WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

INSPIRATIE

Denimul pe podiumul haute couture...

Denimul a parut, mult timp, aproape evitat in colectiile haute couture,…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
“Fiul lui Saul”, din 11 martie in cinematografe

“Fiul lui Saul”, din 11 martie in cinematografe

Filmul „Fiul lui Saul / Son Of Saul“, in regia lui Laszlo Nemes, are premiera in cinematografele din Romania, pe 11 martie 2016. Cu peste 40 de premii castigate, printre care se regasesc Oscarul si Globul de Aur pentru cel mai bun film strain, precum si Marele Premiu al Juriului si Premiul FIPRESCI la Festivalul International de Film de la Cannes, pelicula reprezinta debutul in lungmetraj al lui Laszlo Nemes.

Actiunea se desfasoara in lagarul Auschwitz-Birkenau, in octombrie 1944, si prezinta doua zile din viata lui Saul Auslander, interpretat de Geza Rohrig. Saul este un prizonier evreu din Ungaria, fortat sa lucreze pentru nazisti in camerele de gazare din lagar. Printre cadavre, zareste un baiat, pe care il banuieste a fi propriul fiu. Decide atunci sa-i salveze corpul de flacarile crematoriului pentru a-l inmormanta cum se cuvine. Intentia noastra a fost aceea de a ne departa de abordarea clasica din dramele istorice, care acopera un spectru urias si nareaza din perspectiva multipla. Filmul nostru nu spune povestea Holocaustului, ci povestea simpla a unui om prins intr-o situatie cumplita, intr-un cadru spatio-temporal limitat. Doua zile din viata unui om obligat sa-si piarda umanitatea, care trebuie sa se salveze moral prin salvarea unui cadavru, spune regizorul. Saul trebuie sa supravietuiasca pentru a indeplini o misiune cu o semnificatie importanta pentru el: respectul fata de trupul celui decedat.

Levente Molnar, actor al Teatrului Maghiar de Stat Cluj-Napoca, il interpreteaza pe Abraham Warsawski, cel mai apropiat prieten al lui Saul, aflat si el in lagarul de concentrare. Despre una dintre provocarile ridicate de acest rol si despre modul in care a reusit sa o depaseasca, actorul povesteste ca: “Pe parcursul filmarilor, cea mai grea incercare a fost aceea de a evita sentimentele umane care vin din cunoasterea ororilor la care acesti oameni au fost nevoiti, fortati sa se expuna. Aceasta evitare a fost necesara pentru a putea functiona in fata camerei de filmare, in data si locul mentionat in scenariu. Personajul pe care-l interpretam nu avea sansa autocompatimirii. Trebuia sa gaseasca un mod de <functionare umana> in epicentrul iadului.”

Distribuit in cinematografele din Romania de Transilvania Film, „Fiul lui Saul / Son Of Saul“ va fi programat in prima saptamana in 25 de sali de cinema, din 11 orase: Bucuresti: Hollywood Multiplex, Grand Cinema & More, Cinema City AFI Cotroceni, Cinema City Mega Mall, Cinema City Sun Plaza, Movieplex, Cinema Muzeul Taranului, Cinema PRO, Cinema Union, Cinema Elvira Popesco (avanpremiera pentru public in prezenta actorului Levente Molnar pe 9 martie, ora 22.15, si pe 10 martie, ora 22.15) | Arad: Cinema City Atrium Arad | Barlad: Cityplex | Brasov: Cinema One | Braila: Cinema City Braila | Cluj: Cinema Victoria (spectacol de gala in prezenta actorului Levente Molnar pe 11 martie de la orele 20:00 si 22:30), Cinema City Iulius Cluj | Constanta: Cityplex, Cinema City Constanta – Park | Odobesti: Cinema Odobesti | Oradea: Palace Oradea, Cortina Digiplex | Ploiesti: Cinema City – Shopping City Ploiesti | Targu Mures: Cinema City Targu Mures, Arta Targu Mures | Gura Humorului: Centrul Cultural Gura Humorului.

PUBLISHED ON 09.03.2016

more in Newsroom