WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

INSPIRATIE

Denimul pe podiumul haute couture...

Denimul a parut, mult timp, aproape evitat in colectiile haute couture,…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
FITS 2024. Orasul ca scena.
We like
Autor: Ioana Lovin

FITS 2024. Orasul ca scena.

Arta e una dintre cele mai la indemana surse de fericire si cred ca, din acest motiv, mi-e atat de drag Sibiul in timpul Festivalului International de Teatru (FITS). Pe durata evenimentului, orasul meu natal respira arta, deoarece programul lui nu se desfasoara doar in sali de spectacol, ci si pe strazi, in parcuri sau in piete.

Cred ca tocmai spectacolele de pe scene temporare transforma FITS, cu adevarat, intr-un festival al orasului. Poate participa oricine… cu intentie sau din intamplare si as spune ca seamana a magie posibilitatea de a deveni, din simplu trecator, spectator sau chiar actor pe una dintre aceste scene.

Am fost cu bucurie la cateva spectacole din cadrul editiei FITS 2024, desfasurate intre 21 si 30 iunie. Stii asta deja daca urmaresti conturile noastre de social media. Aici, am asezat impreuna cateva cuvinte si fotografii de la doua spectacole outdoor preferate, ca intr-un album la care pot reveni usor cand simt ca amintirile lor se estompeaza.

Calatori printre amintiri
Spectacol de: Pedro Leal
PIA Projectos de Intervencao Artistica, Portugalia

“Calatori printre amintiri” este unul dintre spectacolele care s-au potrivit perfect cu tema festivalului din acest an, Prietenie. Intr-un cadru de poveste, cele patru personaje in varsta povestesc, fara cuvinte, atat despre singuratate, cat si despre bucuria pe care o aduc intalnirile si timpul petrecut impreuna cu persoane dragi din viata noastra. Scenografia a fost si ea una impresionanta, o poezie vizuala in alb si rosu. Obiectele suspendate de copacii din Parcul Astra au compus o instalatie de contemplat si de fotografiat. As spune ca si ea a reprezentat un spectacol in sine.

Zborul
Remue Menage, Franta

“Zborul” echipei Remue Menage ramane printre preferatele editiei. Oameni pe picioroange, metamorfozati in fluturi, pasari plutitoare, costume captivante, dans, acrobatii si muzica rock, interpretata live. O bucurie de spectacol!

L-am vazut prima oara pe lumina puternica a amiezii, ca un voal cazut peste oras. Am urmat artistii pe traseul din Piata Mare, de-a lungul bulevardului Nicolae Balcescu si pana la intersectia cu strada Tribunei. Am revenit la reprezentatia de seara, care a inceput din locul unde “Zborul” s-a incheiat cu cateva ore mai devreme. De aceasta data, lumina mai blanda mi-a prezentat spectacolul in culori mai intense.

Pe anul viitor!

Fotografii: Ioana Lovin / arhiva personala

PUBLISHED ON 01.07.2024

more in Mood Board