WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

INSPIRATIE

Denimul pe podiumul haute couture...

Denimul a parut, mult timp, aproape evitat in colectiile haute couture,…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte

Gabriela Bodin. ARCHIVE. 31 martie – 7 mai.

Expozitia “Archive” semnata de Gabriela Bodin va fi prezentata, intre 31 martie si 7 mai, la Galeria Galateca din Bucuresti. Aceasta da startul conceptului Black Cube, prin intermediul caruia galeria isi propune o expunere inedita, care sa puna in valoare opera artistilor si sa schimbe dialogul acesteia cu publicul.

afis bodin-page-001

Nascuta in 1983 la Focsani, Gabriela Bodin locuieste de la varsta de 17 ani in Italia – tara unde a studiat si s-a remarcat ca artista. Viziunea ei o pozitioneaza astazi in noul val al picturii figurative. Despre sursele de inspiratie, ea declara ca: “In prezent, stilul meu este inspirat si format de gesturile de miscare ale personajelor din tablourile lui Francis Bacon, importanţa carnii pe care o acorda Lucian Freud si atmosfera misterioasa a portretelor lui Rembrandt. In tablourile mele, predomina melancolia si singuratatea, pentru acest lucru folosesc o alegere limitata de culori, mai ales in mod obsesiv negrul. Pictez persoane cu putine expresivitati ale chipului, cu intentia de a crea atmosfere reci si in acest mod fundalul negru il aleg pentru a exprima singuratatea, folosind culori acrilice si in ulei cu bitum pe panza. Dau o mare importanta luminii si umbrelor care se modeleaza dupa ea.” Printre lucrarile prezentate la Galateca, se regasesc si picturi expuse pentru prima oara publicului romanesc.

Talentul artistei a fost recompensat cu premii importante, printre care se regasesc locul I la concursul Morlotti, sectiunea tineri artisti, in 2011, Premiul Arte Giovane, in 2011, si locul 1 la concursul de pictura Luigi Brambatti, Castiglione d’Adda, in 2010. Pe parcursul anilor, lucrarile ei au fost expuse in galerii din Italia, dar si internationale, precum: Living Art Gallery (Hungerford, UK), Tiny Griffon Gallery (Nurnberg, Germania), OpenArt Milano, Oldrado da Ponte (Lodi), Galgarte (Bergamo, Italia) sau Moitre (Torino, Italia).

Expozitia Gabrielei Bodin se inscrie si in programul “Romanian Art Energy”, initiat de galeria Galateca. Programul urmareste sa aduca, in fata publicului din Romania, artisti de origine romana, cunoscuti la nivel international, dar foarte putin cunoscuti in tara. Dupa Vlad Tenu si Timon Botez, Gabriela Bodin este al treilea artist inclus in proiect.

 

Foto si info: Galateca

PUBLISHED ON 30.03.2016

more in Newsroom