INSPIRATIE

Vara, anotimpul contrastelor vestimentare

Vara este anotimpul contrastelor din punct de vedere vestimentar. Ea aduce…

WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
Florile, mereu prezente pe scena tendintelor
Editor's Choice
Autor: Ioana Lovin

Florile, mereu prezente pe scena tendintelor

Pe o scena in continua schimbare, cum e cea a tendintelor in moda, florile reprezinta o constanta. Le intalnim sezon dupa sezon, fie ca imprimeuri sau broderii, fie ca detalii decorative aplicate pe suprafata materialelor. Uneori, formele lor sunt stilizate in asa fel incat ne-ar fi dificil sa numim florile de la care a pornit totul. Alteori, detaliile lor sunt reproduse cu fidelitate.

Uitandu-ma pe fotografiile cu colectiile toamna-iarna 2019/2020, prezentate la evenimentele Saptamana Modei, am observat ca mai multi designeri au folosit florile care i-au inspirat asa cum le intalnim in natura sau foarte aproape de aceasta imagine a lor. Unul dintre ei este Dries Van Noten.


Dries Van Noten | Hepta.ro

Despre pasiunea designerului belgian pentru imprimeuri, stiam de cand am inceput sa-i urmaresc activitatea. Despre pasiunea lui pentru flori si gradinarit, am aflat abia mai tarziu, din documentarul Dries, ce poate fi urmarit pe Netflix. Vi-l recomand. Iar despre povestea imprimeurilor care decoreaza piesele vestimentare concepute de el pentru sezonul rece din acest an, am aflat in urma cu cateva luni, dintr-un material video de pe AnOthermag.com. Pe 13 octombrie 2018, gradinile lui din Antwerp, orasul unde locuieste, au gazduit o sedinta foto, in care personajele cheie au fost florile. Imaginile surprinse atunci au devenit mai tarziu imprimeuri.

Chiar daca realitatea florilor este redata diferit in celelalte colectii care mi-au captat atentia, imprimeurile de pe piesele vestimentare mi-au mentinut senzatia ca acestea au pornit tot de la fotografiile unor flori reale. Pe parcurs, s-au distantat mai mult sau mai putin.


Prada | Hepta.ro

La Valentino, trandafirii sunt integrati in compozitii diverse, cu lanturi, fluturi si statuete. La Marc Jacobs, florile sunt disipate pe intreaga suprafata a materialului. La fel si la Alexander McQueen. La Prada, trandafirii nu au fost transpusi doar in imprimeuri, ci si in accesorii tridimensionale, care creeaza impresia ca florile ies din material.


Marc Jacobs | Hepta.ro

Valentino | Hepta.ro

Alexander McQueen | Hepta.ro

In ceea ce priveste florile, posibilitatile de interpretare par nelimitate.

Sursa fotografie principala: Hepta.ro / prezentare Dries Van Noten

PUBLISHED ON 09.10.2019

more in Fashion Etc