIE

Effortless chic. Codul vestimentar al...

Daca vara ar avea un cod vestimentar, expresia effortless chic i…

AMINTIRI

Cum ne amintim azi tinuta...

Din una in alta, conversatia a ajuns pana la sfarsitul clasei…

WE LIKE

Povestiri pe masura timpului tau...

Short Edition este o platforma de povestiri, dar si de poezii…

INSPIRATIE

Coafuri si machiaje. Inspiratie pentru...

Sunt anumite coafuri si/sau machiaje cu care ne simtim confortabil si…

Inspiratie

5 trenduri in coafura pentru primavara-vara 2019

Ce coafuri se poarta in sezonul primavara-vara 2019? Daca ti-ai pus aceasta intrebare, aici vei gasi o parte din raspuns. Am rasfoit imaginile de la evenimentele Saptamana Modei, dedicate acestui sezon, cu atentia concentrata pe coafurile purtate de topmodele. Dintre toate propunerile vazute, am ales cinci trenduri care m-au inspirat. Sunt un mix de elemente cu care m-am obisnuit sa ma intalnesc sezon dupa sezon, detalii retro reinterpretate si alegeri indraznete. ... BRETONUL SCURT Chiar daca mi-am lasat bretonul sa creasca de ceva timp, el ramane un element pe stilul meu. Din acest motiv, nu m-a surprins ca am rezonat cu coafurile purtate de cele mai multe dintre topmodelele care au defilat pe podiumul Miu Miu. Bretonul lor scurt reprezinta o alegere catalogata adesea drept una indrazneata. Este si una usor de remarcat si, zic eu, de tinut minte. Am intalnit acest stil de breton si la prezentarea Dries Van Noten, dar nu numai. Dries Van Noten | Sursa foto: Hepta.ro Fendi | Sursa foto: Hepta.ro Miu Miu | Sursa foto: Hepta.ro Miu Miu | Sursa foto: Hepta.ro ... COAFURILE CU VOLUM Coafurile cu mult volum, de la prezentarea Marc Jacobs, mi-au captat atentia, pe de-o parte, datorita aerului lor retro si, pe de alta parte, datorita nuantelor pastelate de roz si albas...

Inapoi Inainte
Imbold Nativ – festival de arte cu inspiratie folclorica

Imbold Nativ – festival de arte cu inspiratie folclorica

Folclorul romanesc reprezinta o sursa de inspiratie pe care artistii o exploreaza in cele mai creative forme, fie ca este vorba de muzica, design vestimentar sau de obiect, ilustratie sau orice alt mediu de expresie. Asociatia Culturala Imbold isi propune sa celebreze acest lucru in cadrul primului festival dichisit de arte cu inspiratie folclorica Imbold Nativ. Si ca totul sa fie ca in povestile noastre nemuritoare, sarbatoarea va dura trei zile, mai exact intre 20 si 22 septembrie. Iata in continuare mai multe detalii!

Imbold Nativ va incepe vineri, 20 septembrie, la ora 20:00, la Palatul Stirbei cu vernisajul expozitiei „Spirit pe plai” – curator Cristian Vasile (IGU) – unde Sorin Onisor, Bogdan Comanescu, Dragos Malaescu, Dan Dinu, Catalin Georgescu, Catalin Opritescu, Mihai Stetcu, Luiza Boldeanu, Daniel Vrabioiu, Ioan Balasanu, George Popescu si Andreea Sasaran si-au unit fortele artistice si au surprins nativul intr-o colectie romaneasca de pus in rama.

Designerii Caiverzipepereti, Una ca Luna, Iutta, Woodbenice, Woodyo, Ziurel, Dizainar, Mihaela Ivana, Ciprian Vrabie, Culture-Soup, Lanaa, Getic vor prezenta un preview din colectia lor pentru Imbold Nativ.

David Sandu va tine un workshop de bijuterie contemporana cu motive traditionale romanesti la ora 20:30, iar Fundatia Dala ne prezinta un moment din Historia X printr-o instalatie audio-video. Maria Raducanu va sustine un concert de muzica fina romaneasca.

PROGRAM 20 septembrie – Palatul Stirbei Opening night
20:00 Vernisaj Foto “Spirit pe plai” (expozitie colectiva)
Preview Imbold Nativ: Design de Obiect & Design
Vestimentar
Degustare de vin
Historia X – Instalatie Audio-Video Fundatia Dala
20:30 Atelier de bijuterie contemporana cu motive traditionale David Sandu
21:00 Concert Maria Raducanu

Intrarea este libera.

Imbold Nativ ajunge sambata, 21 septembrie, la Acuarela, iar designerii vin aici cu colectii de seama incepand cu ora 14:00. Seara aduce un mix folcloric contemporan de la Karpov not Kasparov si o calatorie in folclorul romanesc de la secolul al XVIII-lea pana in prezent, alaturi de Corul Sound (dirijor Voicu Popescu).

Expozitia de ilustratii „Capita Collective” prezinta folclor remixat de tinerii artisti contemporani: Aitch, Andrei Argaetic, Andra Badea, Buzu Ana Andronic, Catalin Lartist, Claudiu Ciobanu, Cosmin Sandu, Cutarica, George Rosu, Ioana Sopov, Kitra, Loreta Isac, Matei Branea, Melania Barbulescu, Paula Rusu,Pisica Patrata, Saddo, Simona Simpson, Victor Fota.

Duminica, 22 septembrie, sarbatoarea continua cu o expozitie de design vestimentar si de obiect si cu diferite ateliere mestesugaresti.

PROGRAM 21 septembrie: Acuarela – Imbold,Galeria
14:00 Inaugurarea satului Imbold – Expozitie Imbold Nativ: Design de Obiect & Design Vestimentar
14:00 Atelier motive traditionale
16:00 Atelier de olarit
16:00 Atelier gastronomie traditionala & mustarie
Degustare de vin si must
19:00 Vernisaj Capita Collective Ilustratie: Imbold,Galeria
20:00 Karpov not Kasparov folkloric live set
21:00 Corul Sound, dirijor Voicu Popescu (calatorie in
folclorul romanesc de la secolul al XVIII-lea pana in
prezent)

PROGRAM 22 septembrie, pe timpul zilei: Acuarela
14:00 Expozitie Imbold Nativ: Design de Obiect & Design Vestimentar
Sarbatoarea Mustului
14:00 27 ragazuri – Jocuri si super-eroi romanesti
16:00 Atelier de olarit
16:00 Atelier de tamplarie
16:00 Atelier de gastronomie traditionala
17:00 Concert de fusion jazz folkloric

Intrarea este libera

Festivalul Imbold Nativ se incheie in Club Colectiv duminica, de la ora 22:00, cu un concert-dezbatere despre folclor cu un preview la noul album Subcarpati. Bilet 20 lei

Mai multe detalii pe pagina de facebook Imbold, Galeria!

Afis si info: Imbold, Galeria

PUBLISHED ON 13.09.2013

more in Newsroom