INSPIRATIE

Vara, anotimpul contrastelor vestimentare

Vara este anotimpul contrastelor din punct de vedere vestimentar. Ea aduce…

WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
Imaculatura. Strictul necesar. Linie de esentiale

Imaculatura. Strictul necesar. Linie de esentiale

Puterea de a declansa amintiri legate de persoane si momente dragi din viata noastra ofera valori supradimensionate unor obiecte aparent obisnuite. Imaculatura transforma halatul mamei, camasa tatalui, sortul surorii si prastia fratelui in Strictul Necesar, o linie de piese esentiale. Designul lor exploreaza intr-o maniera inedita conceptele de inrudire si de trecere a timpului.

“Piese esentiale memoriei afective devin fragmente de familie. Impreuna le tine setul de 4 batiste imprimate in limba preferata a mamei, in franceza. Impartite firesc, sa ajunga cate una pentru fiecare: la soeur, le frère, la mère, le père. Fiecare cu partea sa de suferinta (de primit si de dat).
STRICTUL NECESAR inventeaza un sifonier simbolic ocupat de haine inrudite: sortul surorii, prastia fratelui, halatul mamei si camasa tatalui. Fiecare vazut acum mai mare, mai frumos, invers sau degeaba:

1. sortul crescut intr-o rochie;
2. prastia oscilanta intre accesoriu, arma si jucarie;
3. halatul purtat invers, cu spatele in fata, cu sau fara cordon, desfacut sau incheiat la nasturi;
4. camasa inseparabila de rochie.
STRICTUL NECESAR inseamna mai mult.” –
Imaculatura


Piesele pot fi vazute in atelierul Imaculatura, pe str. Henri Coanda,  nr. 38, in urma programarilor la tel. 0723.634.994 sau pe email: imaculatura@gmail.com ori pe platforma online: http://imaculatura.tictail.com/.

un proiect Imaculatura
design bijuterie: Vika Tonu Design
foto: Iulian Alexandru Popa
model: Smaranda Maria Voican
make-up: Mirela Andreea Constantin
multumiri pentru suport:
Gabriel Juduc
Bogdana Simina Voican
Romana Topescu

PUBLISHED ON 11.06.2014

more in Fashion Etc