HOT TREND

Imbracamintea matlasata. Cat de cool...

Imbracamintea matlasata este nelipsita de pe scena tendintelor pentru sezonul rece,…

AMINTIRI

Orasul ca scena pentru arta

Cand orasul devine scena pentru arta, atmosfera obisnuita a strazilor si…

CATWALK

#LoveBringsLove

45 de case de moda si designerii lor au adus un…

EDITOR'S CHOICE

Inele ca mici sculpturi purtabile

Care este piesa ta de bijuterie preferata? E o intrebare pe…

INSPIRATIE

Tres Chic

Cand m-am uitat peste tinutele participantelor la Saptamana Modei de la…

WE LIKE

Videoclipuri cu coregrafii care te...

Pot sa ma inveselesc sau, dimpotriva, sa ma balacesc in butoiul…

INSPIRATIE

Filme si tinute de vazut....

Pentru mine, din ipostaza de redactor la Petocuri.ro, marile festivaluri de…

Hot Trend

Cum mai arata relatia noastra cu machiajul

Distantarea sociala a provocat, vrand-nevrand, si o distantare intre noi si lumea machiajului. Multe activitati pentru care ne aranjam in functie de stilul nostru inainte de a iesi din casa au disparut o perioada buna, iar, cand situatia a revenit cat de cat la ritmul pe care il aveam inainte de pandemie, unele dintre noi am reluat relatia obisnuita pe care o aveam cu machiajul, altele, cum e si cazul meu, nu chiar. Stii exercitiile alea in care iti imaginezi ce ai alege daca ar trebui sa pastrezi trei obiecte din viata ta, fie ca mergi pe o insula pustie, fie ca nu. Ei bine, daca m-ar fi intrebat cineva asta in legatura cu trusa mea de machiaj (destul de minimalista de altfel), pana in luna martie a anului trecut, as fi raspuns ca pot renunta la orice altceva, atata timp cat nu e vorba despre anticearcan, eyeliner si mascara. Consideram ca m-as putea descurca bine-mersi cu aceste trei produse. Eyelinerul era o emblema a machiajului meu. Ani de zile, am trasat atatea linii alungite pe pleoapele superioare, incat am ajuns sa am impresia ca le-as putea face si fara ajutorul oglinzii. Cand m-am trezit, la un moment dat, in situatia de a incerca asta, a devenit cat se poate de clar ca nu, nu pot de fapt. Dupa luna martie a anului trecut, am descoperit ca, totusi, pot si fara ey...

Inapoi Inainte
Feed Me – Expozitie multimedia interactiva de Noper si Saint Machine

Feed Me – Expozitie multimedia interactiva de Noper si Saint Machine

Pe 23 mai, Galeria Galateca celebreaza Noaptea Alba a Galeriilor printr-un proiect interactiv de arta multimedia, semnat de Marilena Oprescu Singer (Saint Machine) si Radu Pop (Noper). Expozitia 'Feed Me!' propune vizitatorilor o calatorie intr-o lume suprarealista cu personaje stranii, ce poate fi parcursa in cadrul galeriei pana pe 6 iunie. Dupa aceasta data, proiectul se va muta in spatiul public din Bucuresti si apoi la Viena.

Conform reprezentantilor Galateca, Feed Me! cuprinde lucrarea Marilenei Oprescu Singer, o capsula senzoriala in forma unui urias cocon, numit ‘Womb of Tra’. Cu o inaltime de 5,5 metri si o lungime de 9 metri, aceasta creatura imaginara isi inghite vizitatorii pentru a se hrani, de fapt, cu energia lor.

Publicul care paseste in interiorul ‘monstruoasei si vesnic nesatulei Tra’ descopera aici ‘The Secret Memories of Noper’, o instalatie video interactiva, compusa din sapte animatii high definition, realizate de Radu Pop. Experienta se incheie cu lucrarea ‘The Sacred Egg of the Saint Machine and the Resurrection of the Dead Embryo’, un ou gigantic creat de Marilena Oprescu Singer, care are nevoie de energia oamenilor pentru a putea respira.

Deschiderea expozitiei are loc de la 19:30.

Despre cei doi artisti:

Radu Pop este unul dintre cei mai talentati ilustratori, cu numeroase premii la activ, printre care Bronze Lion, Cannes Lions (2010
); Best illustrator, Ad
Print
festival (2012); EffieGold, Effie
awards (2010); EffieGold, Effie
awards (2012) si participare la expozitii precum: ArtWurst, Alert Studio, Bucharest, Asif by magic, NeuroTitan, Berlin.

Marilena Oprescu Singer este creatoarea proiectului multimedia interactiv Artmix (peluza TNB, 2006), Festivalului de proiectii arhitecturale URBAN ART (Palatul Parlamentului, Universitate, Arhitectura, Coltea, 2007, 2008, 2009) si Autentic romanesc, colectie de saluri pictate ilustratand proverbe romanesti, ROD, Carturesti, 2012.

Foto si info: Galateca

PUBLISHED ON 23.05.2014

more in Newsroom