NEWS

Simone Rocha x H&M. O...

Simone Rocha este noul nume adaugat de H&M pe lista colaborarilor…

WE LIKE

Chanel N°5 campanii publicitare

Chanel N°5 este un parfum emblematic. Asa cum sunt si campaniile…

EDITOR'S CHOICE

Idei pentru decoratiuni, usor de...

Acasa inseamna confort si siguranta. Inseamna oamenii alaturi de care strang…

INSPIRATIE

Forever Love

M-am uitat zilele acestea intamplator la rochiile de mireasa pentru toamna…

INSPIRATIE

Jurnalul perpetuu pune intrebarile

Carnetele lui Noemi Meilman de la sfarsit de an iau forma…

EDITOR'S CHOICE

Ilustratii desenate de artiste, colorate...

Coloratul reprezinta o activitate des intalnita in rutina celor mici. Este,…

RED CARPET

10 dintre cele mai frumoase...

Am stiut care este tinuta favorita de pe covorul rosu de…

Inspiratie

Melodii pentru care nu dau "skip" la genericul serialelor

In liceu, serile de duminica ii erau dedicate lui Ally McBeal. Alaturi de personajele usor de indragit, fiecare cu ciudateniile lui, de intamplarile personale si profesionale prin care treceau si poate si de nostalgia mea pentru acea perioada, mai este un lucru care face serialul sa ramana printre preferate: muzica. Daca la alte seriale nu tineam neaparat sa prind si genericul, in cazul lui Ally McBeal, imi doream sa urmaresc tot. De-a lungul celor cinci serii, au aparut ca invitati in diferite episoade muzicieni ca Al Green, Anastacia, Barry White, Elton John, Sting sau Tina Turner. Cu toate astea, un singur nume din industria muzicii este puternic asociat cu aceasta productie TV si anume: Vonda Shepard. Searchin' My Soul, melodia din generic, ii apartine, dar contributia ei muzicala nu se opreste aici. Shepard apare constant in film, ca muziciana in barul pe care personajele il frecventeaza dupa orele de munca. Multe dintre serialele pe care le urmaream in acei ani veneau in portii mici, de un episod pe saptamana, in contrast cu sesiunile actuale de binge-watching. Ce nu s-a schimbat in tot acest timp este faptul ca inca nu ma plictisesc usor de piesele cu care rezonez. Desi acum se poate sari usor peste generic pentru a intra direct in actiunea filmului, sunt teme muzica...

Inapoi Inainte
Imaculatura. Strictul necesar. Linie de esentiale

Imaculatura. Strictul necesar. Linie de esentiale

Puterea de a declansa amintiri legate de persoane si momente dragi din viata noastra ofera valori supradimensionate unor obiecte aparent obisnuite. Imaculatura transforma halatul mamei, camasa tatalui, sortul surorii si prastia fratelui in Strictul Necesar, o linie de piese esentiale. Designul lor exploreaza intr-o maniera inedita conceptele de inrudire si de trecere a timpului.

“Piese esentiale memoriei afective devin fragmente de familie. Impreuna le tine setul de 4 batiste imprimate in limba preferata a mamei, in franceza. Impartite firesc, sa ajunga cate una pentru fiecare: la soeur, le frère, la mère, le père. Fiecare cu partea sa de suferinta (de primit si de dat).
STRICTUL NECESAR inventeaza un sifonier simbolic ocupat de haine inrudite: sortul surorii, prastia fratelui, halatul mamei si camasa tatalui. Fiecare vazut acum mai mare, mai frumos, invers sau degeaba:

1. sortul crescut intr-o rochie;
2. prastia oscilanta intre accesoriu, arma si jucarie;
3. halatul purtat invers, cu spatele in fata, cu sau fara cordon, desfacut sau incheiat la nasturi;
4. camasa inseparabila de rochie.
STRICTUL NECESAR inseamna mai mult.” –
Imaculatura


Piesele pot fi vazute in atelierul Imaculatura, pe str. Henri Coanda,  nr. 38, in urma programarilor la tel. 0723.634.994 sau pe email: imaculatura@gmail.com ori pe platforma online: http://imaculatura.tictail.com/.

un proiect Imaculatura
design bijuterie: Vika Tonu Design
foto: Iulian Alexandru Popa
model: Smaranda Maria Voican
make-up: Mirela Andreea Constantin
multumiri pentru suport:
Gabriel Juduc
Bogdana Simina Voican
Romana Topescu

PUBLISHED ON 11.06.2014

more in Fashion Etc