ARTA & DESIGN

Reinterpretari efemere ale clasicelor chioscuri...

Chioscurile de ziare reprezentau odata un prim popas al diminetilor din…

HOT TREND

Inspiratie in machiaj pentru primavara-vara...

Ochii conturati cu tus negru si buzele evidentiate cu ruj rosu…

STREET STYLE

Primavara denimului

As numi primavara anotimp al stilului. Temperaturile ei ingradesc cel mai…

INSPIRATIE

Dries Van Noten fara Dries...

Dries Van Noten se retrage de la conducerea casei de moda…

INTERVIU

Magia Zanelor de dupa usa...

Magia Zanelor incepe in fata unei usi fermecate, un loc in…

INSPIRATIE

Premiile Oscar 2024. Momente pe...

Cateva ganduri despre premii si discursuri, tinute de pe covorul rosu…

INSPIRATIE

Pat McGrath. Cand o make-up...

E surprinzator cand numele unui make-up artist rasuna la fel de…

Inspiratie

Umor si activism pe scena de stand-up comedy

Ali Wong, Taylor Tomlinson, Wanda Sykes si Hannah Gadsby m-au influentat sa privesc stand-up comedy-ul cu alti ochi… Nu de putine ori cu ei in lacrimi de ras, dar si cu vulnerabilitate, empatie si speranta pentru o lume mai buna. Interactiunea mea cu stand-up comedy-ul a inceput cu stangul. In urma cu multi ani, sa fie vreo 15, am mers la un show intr-un local din Bucuresti. Nu mai tin minte cine a urcat pe scena, dar stiu ca nu am rezonat cu genul de umor ascultat. Se poate ca experienta mea din acea seara sa nu fi fost reprezentativa pentru peisajul stand-up-ului, doar ca nu am simtit curiozitatea de a afla exact ce si cum. Lucrurile s-au schimbat relativ recent cand am intalnit abordari ce calibreaza umorul din experientele pe care viata ni le aduce in cale, fara a-l forta sa fie si unde nu e. Mai mult decat atat, temele de discutie incluse in show-uri, de la inegalitate de gen, la rasism, homofobie, sanatate mintala, maternitate, relatia cu familia sau relatiile de cuplu, creioneaza – uneori pe alocuri, alteori in intregime - o forma de stand-up comedy activist. Poate ti se intampla si tie, dupa un serial care iti place mult, sa nu mai ai un timp rabdarea necesara pentru a te aventura intr-o noua poveste. In urma cu niste luni bune, ma aflam tocmai intr-o astfel ...

Inapoi Inainte
HALUCINARIUM. Triaj creativ by SAS.

HALUCINARIUM. Triaj creativ by SAS.

Saptamana trecuta, galeria HALUCINARIUM | Triaj creativ by SAS s-a alaturat spatiilor din Bucuresti dedicate artei. Gazduita in fosta sectie de asamblare rame relee a Intreprinderii de Semnalizari si Automatizari Feroviare (ISAF), aceasta isi propune sa devina un spatiu dedicat conceptelor inspirate din realitatea cotidiana, un loc in care ideile scrise de Calin Sas sunt interpretate de artisti romani contemporani.

Primul astfel de demers creativ a fost vernisat pe 21 martie. Intitulata “Eu nu emit carbon”, expozitia reprezinta un manifest social si ecologic si aduce impreuna viziunile artistilor Rares Balarau, Stefan Botis, Mircea But, Alina Carp, Marian Gheorghe, Sergiu Laslo, Tara von Neudorf, Tudor Oltean, Nicolae Romanitan, Andrei Sclifos, Ioana Sisea, Andras Szabo si Matei Tigareanu. Picturile, instalatiile, sculpturile si bijuteriile realizate sunt expuse in doua sali spatioase, fiecare dintre ele fiind gandita ca o reprezentare a conditiei umane, sub amprenta carbonului.

Proiectul ramane deschis publicului pana pe 29 aprilie si poate fi vizitat de marti pana vineri, intre 15:00-19:00, si in weekend, intre 11:00-18:00. Adresa galeriei este pe Calea Giulesti 14, etajul 4.

Sergiu Laslo. Slide.

Bijuterie realizata de Alina Carp

Andras Szabo. Natura moarta.

Matei Tigareanu. I need some Air.

Tara von Neudorf. Abator.

Foto via HALUCINARIUM

PUBLISHED ON 28.03.2018

more in Newsroom