WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

INSPIRATIE

Denimul pe podiumul haute couture...

Denimul a parut, mult timp, aproape evitat in colectiile haute couture,…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
Film: ‘Sunt o baba comunista’ din 23 august in cinematografe

Film: ‘Sunt o baba comunista’ din 23 august in cinematografe

Adaptata dupa cartea omonima a lui Dan Lungu, comedia 'Sunt o baba comunista' in regia lui Stere Gulea va fi lansata, pe 23 august, in cinematografele din toata tara. Realizarea filmului a implicat ceea ce numeste regizorul 'o intalnire necesara'. Cu aceasta ocazie, o parte din echipa Morometii (1987) a lucrat din nou impreuna. Noua productie o are in rol principal pe actrita Luminita Gheorghiu, iar ca director de imagine pe Vivi Dragan Vasile.

„Sunt o baba comunista” prezinta la randul sau tot o reintalnire. Viata sotilor Emilia Apostoae, interpretata de  Luminita Gheroghiu, si Tucu Apostoae (Marian Ralea) iese din ritmul ei linistit atunci cand fiica lor Alice (Ana Ularu) se intoarce din Canada, alaturi de logodnicul ei canadian. Vizita genereaza situatii pe cat de complicate pe atat de pline de umor, condimentat de nostalgia personajului principal dupa comunism.

Lansata in 2007 si tradusa pana in prezent in 10 limbi, cartea lui Dan Lungu a fost primita cu mult entuziasm atat de publicul roman, cat si de cel strain. „Desi aparent s-ar putea spune ca nu s-a pastrat foarte mult din carte, la o analiza mai atenta, se poate constata ca filmul reda cu fidelitate o mare parte a actiunii din roman”, spune regizorul Stere Gulea, care a lucrat alaturi de Lucian Dan Teodorovici. (conform Mediafa.ro) Vom descoperi toate acestea din 23 august!

Foto: MediaPro Pictures
Video via Youtube

PUBLISHED ON 25.07.2013

more in Newsroom