HOT TREND

Imbracamintea matlasata. Cat de cool...

Imbracamintea matlasata este nelipsita de pe scena tendintelor pentru sezonul rece,…

AMINTIRI

Orasul ca scena pentru arta

Cand orasul devine scena pentru arta, atmosfera obisnuita a strazilor si…

CATWALK

#LoveBringsLove

45 de case de moda si designerii lor au adus un…

EDITOR'S CHOICE

Inele ca mici sculpturi purtabile

Care este piesa ta de bijuterie preferata? E o intrebare pe…

INSPIRATIE

Tres Chic

Cand m-am uitat peste tinutele participantelor la Saptamana Modei de la…

WE LIKE

Videoclipuri cu coregrafii care te...

Pot sa ma inveselesc sau, dimpotriva, sa ma balacesc in butoiul…

INSPIRATIE

Filme si tinute de vazut....

Pentru mine, din ipostaza de redactor la Petocuri.ro, marile festivaluri de…

Hot Trend

Cum mai arata relatia noastra cu machiajul

Distantarea sociala a provocat, vrand-nevrand, si o distantare intre noi si lumea machiajului. Multe activitati pentru care ne aranjam in functie de stilul nostru inainte de a iesi din casa au disparut o perioada buna, iar, cand situatia a revenit cat de cat la ritmul pe care il aveam inainte de pandemie, unele dintre noi am reluat relatia obisnuita pe care o aveam cu machiajul, altele, cum e si cazul meu, nu chiar. Stii exercitiile alea in care iti imaginezi ce ai alege daca ar trebui sa pastrezi trei obiecte din viata ta, fie ca mergi pe o insula pustie, fie ca nu. Ei bine, daca m-ar fi intrebat cineva asta in legatura cu trusa mea de machiaj (destul de minimalista de altfel), pana in luna martie a anului trecut, as fi raspuns ca pot renunta la orice altceva, atata timp cat nu e vorba despre anticearcan, eyeliner si mascara. Consideram ca m-as putea descurca bine-mersi cu aceste trei produse. Eyelinerul era o emblema a machiajului meu. Ani de zile, am trasat atatea linii alungite pe pleoapele superioare, incat am ajuns sa am impresia ca le-as putea face si fara ajutorul oglinzii. Cand m-am trezit, la un moment dat, in situatia de a incerca asta, a devenit cat se poate de clar ca nu, nu pot de fapt. Dupa luna martie a anului trecut, am descoperit ca, totusi, pot si fara ey...

Inapoi Inainte

Gabriela Bodin. ARCHIVE. 31 martie – 7 mai.

Expozitia “Archive” semnata de Gabriela Bodin va fi prezentata, intre 31 martie si 7 mai, la Galeria Galateca din Bucuresti. Aceasta da startul conceptului Black Cube, prin intermediul caruia galeria isi propune o expunere inedita, care sa puna in valoare opera artistilor si sa schimbe dialogul acesteia cu publicul.

afis bodin-page-001

Nascuta in 1983 la Focsani, Gabriela Bodin locuieste de la varsta de 17 ani in Italia – tara unde a studiat si s-a remarcat ca artista. Viziunea ei o pozitioneaza astazi in noul val al picturii figurative. Despre sursele de inspiratie, ea declara ca: “In prezent, stilul meu este inspirat si format de gesturile de miscare ale personajelor din tablourile lui Francis Bacon, importanţa carnii pe care o acorda Lucian Freud si atmosfera misterioasa a portretelor lui Rembrandt. In tablourile mele, predomina melancolia si singuratatea, pentru acest lucru folosesc o alegere limitata de culori, mai ales in mod obsesiv negrul. Pictez persoane cu putine expresivitati ale chipului, cu intentia de a crea atmosfere reci si in acest mod fundalul negru il aleg pentru a exprima singuratatea, folosind culori acrilice si in ulei cu bitum pe panza. Dau o mare importanta luminii si umbrelor care se modeleaza dupa ea.” Printre lucrarile prezentate la Galateca, se regasesc si picturi expuse pentru prima oara publicului romanesc.

Talentul artistei a fost recompensat cu premii importante, printre care se regasesc locul I la concursul Morlotti, sectiunea tineri artisti, in 2011, Premiul Arte Giovane, in 2011, si locul 1 la concursul de pictura Luigi Brambatti, Castiglione d’Adda, in 2010. Pe parcursul anilor, lucrarile ei au fost expuse in galerii din Italia, dar si internationale, precum: Living Art Gallery (Hungerford, UK), Tiny Griffon Gallery (Nurnberg, Germania), OpenArt Milano, Oldrado da Ponte (Lodi), Galgarte (Bergamo, Italia) sau Moitre (Torino, Italia).

Expozitia Gabrielei Bodin se inscrie si in programul “Romanian Art Energy”, initiat de galeria Galateca. Programul urmareste sa aduca, in fata publicului din Romania, artisti de origine romana, cunoscuti la nivel international, dar foarte putin cunoscuti in tara. Dupa Vlad Tenu si Timon Botez, Gabriela Bodin este al treilea artist inclus in proiect.

 

Foto si info: Galateca

PUBLISHED ON 30.03.2016

more in Newsroom