INSPIRATIE

Vara, anotimpul contrastelor vestimentare

Vara este anotimpul contrastelor din punct de vedere vestimentar. Ea aduce…

WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
Imbold Nativ – festival de arte cu inspiratie folclorica

Imbold Nativ – festival de arte cu inspiratie folclorica

Folclorul romanesc reprezinta o sursa de inspiratie pe care artistii o exploreaza in cele mai creative forme, fie ca este vorba de muzica, design vestimentar sau de obiect, ilustratie sau orice alt mediu de expresie. Asociatia Culturala Imbold isi propune sa celebreze acest lucru in cadrul primului festival dichisit de arte cu inspiratie folclorica Imbold Nativ. Si ca totul sa fie ca in povestile noastre nemuritoare, sarbatoarea va dura trei zile, mai exact intre 20 si 22 septembrie. Iata in continuare mai multe detalii!

Imbold Nativ va incepe vineri, 20 septembrie, la ora 20:00, la Palatul Stirbei cu vernisajul expozitiei „Spirit pe plai” – curator Cristian Vasile (IGU) – unde Sorin Onisor, Bogdan Comanescu, Dragos Malaescu, Dan Dinu, Catalin Georgescu, Catalin Opritescu, Mihai Stetcu, Luiza Boldeanu, Daniel Vrabioiu, Ioan Balasanu, George Popescu si Andreea Sasaran si-au unit fortele artistice si au surprins nativul intr-o colectie romaneasca de pus in rama.

Designerii Caiverzipepereti, Una ca Luna, Iutta, Woodbenice, Woodyo, Ziurel, Dizainar, Mihaela Ivana, Ciprian Vrabie, Culture-Soup, Lanaa, Getic vor prezenta un preview din colectia lor pentru Imbold Nativ.

David Sandu va tine un workshop de bijuterie contemporana cu motive traditionale romanesti la ora 20:30, iar Fundatia Dala ne prezinta un moment din Historia X printr-o instalatie audio-video. Maria Raducanu va sustine un concert de muzica fina romaneasca.

PROGRAM 20 septembrie – Palatul Stirbei Opening night
20:00 Vernisaj Foto “Spirit pe plai” (expozitie colectiva)
Preview Imbold Nativ: Design de Obiect & Design
Vestimentar
Degustare de vin
Historia X – Instalatie Audio-Video Fundatia Dala
20:30 Atelier de bijuterie contemporana cu motive traditionale David Sandu
21:00 Concert Maria Raducanu

Intrarea este libera.

Imbold Nativ ajunge sambata, 21 septembrie, la Acuarela, iar designerii vin aici cu colectii de seama incepand cu ora 14:00. Seara aduce un mix folcloric contemporan de la Karpov not Kasparov si o calatorie in folclorul romanesc de la secolul al XVIII-lea pana in prezent, alaturi de Corul Sound (dirijor Voicu Popescu).

Expozitia de ilustratii „Capita Collective” prezinta folclor remixat de tinerii artisti contemporani: Aitch, Andrei Argaetic, Andra Badea, Buzu Ana Andronic, Catalin Lartist, Claudiu Ciobanu, Cosmin Sandu, Cutarica, George Rosu, Ioana Sopov, Kitra, Loreta Isac, Matei Branea, Melania Barbulescu, Paula Rusu,Pisica Patrata, Saddo, Simona Simpson, Victor Fota.

Duminica, 22 septembrie, sarbatoarea continua cu o expozitie de design vestimentar si de obiect si cu diferite ateliere mestesugaresti.

PROGRAM 21 septembrie: Acuarela – Imbold,Galeria
14:00 Inaugurarea satului Imbold – Expozitie Imbold Nativ: Design de Obiect & Design Vestimentar
14:00 Atelier motive traditionale
16:00 Atelier de olarit
16:00 Atelier gastronomie traditionala & mustarie
Degustare de vin si must
19:00 Vernisaj Capita Collective Ilustratie: Imbold,Galeria
20:00 Karpov not Kasparov folkloric live set
21:00 Corul Sound, dirijor Voicu Popescu (calatorie in
folclorul romanesc de la secolul al XVIII-lea pana in
prezent)

PROGRAM 22 septembrie, pe timpul zilei: Acuarela
14:00 Expozitie Imbold Nativ: Design de Obiect & Design Vestimentar
Sarbatoarea Mustului
14:00 27 ragazuri – Jocuri si super-eroi romanesti
16:00 Atelier de olarit
16:00 Atelier de tamplarie
16:00 Atelier de gastronomie traditionala
17:00 Concert de fusion jazz folkloric

Intrarea este libera

Festivalul Imbold Nativ se incheie in Club Colectiv duminica, de la ora 22:00, cu un concert-dezbatere despre folclor cu un preview la noul album Subcarpati. Bilet 20 lei

Mai multe detalii pe pagina de facebook Imbold, Galeria!

Afis si info: Imbold, Galeria

PUBLISHED ON 13.09.2013

more in Newsroom