WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

INSPIRATIE

Denimul pe podiumul haute couture...

Denimul a parut, mult timp, aproape evitat in colectiile haute couture,…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
Arta & Design
Autor: Ioana Lovin

Flora Borsi. Animeyed.

flora borsi (4)

“Animeyed” este o serie de autoportrete in care Flora Borsi exploreaza efectul vizual pe care il creeaza suprapunerea corpului uman cu cel al animalelor. Asa cum sugereaza titlul proiectului, artista isi concentreaza atentia asupra ochilor, iar rezultatul estompeaza limitele dintre real si ireal.

In fotografiile ei, totul este posibil. Pestii plutesc in aer, un porumbel alb imaculat isi deschide aripile langa chipul ei, iar un sarpe sta asezat in jurul gatului, asemeni unui colier supradimensionat. De la o imagine la alta, aspectul artistei este supus unor transformari cameleonice, inspirate de animalele alese pentru fiecare compozitie. Necuvantatoarele sunt cele care dicteaza si cromatica imaginilor, de la alb mat, la aramiu, verde si gri pana la negru.

Odata ce am pasit in universul creativ al Florei Borsi, am fost captivata de arta ei. Dezvoltate in jurul unor concepte precum identitatea, relatiile interumane sau visurile, fotografiile sunt capturi ale propriei imaginatii. “Programele de editare reprezinta un instrument cu ajutorul carora imi completez fotografiile. Vreau sa realizez o imagine care arata ca o fotografie reala, needitata. Imi doresc sa sochez lumea sau sa o fac sa zambeasca, integrand si o critica sociala. Scopul meu este sa inspir privitorul sa gandeasca si sa simta ceea ce simt eu,” spune artista pe site-ul personal.

Flora Borsi s-a nascut in Ungaria si locuieste in prezent la Budapesta. Este o maestra a manipularii foto, iar talentul si viziunea ei au fost recompensate, pe parcursul anilor, cu nominalizari si premii la importante competitii de specialitate. Printre acestea, se regasesc: Exposure Award, Portraiture Collection in 2015, medalia de aur la Trierenberg Super Circuit International Photography Award in 2014 sau premiul I la National Photography Award by NFU. Lucrarile ei au fost prezentate in expozitii solo sau de grup, gazduite de galerii si muzee din Budapesta, Londra, Paris, Istanbul, Los Angeles, Toronto sau Bogota.

Daca proiectul “Animayed” ti-a captat si tie atentia, descopera mai multe fotografii pe site-ul ei floraborsi.com sau pe behance. net!

Foto: Flora Borsi

PUBLISHED ON 21.01.2016

more in Mood Board