EDITOR'S CHOICE

Bretonul scurt. De la Audrey...

Bretonul reprezinta una dintre cele mai simple variante de a obtine…

EDITOR'S CHOICE

Culorile. Mic glosar de interpretari...

O culoare poate lua forma unui obiect sau numele unui designer,…

EDITOR'S CHOICE

Wrapped Around Your Finger

Inelele sunt cele mai fotografiate bijuterii din telefonul meu. Am observat…

INSPIRATIE

Pulover sau cardigan?

Pulover sau cardigan? Este intrebarea care mi-a venit in minte zilele…

EDITOR'S CHOICE

Acasa. “Work in progress”.

Acasa ramane “work in progress”, indiferent cat timp a trecut de…

PARTENERIAT MEDIA

Castigatorii Digital Divas Awards 2024

Cea de-a 12-a editie Digital Divas Awards a avut loc, pe…

INSPIRATIE

I am: Celine Dion. O...

Celine Dion e printre putinii artisti care se regasesc pe coloana…

Editor's Choice

Puzzle-uri de tot felul

Puzzle-urile se afla in topul cadourilor mele din ultima perioada, oferite si primite deopotriva. Cele clasice ma conecteaza instant la momente dragi din copilarie, iar asta le garanteaza un loc special pe viata. Printre cele din amintirile recente, unele au primit inca o dimensiune, chiar si lumini led, si au devenit fragmente in miniatura din lumea inconjuratoare. Doua imagini compuse din sute de piese din carton stau si azi agatate de un perete in apartamentul in care am crescut. Au fost munca in echipa daca punem la socoteala sprijinul moral oferit. Altfel, contributia mea n-a fost una semnificativa - eram prea mica si nerabdatoare, dar mi s-a intiparit in minte perioada in care au fost facute si bucuria starnita de lungile cautari incheiate cu cate o reusita. De curand, am construit un puzzle 3D, primit cadou de ziua mea. O sera cu o atmosfera calda, la care visez, de mult timp, in viata reala si pe care o am, deocamdata, la o dimensiune care sa-i permita sa stea printre cartile din biblioteca. Mi-a luat cateva ore bune sa asez fiecare piesa la locul ei, intr-o ordine urmata cu atentie si rabdare. Pe masura ce dadeam paginile manualului de instructiuni, sera mea capata o forma din ce in ce mai clara. O scara serpuita, un dulapior, o ladita cu flori, o carte, dou...

Inapoi Inainte
Hands of Korea: Hanbok, Bojaghi, Joomchi & Beyond

Hands of Korea: Hanbok, Bojaghi, Joomchi & Beyond

Galeria Galateca gazduieste, intre 1 si 6 septembrie, expozitia “Hands of Korea”. Conturata in jurul a trei mestesuguri specifice culturii coreene – Hanbok, Bojaghi si Joomchi, aceasta reuneste atat piese de patrimoniu cat si interpretarile contemporane semnate de artisti si designeri coreeni:

Young Im Na (designer hanbok), Soon Hee Kim (Korea Masterhand, director la muzeul Chojun Textile Quilt Art Museum), Kyung Hee Kim, Young Soon Kim, Im Sun Noh, Young Sim Baek, Jung Sook Lee, Young Min Lee, Cheong Sil Lee, Jiseon Lee, Hyun Ju Lee, Mik Young Jang, Yun Suk Jeong, Mi Sun Chang, Yea-Geum Jung, Hwa-Ja Jeon, Ji Sun Cha, Eun Je Choi, In Sook Choi, Ji Yeon Hwang, Chyu Ree, Hee Soon Yoo (Korea Masterhand), Geum Hwa Ko, Soon Aea Park, Hae Hong Chang, Jihye Shin, So Ra Lee, Jung-Suk Ham, Chunghie Lee (preşedinte la Korea Bojaghi Forum) si Jiyoung Chung (joomchi artist).

Apreciat pentru jocurile de culori influentate atat de geografia, cat si de clima din peninsula coreeana, hanbok – tinuta traditionala a poporului coreean – si-a inceput povestea in urma cu peste 1.600 de ani. Pana acum un secol, costumul era purtat in fiecare zi. In prezent insa, coreenii il poarta doar la anumite evenimente speciale, precum zilele nationale sau la diferite festivitati si aniversari.

Bojaghi reprezinta o panza coreeana traditionala, folosita pentru a impacheta, a acoperi si a proteja documente de nunta, ornamente corporale sau produse alimentare. Pe langa scopul decorativ, aceasta panza indeplineste si un rol religios. Cu o istorie de 7 secole, aceasta traditie a fost folosita atat de aristocrati cat si de oamenii obisnuiti. Astazi, ea reprezinta o sursa importanta de inspiratie pentru artisti.

Joomchi reprezinta o tehnica coreeana de fabricare a hartiei, veche de 1000 de ani. Aceasta foloseste apa pentru a sigila manual mai multe straturi subtiri de hartie, care puse impreuna capata o textura foarte rezistenta. Desi nu foarte raspandita, aceasta tehnica s-a bucurat, in ultimii ani, de un real interes din partea artizanilor si a artistilor vizuali. Prin instalatiile si experimentele sale artistice, Jiyoung Chung – prezenta in cadrul expozitiei de la Galateca – a contribuit la extinderea acestei traditii pe teritoriul artei contemporane.

Vernisajul are loc marti, 1 septembrie, de la orele 17:00. Expozitia marcheaza 25 de ani de la infiintarea relatiilor diplomatice romano-coreene si a fost dezvoltata in cadrul primului “Festival al Ambasadelor 2015”.

Foto si info: Galateca

PUBLISHED ON 31.08.2015

more in Newsroom