TRIED & TESTED

3 produse incluse recent in...

Cand povestesc prietenelor despre anumite produse de ingrijire a tenului pe…

INSPIRATIE

Mici trucuri de mare efect,...

Nu am urmat inca, de la un cap la altul, metoda…

INTERVIU

RAQUETTE x ALEXANDRA CASPRUF Jewelry....

La inceputul primaverii, unul dintre mesajele din inbox-ul meu venea cu…

ARTA & DESIGN

O micro-gradina intr-o lampa de...

Am mai vorbit despre pasiunea mea pentru corpurile de iluminat si…

INSPIRATIE

Machiaje pentru primavara-vara ’19. Ce...

In universul machiajului, trecerile de la un an la altul nu…

INSPIRATIE

Denimul prespalat & tie-dye, din...

De fiecare data cand scriu despre denim, imi vin in minte…

INSPIRATIE

Cromatica sezonului primavara-vara 2019

Pentru sezonul primavara-vara 2019, designerii par sa-si fi impartit roata culorilor,…

Inspiratie

Decoratiuni de Pasti. Idei usor de recreat acasa.

Cand eram copil, cadourile pentru cei dragi erau adesea facute de mine, la scoala sau acasa. La fel se intampla si cu unele decoratiuni pentru Sarbatori. Am lipit martisoare, iepurasi si ghirlande lungi din hartie. Am desenat felicitari peste felicitari, din care nu lipseau florile si inimile. Am cusut semne de carte pe etamina. Am crosetat si am tricotat fara sa termin neaparat ce am inceput. Indiferent de rezultatele acestor mici experimente, entuziasmul era de fiecare data la cote ridicate. Demersul de a cauta idei pentru acest articol a functionat ca madlena lui Proust. Mi-am amintit acel entuziasm si am realizat ca, indiferent de anii care ma despart de copilarie, e un sentiment care ma incearca si astazi cand lucrez ceva cu propriile maini. Nu ma refer la a scrie la tastatura, ci la a realiza obiecte palpabile, mici, simple, imperfecte. E drept ca am inlocuit cadourile facute de mine cu cele cumparate, iar situatia nu e foarte diferita nici la capitolul decoratiuni. Din cand in cand, fac insa loc pentru proiecte decorative DIY, iar Sarbatorile devin cele mai bune ocazii pentru asta. Am adunat cateva idei potrivite de Pasti si sper sa gasesti printre ele ceva care te inspira. Sarbatori fericite! ... Un cadou simbolic daca mergi in vizita Sarbatorile sunt despre a p...

Inapoi Inainte
Imbold Nativ – festival de arte cu inspiratie folclorica

Imbold Nativ – festival de arte cu inspiratie folclorica

Folclorul romanesc reprezinta o sursa de inspiratie pe care artistii o exploreaza in cele mai creative forme, fie ca este vorba de muzica, design vestimentar sau de obiect, ilustratie sau orice alt mediu de expresie. Asociatia Culturala Imbold isi propune sa celebreze acest lucru in cadrul primului festival dichisit de arte cu inspiratie folclorica Imbold Nativ. Si ca totul sa fie ca in povestile noastre nemuritoare, sarbatoarea va dura trei zile, mai exact intre 20 si 22 septembrie. Iata in continuare mai multe detalii!

Imbold Nativ va incepe vineri, 20 septembrie, la ora 20:00, la Palatul Stirbei cu vernisajul expozitiei „Spirit pe plai” – curator Cristian Vasile (IGU) – unde Sorin Onisor, Bogdan Comanescu, Dragos Malaescu, Dan Dinu, Catalin Georgescu, Catalin Opritescu, Mihai Stetcu, Luiza Boldeanu, Daniel Vrabioiu, Ioan Balasanu, George Popescu si Andreea Sasaran si-au unit fortele artistice si au surprins nativul intr-o colectie romaneasca de pus in rama.

Designerii Caiverzipepereti, Una ca Luna, Iutta, Woodbenice, Woodyo, Ziurel, Dizainar, Mihaela Ivana, Ciprian Vrabie, Culture-Soup, Lanaa, Getic vor prezenta un preview din colectia lor pentru Imbold Nativ.

David Sandu va tine un workshop de bijuterie contemporana cu motive traditionale romanesti la ora 20:30, iar Fundatia Dala ne prezinta un moment din Historia X printr-o instalatie audio-video. Maria Raducanu va sustine un concert de muzica fina romaneasca.

PROGRAM 20 septembrie – Palatul Stirbei Opening night
20:00 Vernisaj Foto “Spirit pe plai” (expozitie colectiva)
Preview Imbold Nativ: Design de Obiect & Design
Vestimentar
Degustare de vin
Historia X – Instalatie Audio-Video Fundatia Dala
20:30 Atelier de bijuterie contemporana cu motive traditionale David Sandu
21:00 Concert Maria Raducanu

Intrarea este libera.

Imbold Nativ ajunge sambata, 21 septembrie, la Acuarela, iar designerii vin aici cu colectii de seama incepand cu ora 14:00. Seara aduce un mix folcloric contemporan de la Karpov not Kasparov si o calatorie in folclorul romanesc de la secolul al XVIII-lea pana in prezent, alaturi de Corul Sound (dirijor Voicu Popescu).

Expozitia de ilustratii „Capita Collective” prezinta folclor remixat de tinerii artisti contemporani: Aitch, Andrei Argaetic, Andra Badea, Buzu Ana Andronic, Catalin Lartist, Claudiu Ciobanu, Cosmin Sandu, Cutarica, George Rosu, Ioana Sopov, Kitra, Loreta Isac, Matei Branea, Melania Barbulescu, Paula Rusu,Pisica Patrata, Saddo, Simona Simpson, Victor Fota.

Duminica, 22 septembrie, sarbatoarea continua cu o expozitie de design vestimentar si de obiect si cu diferite ateliere mestesugaresti.

PROGRAM 21 septembrie: Acuarela – Imbold,Galeria
14:00 Inaugurarea satului Imbold – Expozitie Imbold Nativ: Design de Obiect & Design Vestimentar
14:00 Atelier motive traditionale
16:00 Atelier de olarit
16:00 Atelier gastronomie traditionala & mustarie
Degustare de vin si must
19:00 Vernisaj Capita Collective Ilustratie: Imbold,Galeria
20:00 Karpov not Kasparov folkloric live set
21:00 Corul Sound, dirijor Voicu Popescu (calatorie in
folclorul romanesc de la secolul al XVIII-lea pana in
prezent)

PROGRAM 22 septembrie, pe timpul zilei: Acuarela
14:00 Expozitie Imbold Nativ: Design de Obiect & Design Vestimentar
Sarbatoarea Mustului
14:00 27 ragazuri – Jocuri si super-eroi romanesti
16:00 Atelier de olarit
16:00 Atelier de tamplarie
16:00 Atelier de gastronomie traditionala
17:00 Concert de fusion jazz folkloric

Intrarea este libera

Festivalul Imbold Nativ se incheie in Club Colectiv duminica, de la ora 22:00, cu un concert-dezbatere despre folclor cu un preview la noul album Subcarpati. Bilet 20 lei

Mai multe detalii pe pagina de facebook Imbold, Galeria!

Afis si info: Imbold, Galeria

PUBLISHED ON 13.09.2013

more in Newsroom