HOT TREND

Imbracamintea matlasata. Cat de cool...

Imbracamintea matlasata este nelipsita de pe scena tendintelor pentru sezonul rece,…

AMINTIRI

Orasul ca scena pentru arta

Cand orasul devine scena pentru arta, atmosfera obisnuita a strazilor si…

CATWALK

#LoveBringsLove

45 de case de moda si designerii lor au adus un…

EDITOR'S CHOICE

Inele ca mici sculpturi purtabile

Care este piesa ta de bijuterie preferata? E o intrebare pe…

INSPIRATIE

Tres Chic

Cand m-am uitat peste tinutele participantelor la Saptamana Modei de la…

WE LIKE

Videoclipuri cu coregrafii care te...

Pot sa ma inveselesc sau, dimpotriva, sa ma balacesc in butoiul…

INSPIRATIE

Filme si tinute de vazut....

Pentru mine, din ipostaza de redactor la Petocuri.ro, marile festivaluri de…

Hot Trend

Cum mai arata relatia noastra cu machiajul

Distantarea sociala a provocat, vrand-nevrand, si o distantare intre noi si lumea machiajului. Multe activitati pentru care ne aranjam in functie de stilul nostru inainte de a iesi din casa au disparut o perioada buna, iar, cand situatia a revenit cat de cat la ritmul pe care il aveam inainte de pandemie, unele dintre noi am reluat relatia obisnuita pe care o aveam cu machiajul, altele, cum e si cazul meu, nu chiar. Stii exercitiile alea in care iti imaginezi ce ai alege daca ar trebui sa pastrezi trei obiecte din viata ta, fie ca mergi pe o insula pustie, fie ca nu. Ei bine, daca m-ar fi intrebat cineva asta in legatura cu trusa mea de machiaj (destul de minimalista de altfel), pana in luna martie a anului trecut, as fi raspuns ca pot renunta la orice altceva, atata timp cat nu e vorba despre anticearcan, eyeliner si mascara. Consideram ca m-as putea descurca bine-mersi cu aceste trei produse. Eyelinerul era o emblema a machiajului meu. Ani de zile, am trasat atatea linii alungite pe pleoapele superioare, incat am ajuns sa am impresia ca le-as putea face si fara ajutorul oglinzii. Cand m-am trezit, la un moment dat, in situatia de a incerca asta, a devenit cat se poate de clar ca nu, nu pot de fapt. Dupa luna martie a anului trecut, am descoperit ca, totusi, pot si fara ey...

Inapoi Inainte
Imaculatura. Strictul necesar. Linie de esentiale

Imaculatura. Strictul necesar. Linie de esentiale

Puterea de a declansa amintiri legate de persoane si momente dragi din viata noastra ofera valori supradimensionate unor obiecte aparent obisnuite. Imaculatura transforma halatul mamei, camasa tatalui, sortul surorii si prastia fratelui in Strictul Necesar, o linie de piese esentiale. Designul lor exploreaza intr-o maniera inedita conceptele de inrudire si de trecere a timpului.

“Piese esentiale memoriei afective devin fragmente de familie. Impreuna le tine setul de 4 batiste imprimate in limba preferata a mamei, in franceza. Impartite firesc, sa ajunga cate una pentru fiecare: la soeur, le frère, la mère, le père. Fiecare cu partea sa de suferinta (de primit si de dat).
STRICTUL NECESAR inventeaza un sifonier simbolic ocupat de haine inrudite: sortul surorii, prastia fratelui, halatul mamei si camasa tatalui. Fiecare vazut acum mai mare, mai frumos, invers sau degeaba:

1. sortul crescut intr-o rochie;
2. prastia oscilanta intre accesoriu, arma si jucarie;
3. halatul purtat invers, cu spatele in fata, cu sau fara cordon, desfacut sau incheiat la nasturi;
4. camasa inseparabila de rochie.
STRICTUL NECESAR inseamna mai mult.” –
Imaculatura


Piesele pot fi vazute in atelierul Imaculatura, pe str. Henri Coanda,  nr. 38, in urma programarilor la tel. 0723.634.994 sau pe email: imaculatura@gmail.com ori pe platforma online: http://imaculatura.tictail.com/.

un proiect Imaculatura
design bijuterie: Vika Tonu Design
foto: Iulian Alexandru Popa
model: Smaranda Maria Voican
make-up: Mirela Andreea Constantin
multumiri pentru suport:
Gabriel Juduc
Bogdana Simina Voican
Romana Topescu

PUBLISHED ON 11.06.2014

more in Fashion Etc