INSPIRATIE

Dries Van Noten fara Dries...

Dries Van Noten se retrage de la conducerea casei de moda…

INTERVIU

Magia Zanelor de dupa usa...

Magia Zanelor incepe in fata unei usi fermecate, un loc in…

INSPIRATIE

Premiile Oscar 2024. Momente pe...

Cateva ganduri despre premii si discursuri, tinute de pe covorul rosu…

INSPIRATIE

Pat McGrath. Cand o make-up...

E surprinzator cand numele unui make-up artist rasuna la fel de…

HOT TREND

Cerceii statement

Elementele cu care rezonez pe deplin la evenimentele dedicate modei alcatuiesc…

EDITOR'S CHOICE

Love is Chance

Iubesc cuvintele. Si le respect. Sunt foarte atenta si precauta cu…

CATWALK

10 rochii haute couture SS...

Am ales cate o rochie din colectiile haute-couture semnate de zece…

Inspiratie

Umor si activism pe scena de stand-up comedy

Ali Wong, Taylor Tomlinson, Wanda Sykes si Hannah Gadsby m-au influentat sa privesc stand-up comedy-ul cu alti ochi… Nu de putine ori cu ei in lacrimi de ras, dar si cu vulnerabilitate, empatie si speranta pentru o lume mai buna. Interactiunea mea cu stand-up comedy-ul a inceput cu stangul. In urma cu multi ani, sa fie vreo 15, am mers la un show intr-un local din Bucuresti. Nu mai tin minte cine a urcat pe scena, dar stiu ca nu am rezonat cu genul de umor ascultat. Se poate ca experienta mea din acea seara sa nu fi fost reprezentativa pentru peisajul stand-up-ului, doar ca nu am simtit curiozitatea de a afla exact ce si cum. Lucrurile s-au schimbat relativ recent cand am intalnit abordari ce calibreaza umorul din experientele pe care viata ni le aduce in cale, fara a-l forta sa fie si unde nu e. Mai mult decat atat, temele de discutie incluse in show-uri, de la inegalitate de gen, la rasism, homofobie, sanatate mintala, maternitate, relatia cu familia sau relatiile de cuplu, creioneaza – uneori pe alocuri, alteori in intregime - o forma de stand-up comedy activist. Poate ti se intampla si tie, dupa un serial care iti place mult, sa nu mai ai un timp rabdarea necesara pentru a te aventura intr-o noua poveste. In urma cu niste luni bune, ma aflam tocmai intr-o astfel ...

Inapoi Inainte
Imaculatura. Strictul necesar. Linie de esentiale

Imaculatura. Strictul necesar. Linie de esentiale

Puterea de a declansa amintiri legate de persoane si momente dragi din viata noastra ofera valori supradimensionate unor obiecte aparent obisnuite. Imaculatura transforma halatul mamei, camasa tatalui, sortul surorii si prastia fratelui in Strictul Necesar, o linie de piese esentiale. Designul lor exploreaza intr-o maniera inedita conceptele de inrudire si de trecere a timpului.

“Piese esentiale memoriei afective devin fragmente de familie. Impreuna le tine setul de 4 batiste imprimate in limba preferata a mamei, in franceza. Impartite firesc, sa ajunga cate una pentru fiecare: la soeur, le frère, la mère, le père. Fiecare cu partea sa de suferinta (de primit si de dat).
STRICTUL NECESAR inventeaza un sifonier simbolic ocupat de haine inrudite: sortul surorii, prastia fratelui, halatul mamei si camasa tatalui. Fiecare vazut acum mai mare, mai frumos, invers sau degeaba:

1. sortul crescut intr-o rochie;
2. prastia oscilanta intre accesoriu, arma si jucarie;
3. halatul purtat invers, cu spatele in fata, cu sau fara cordon, desfacut sau incheiat la nasturi;
4. camasa inseparabila de rochie.
STRICTUL NECESAR inseamna mai mult.” –
Imaculatura


Piesele pot fi vazute in atelierul Imaculatura, pe str. Henri Coanda,  nr. 38, in urma programarilor la tel. 0723.634.994 sau pe email: imaculatura@gmail.com ori pe platforma online: http://imaculatura.tictail.com/.

un proiect Imaculatura
design bijuterie: Vika Tonu Design
foto: Iulian Alexandru Popa
model: Smaranda Maria Voican
make-up: Mirela Andreea Constantin
multumiri pentru suport:
Gabriel Juduc
Bogdana Simina Voican
Romana Topescu

PUBLISHED ON 11.06.2014

more in Fashion Etc