INSPIRATIE

Vara, anotimpul contrastelor vestimentare

Vara este anotimpul contrastelor din punct de vedere vestimentar. Ea aduce…

WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
Film: DRAGOSTEA DUREAZA TREI ANI, in regia lui Frederic Beigbeder

Film: DRAGOSTEA DUREAZA TREI ANI, in regia lui Frederic Beigbeder

Frederic Beigbeder a lansat in cinematografe, pe 18 ianuarie, primul film regizat de el: 'Dragostea dureaza trei ani', o comedie romantica, 'pentru baieti', dupa cum o numeste el. Autorul francez a acordat de curand un interviu publicatiei Le Figaro in care a vorbit despre ecranizarea propriului romanului, lansat in 1997.

Intrebat daca este mai greu sau mai usor sa adapteze propriul roman pentru cinema, “autorul dandy”, cum il numesc cei de la Le Figaro, a raspuns cu umor: „Este o munca mult mai usoara, deoarece nu exista niciun scriitor care sa-ti sufle in ceafa, sa-ti corecteze fiecare virgula sau sa iti explice ca nu ai respectat sensul dat de el unei anumite fraze. Nu am avut nicio disputa cu autorul cartii. De altfel, nici nu mi-a pasat de el. Mi-am luat libertatea de a ma juca cu textul, pentru ca nu era o carte recenta. A fost publicata in urma cu 15 ani si uitata pe un raft prafuit.”

Iata in continuare cateva dintre intrebarile adresate de Le Figaro:

Trebuie sa fii megaloman pentru a face un film?
Mai putin decat atunci cand scrii carti. Cand scrii o carte, megalomania poate fi o calitate. Cand faci un film, iti expui viziunea, dar trebuie sa accepti si ideile echipei cu care lucrezi. Eu chiar am renuntat la megalomanie pentru cateva luni!

De ce nu l-ai interpretat pe Mark Marronnier, personajul principal al cartii?
Sunt un actor jalnic. Gaspard Proust este mult mai bun decat mine! Si, in viata, este mult mai cinic. Eu am avut deja cateva aparitii in filme. Intotdeauna dezastroase sau taiate la montaj!

Este o mare diferenta intre cel care erai in urma 15 ani si Beigbeder de astazi?
As vrea sa pot raspunde ca am crescut, m-am maturizat, am devenit un adult. Din pacate, imi dau seama, si este ingrozitor, ca problemele lui Mark Marronnier sunt inca ale mele.

Care probleme?
Frica de angajament, dorinta de pasiune romantica …

Care sunt regizorii pe care ii admiri?
Am o mare admiratie pentru Woody Allen. Nu cred ca as fi vrut sa fac filme daca nu era acest regizor. Imi place Sasha Guitry, bineinteles. Ce-mi place la cei doi mari regizori este ca gasesc in filmele lor femei frumoase, imbracate in rochii lungi, care au dialoguri geniale. Iubesc filmele vorbarete!

Intotdeauna regizorul flirteaza cu actritele care joaca in filmele lui?
Mi-as dori. Din pacate, nu mi s-a intamplat inca! Iti propui o multime de lucruri atunci cand incepi sa lucrezi in cinematografie: o viata in lumina reflectoarelor, sex cu starurile… Dar este complet fals! Ne trezim in fiecare zi la sase si jumatate dimineata si ajungem acasa la miezul noptii, fara nici o recompensa de acest fel.

Un slogan care sa evidentieze calitatile filmului si cartii Dragostea dureaza trei ani?
Pornesti in doi, sfarsesti de unul singur!

Sursa info: Editura Trei
Foto: Hepta.ro

PUBLISHED ON 20.01.2012

more in Newsroom