INSPIRATIE

Vara, anotimpul contrastelor vestimentare

Vara este anotimpul contrastelor din punct de vedere vestimentar. Ea aduce…

WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
Cenusareasa. Magie & Moda

Cenusareasa. Magie & Moda

La o distanta de 65 de ani de la premiera animatiei realizate de Studiourile Disney, basmul „Cenusareasa” revine in atentia publicului intr-o forma vizuala uimitoare. Distribuit de Forum Film Romania, filmul „Cenusareasa / Cinderella” va avea premiera in cinematografe pe 13 martie 2015, proiectat atat in varianta subtitrata, cat si in cea dublata.

„Cenusareasa” s-a bucurat de o echipa de renume pentru design si costume, din care a facut parte Sandy Powell. Detinatoare a trei premii Oscar, Powell este cunoscuta pentru costumele concepute pentru productii precum „Far From Heaven”, „The Young Victoria”, „Shakespeare in Love” si „The Aviator”. Pentru Powell, sansa de a lucra la un film in care personajele centrale sunt femei puternice a fost una irezistibila. Ea a lucrat indeaproape cu designerul de productie Dante Ferretti, iar faptul ca s-au aflat pe acelasi platou de filmare le-a fost util pentru a se coordona. Powell a dorit ca hainele purtate de personaje sa nu fie inspirate de stilul secolului al XIX-lea, ci sa fie apropiate de anii ’40. Planurile pentru realizarea lor au inceput cu doi ani inainte ca primele cadre sa fie filmate, iar culorile vii fac diferenta dintre personajele pozitive si cele negative.

„In primul rand trebuie sa intelegi scenariul. N-ai cum sa creezi un costum daca nu stii contextul in care va aparea pe ecran. Am dorit ca tonul sa fie cel de basm. Povestea se petrece in jurul anului 1830, dar este bine sa ai licenta artistica de a face cum consideri ca este potrivit pentru personaje. Sunt stiluri diferite, influente diferite pentru fiecare personaj si grup de personaje”, povesteste Sandy Powell.

CINDERELLA

Powell a refuzat ca Ella sa fie imbracata in zdrente, asa cum o stiu multi din desenele animate. Ella poarta o rochie care ii aduce aminte de vremurile cand era fericita alaturi de tatal ei, in stilul anilor ’20, cu imprimeuri florale, care se deterioreaza cu trecerea timpului. Rochia in care Cenusareasa isi face intrarea dramatica la bal a avut nevoie de multe luni pentru a fi pregatita de Powell si de echipa ei, din cauza modelelor diferite si a probelor nenumarate. „Ella nu doar danseaza, dar trebuie sa fuga de la bal in aceasta rochie”, explica Powell, “iar rochia este construita in asa fel incat, chiar daca este voluminoasa, este foarte echilibrata.”

CINDERELLA

Cate Blanchett, care a colaborat cu Powell si la filmul „The Aviator”, a avut parte de o multime de rochii extraordinare. „Am vrut sa te intimideze atunci cand o vezi, iar Cate are o tinuta eleganta. Este visul oricarui designer sa lucreze cu ea. Sunt foarte putine actrite carora le poti da orice rochie si sa arate incredibil”, marturiseste Powell. „Ne-am inspirat din stilul anilor ’40, Marlene Dietrich si Joan Crawford, femei pe care le admiram si astazi, care aveau mister si eleganta”, povesteste Blanchett. Pantofii purtati de Mama Vitrega sunt din colectia lui Salvatore Ferragamo.

CINDERELLA

CINDERELLA

Regizat de actorul nominalizat la Oscar, Kenneth Branagh, („Thor,” „Hamlet”) si cu o distributie ce reuneste actori precum Cate Blanchett (detinatoare a doua premii Oscar), Lily James („Downton Abbey”), Richard Madden („Game of Thrones”) si Helena Bonham Carter, de asemenea nominalizata la Oscar, filmul „Cenusareasa” este produs de Simon Kinberg („X-Men: Days of Future Past,” „Elysium”), Allison Shearmur („The Hunger Games: Mockingjay, Part 1”) si David Barron („Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1”), cu Tim Lewis („Edge of Tomorrow”) ca producator executiv. Scenariul este semnat de Chris Weitz („About a Boy,” „The Golden Compass”).

Foto si info: Forum Film Romania

PUBLISHED ON 04.03.2015

more in Fashion Etc