CATWALK

De pe catwalk pe covorul...

Saptamana Modei de la Paris, dedicata colectiilor haute couture toamna-iarna 2025,…

WE LIKE

Iris van Herpen. Designul prinde...

Designul prinde viata, la propriu, in Sympoiesis, colectia Iris van Herpen…

INSPIRATIE

Vara, anotimpul contrastelor vestimentare

Vara este anotimpul contrastelor din punct de vedere vestimentar. Ea aduce…

WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

Inspiratie

Elsa Peretti, Tiffany & Co. si bijuteriile de colectie

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala, "The Bone Cuff". O bijuterie statement, care imbraca incheietura mainii, ca un semnal din argint masiv pentru delicatetea feminina. Liza Minnelli, Catherine Deneuve sau Margot Robbie iubesc aceasta bratara. Si noi la fel. Aceasta piesa a fost creata pentru Tiffany la inceputul anilor '70 si a marcat inceputul unei revolutii pentru creatia de bijuterii. In primul rand, a fost remarcata pentru designul foarte simplu si de impact: fara dantelarii sau pietre pretioase, pur si simplu, o sculptura in metal. Ea avea sa ignore orice conventie legata de materialul de bijuterii, intrucat argintul era foarte rar folosit la acel moment. "Stilul e intotdeauna ceva simplu," spunea Peretti, in timp ce reusea sa impuna argintul in lumea bijuteriilor de lux. Creatiile Elsei Peretti au intrat in portofoliul Tiffany & Co. datorita presedintelui de la acea vreme, Walter Hoving, care a cunoscut-o datorita lui Halston, prietenul lor comun. Tanara designer de bijuterii a adus pentru prima data argintul in portofoliul Tiffany, desi ei nu il comercializasera niciodata timp de 25 de ani. "Regulile bunului gust nu au nicio legatura cu pretul", spunea atunci Hoving. "Un articol cu un pret mai mic poate fi la fel de a...

Inapoi Inainte

FEMINA INVICTA – arta impotriva violentei domestice

Femina Invicta. Forta feminina in zeci de expresii” este o expozitie caritabila gazduita in aceasta luna la Galeriile Carol din Bucuresti. Zeci de lucrari semnate de 13 artiste romance vor fi licitate  pe 31 martie, de la ora 20:00, iar banii stransi vor fi donati integral Asociatiei Anais care urmeaza sa deschida un centru de primire a victimelor violentei domestice. Vernisajul expozitiei are loc pe 16 martie 2017, de la 19:00.

„Dincolo de a fi o luna a feminitatii, ne-ar placea ca martie sa fie, in primul rand, despre responsabilitatea si respectul fata de femeie, fata de cea care in Romania anului 2017 ar trebui sa se simta in siguranta, iar acest lucru ar trebui sa se intample mai ales in sanul propriei familii. In continuare se reactioneaza cu prea multa toleranta fata de violenta asupra femeilor, fata de violenta in familie; in Romania, una din patru a fost agresata fizic sau sexual de partenerul sau si peste 75% dintre cazuri raman neraportate,” spune Carmen Nemes, avocat consultant la Asociatia Anais.

Lucrarile donate de artistele Livia Balan, Oana Birsan, Iulia Deme, Marinela Dumitrescu, Constantina Dumitru, Eugenia Mangra, Linda Saskia Menczel, Mihaela Mihalache, Andreea Rus, Ruxandra Socaciu, Raluca Serban, Cornelia Tersanszki, Mirela Ungureanu vor fi licitate fara strigare. Banii din donatia recomandata pentru intrarea la evenimentul de pe 31 martie, respectiv din vanzarea lucrarilor donate vor reveni integral Asociatiei Anais, care se afla pe punctul de a deschide primul centru rezidential al asociatiei denumit Casa INVICTA – Centru de primire in regim de urgenta destinat victimelor violentei domestice.

„Propunerea Anais ne-a bucurat sincer, pentru ca valorile noastre includ nu doar responsabilitatea sociala a agentilor economici, ci si respectul femeii ca egala a barbatului. A fost o provocare pentru noi, apoi, sa gasim artistele care sa treaca peste orgoliile personale in a-si asocia numele cu o expozitie eclectica si sa vada scopul final al demersului nostru – strangerea de fonduri pentru o cauza arzatoare. Suntem mandri de mixul de artiste la care am ajuns – il consideram unul valoros – si suntem optimisti ca vom reusi ce ne-am propus,” a declarat Marian Enache, manager Galeriile Carol.

Foto si info: PR

PUBLISHED ON 16.03.2017

more in Newsroom