INSPIRATIE

Vara, anotimpul contrastelor vestimentare

Vara este anotimpul contrastelor din punct de vedere vestimentar. Ea aduce…

WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
We like
Autor: Ioana Lovin

Iarna la mare

Am aflat ce ma poate face sa ma trezesc dimineata cu mult entuziasm, chiar si inainte sa sune alarma: gandul ca merg la mare. Duminica, am vizitat pentru prima oara litoralul nostru pe timpul iernii. Era o dorinta mai veche, amanata de planuri care i s-au tot strecurat inainte. Dar iata ca s-a implinit acum!

In contrast cu atmosfera animata din portul Tomis din Constanta, plaja din Mamaia era goala. Trei oameni care faceau jogging au fost singurii pe care i-am intalnit pe parcursul plimbarii. In rest, noi si pescarusii.

Peste dunele de zapada adunate chiar la margine, vantul a presarat un strat fin de nisip. De cealalta parte a lor, plaja era atat de moale incat, sub greutatea bocancilor, se simtea ca un covor persan intins pana la mare. Apa nu era inghetata deloc, ba dimpotriva. Valurile ei veneau la mal in siruri foarte stranse.

A fost o zi insorita, cu genul acela de lumina care, daca privesti de undeva din interior, te pacaleste cu usurinta ca afara e cald si bine. Din acest motiv, unele dintre fotografii nici nu par surprinse in ianuarie. La doar cateva sute de metri de plaja insa, paleta cromatica s-a schimbat abrupt in una compusa cu precadere din tonuri de gri. Invaluit in ceata, lacul Siutghiol era inghetat de la un capat la altul. Acolo a fost ultimul popas, inainte de a pleca din Mamaia.

Foto: Ioana Lovin (arhiva personala)

PUBLISHED ON 18.01.2017

more in Mood Board