INSPIRATIE

Vara, anotimpul contrastelor vestimentare

Vara este anotimpul contrastelor din punct de vedere vestimentar. Ea aduce…

WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte

Galeria de Arta Digitala SUHD

Elena Greta Apostol, Razvan Dumitru, Vlad Anghel si Serebe sunt artistii prezentati in cadrul primei Galerii de Arta Digitala SUHD din Romania. Gazduita de Artmark, aceasta exploreaza zona de interferenta dintre arta si tehnologie si expune lucrarile pe ecranele performante ale televizoarelor Samsung SUHD.

Vernisata pe 1 iulie, expozitia s-a conturat in urma unei campanii online, care i-a avut ca ambasadori pe Janina Nectara, Maurice Munteanu, Cristina Bazavan si Sanziana Pop. Alaturi de curatorii Galeriei Artmark, acestia au cercetat si selectat 12 artisti digitali romani a caror estetica vizuala i-a impresionat cel mai tare. Publicul a avut ultimul cuvant si si-a desemnat favoritii prin vot.

Prin lucrarile ei, Elena Greta Apostol si-a imaginat cum ar fi aratat astazi trei momente celebre din viata lui Marilyn Monroe, Andy Warhol si Neil Armstrong. Interpretarile ei nu sunt lipsite de umor si ironie. Vlad Angel ne-a invitat in universul sau 3D pe care il defineste printr-un realism magic. Apoi, ecranele UHD s-au dovedit suficient de incapatoare pentru a cuprinde personajele pe care Serebe le creeaza in culori intotdeauna vibrante. Despre operele sale digitale, Razvan Dumitru spune ca: „Fiecare lucrare vine insotita de un scurt text care pare un fragment rupt dintr-o poveste. Rolul lui este acela de a declansa imaginatia privitorului, incurajandu-l sa interpreteze si sa continue singur povestea imaginii. Incerc sa rup astfel granita fizica dintre privitor si imagine, iar tehnologia mi-a fost prietena in aceasta misiune.”

Vorbind despre importanta pe care o are astazi digitalul in arta si in design deopotriva, ambasadoarea Janina Nectara mentioneaza ca: „Petrecand foarte mult timp printre designerii internationali, am observat ca in exprimarea propriului crez artistic, multi dintre acestia au iesit din aria de confort, indreptandu-se deja catre zona virtuala. Isi prezinta colectiile in format digital, organizeaza defilari de moda inedite, pe ecrane supradimensionate sau ilustreaza prin holograme piese istorice ale brandului, in muzee conceptuale. De aceea, am fost extrem de onorata sa fiu ambasador al acestei campanii, sa fiu unul dintre curatorii primei galerii SUHD de arta digitala din Romania.”

„Prin acest proiect, ne-am dorit sa apropiem publicul mai mult de arta digitala, o forma de arta care, credem noi, merita sa fie popularizata si sustinuta. Tehnologia inovatoare adusa de gama premium de televizoare Samsung SUHD face ca acestea sa fie suportul perfect pentru expunerea operelor de arta, in forma lor cea mai apropiata de viziunea artistilor”, declara Ana Maria Pasculescu, Head of Consumer Electronics PMs la Samsung Electronics Romania.

Iata in continuare imagini cu lucrarile expuse in cadrul Galeriei de Arta SUHD!

www.galeriasuhd.ro

PUBLISHED ON 01.07.2015

more in Mood Board