INSPIRATIE

Vara, anotimpul contrastelor vestimentare

Vara este anotimpul contrastelor din punct de vedere vestimentar. Ea aduce…

WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
Feed Me – Expozitie multimedia interactiva de Noper si Saint Machine

Feed Me – Expozitie multimedia interactiva de Noper si Saint Machine

Pe 23 mai, Galeria Galateca celebreaza Noaptea Alba a Galeriilor printr-un proiect interactiv de arta multimedia, semnat de Marilena Oprescu Singer (Saint Machine) si Radu Pop (Noper). Expozitia 'Feed Me!' propune vizitatorilor o calatorie intr-o lume suprarealista cu personaje stranii, ce poate fi parcursa in cadrul galeriei pana pe 6 iunie. Dupa aceasta data, proiectul se va muta in spatiul public din Bucuresti si apoi la Viena.

Conform reprezentantilor Galateca, Feed Me! cuprinde lucrarea Marilenei Oprescu Singer, o capsula senzoriala in forma unui urias cocon, numit ‘Womb of Tra’. Cu o inaltime de 5,5 metri si o lungime de 9 metri, aceasta creatura imaginara isi inghite vizitatorii pentru a se hrani, de fapt, cu energia lor.

Publicul care paseste in interiorul ‘monstruoasei si vesnic nesatulei Tra’ descopera aici ‘The Secret Memories of Noper’, o instalatie video interactiva, compusa din sapte animatii high definition, realizate de Radu Pop. Experienta se incheie cu lucrarea ‘The Sacred Egg of the Saint Machine and the Resurrection of the Dead Embryo’, un ou gigantic creat de Marilena Oprescu Singer, care are nevoie de energia oamenilor pentru a putea respira.

Deschiderea expozitiei are loc de la 19:30.

Despre cei doi artisti:

Radu Pop este unul dintre cei mai talentati ilustratori, cu numeroase premii la activ, printre care Bronze Lion, Cannes Lions (2010
); Best illustrator, Ad
Print
festival (2012); EffieGold, Effie
awards (2010); EffieGold, Effie
awards (2012) si participare la expozitii precum: ArtWurst, Alert Studio, Bucharest, Asif by magic, NeuroTitan, Berlin.

Marilena Oprescu Singer este creatoarea proiectului multimedia interactiv Artmix (peluza TNB, 2006), Festivalului de proiectii arhitecturale URBAN ART (Palatul Parlamentului, Universitate, Arhitectura, Coltea, 2007, 2008, 2009) si Autentic romanesc, colectie de saluri pictate ilustratand proverbe romanesti, ROD, Carturesti, 2012.

Foto si info: Galateca

PUBLISHED ON 23.05.2014

more in Newsroom