INSPIRATIE

Ateliere creative sau cum sa...

Practicarea unei activitati recreative, cu care rezonam, poate fi o modalitate…

ARTA & DESIGN

Back Side – Fashion from...

Expozitia Back Side – Fashion from Behind de la Paris aduce…

EDITOR'S CHOICE

Rochia midi pentru zile lungi...

Hainele confortabile imi definesc stilul inca dinainte de-a sti ca am…

ARTA & DESIGN

Roos Kalff aduce la lumina...

Roos Kalff realizeaza corpuri de iluminat si obiecte decorative din farfurioare,…

INSPIRATIE

Tinute couture in alb &...

Saptamana Modei Haute Couture de la Paris, dedicata colectiilor pentru sezonul…

INSPIRATIE

Effortless chic. Codul vestimentar al...

Daca vara ar avea un cod vestimentar, expresia effortless chic i…

AMINTIRI

Cum ne amintim azi tinuta...

Din una in alta, conversatia a ajuns pana la sfarsitul clasei…

Amintiri

Cum ne amintim azi tinuta de la banchet

Din una in alta, conversatia a ajuns pana la sfarsitul clasei a 8-a. Mai exact, la primul banchet din viata noastra si la tinutele purtate cu acea ocazie. Vorbeam cu o prietena pe messenger, iar replicile noastre au inceput sa curga in siraguri de cuvinte, incheiate cu emoji-uri zambitoare. Au trecut mai mult de 20 de ani de atunci, dar memoria noastra a pastrat vii anumite detalii. M-am intrebat daca asta e soarta inevitabila a tinutelor de la banchetele de absolvire: sa ne faca sa zambim peste ani de rezultatele exercitiilor noastre de styling, rezolvate cu mai multa sau mai putina stangacie. Dupa povestea mea, as spune ca da, dar cum suna alte povesti? Pentru o imagine mai ampla, am invitat cateva prietene sa-mi impartaseasca amintirile lor despre tinuta de la primul banchet sau de la cel care le inspira mai tare. … Start wearing purple Laura Ionescu, creative freelancer si cofondatoare Dume de mestecat Nu eram foarte entuziasmata de balul de absolvire pentru ca fusese un an greu. In plus, balul se intampla inainte de BAC, ceea ce mi se parea de parca ne fortam norocul. Eu eram printre enervantii aia care credeau ca-l vor pica, dupa care luau nota mare. Am stiut din prima cu ce o sa ma imbrac pentru ca sora-mea imi luase rochia cu trei ani inainte, facand afacer...

Inapoi Inainte
Fericirea. Suntem dresorii propriilor emotii

Fericirea. Suntem dresorii propriilor emotii

Suntem inconjurate de o anume 'exigenta', aceea de a fi fericite. Porneste din noi, ca valoare fundamentala. Apoi, se oglindeste in ochii parintilor care isi doresc ce e mai bine pentru noi, in gesturile prietenilor care ne sfatuiesc si ne protejeaza, dar si in jur: in maximele optimiste care vuiesc pe internet si in titlurile cartilor de self-help de pe rafturile librariilor.

Rutina, stresul, grija fata de viitor ne pot intrerupe din exercitiul optimismului. Astfel incat e greu uneori sa realizam cat de fericite suntem in viata de zi cu zi. In plus, nu putem zambi tot timpul, nici daca ne-am propune. Am obosi teribil si cel mai probabil gestul si-ar pierde farmecul, atat pentru noi, cat si pentru cei din jur. Simpla presiune de a fi fericite ne poate impiedica sa ne apropiem cu adevarat de starea dorita. Si atunci, ce e de facut?

In primul rand, sa acceptam ceea ce simtim. Pentru asta e nevoie sa ne privim cu sinceritate in fiecare moment, sa recunoastem ce vedem in noi si sa putem transmite asta in jur, in mod asumat. Ceea ce simtim este adesea influentat de mediul extern si, fara a fi o consecinta directa a acestuia, nu constituie vina nimanui. Suntem, daca vreti, dresorii propriilor emotii. Confuzia, iritarea, tristetea, teama, neputinta, frustrarea sunt mai suportabile atunci cand sunt numite si numirea lor ne face mai pregatiti sa le diminuam efectele, prin apelarea la solutiile pe care le cunoastem ca fiind eficiente. Cu siguranta, odata ce capatam experienta cu diverse emotii, incepem sa cunoastem impactul pe care il au asupra noastra, cat dureaza si cum le putem ajuta sa treaca.

In al doilea rand, ne putem orienta mai exact directia imprimata comportamentului nostru. E bine sa stim ca putem fi arhitectii starilor noastre. Activitatile care ne fac placere, fie ca sunt hobby-uri sau modalitati de relaxare, constituie un adevarat bagaj de resurse de care nu trebuie sa uitam. In general, activitatile care implica miscare sunt cele care ne ajuta in privinta reglajului chimic dar si psihic al emotiilor. De exemplu, daca esti intr-o stare tensionata, nervoasa, iritata, o activitate fizica intensa te va ajuta sa eliberezi energia acumulata. Daca esti mai degraba nelinistita, te poti orienta catre practica tehnicilor de relaxare.

Alte posibile indeletniciri care ne ajuta sa traversam perioadele mai nefavorabile sunt cele care presupun o anume implinire. Satisfactia realizarii unui lucru util si bun pentru noi si pentru cei din jur este o componenta esentiala a starii de fericire. Gaseste, deci, acea activitate care da sens timpului. Poate fi vorba de gatit, pictura, handmade sau de o forma de voluntariat care se potriveste cu programul si valorile tale, important e sa o identifici si sa o alegi, constienta de forta pe care o are asupra starii tale de bine.

Nu in ultimul rand, este util sa ne gandim la lucrurile mici din jur, care ne sustin activitatea. Muzica pe care o ascultam in timpul zilei, filmele pe care le vizionam, cartile pe care le citim pot avea un efect de intarire a dispozitiei noastre (indiferent care este ea) sau ne pot ajuta sa o schimbam cu un ton, doua.

E esential sa realizam ca acestea sunt alegerile pe care le putem controla si ne putem folosi de ele pentru a ne apropia de o stare de satisfactie si multumire stabila.

Articol realizat de Laura Constantinescu, psiholog

Citeste si Cum sa mentii dorinta sexuala intr-un cuplu stabil!

Foto: Hepta.ro

PUBLISHED ON 22.04.2013

more in Newsroom