WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

INSPIRATIE

Denimul pe podiumul haute couture...

Denimul a parut, mult timp, aproape evitat in colectiile haute couture,…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
Fata din curcubeu. Nici curcubeul nu mai e ce-a fost

Fata din curcubeu. Nici curcubeul nu mai e ce-a fost

Am vazut de curand nominalizarile la premiile UNITER si m-am bucurat ca Tania Popa este pe lista, pentru rolul din spectacolul 'Fata din curcubeu'. Scrisa si regizata de Lia Bugnar, piesa este pusa in scena la TNB si ofera o experienta pe care bucurestenii n-ar trebui s-o rateze.

Am avut placerea, pentru ca onoarea suna prea pompos, sa lucrez cu Tania. Pe langa faptul ca este o femeie plina de energie, un om modest si plin de umor, este si o actrita desavarsita. Iar acest lucru mi s-a confirmat inca o data cand am vizionat piesa.

“Fata din curcubeu” spune povestea unei prostituate din Rusia care se lupta zi de zi cu conditia sa. Acest one-woman show este sustinut de pianistul Marian Hancu, care puncteaza alaturi de interpreta anumite momente ce-ti raman intiparite atat in timpan, cat si pe retina. Basarabeanca Tania Popa canta in ruseste si danseaza cu atata energie si patos, ca pana la final desfigureaza emotional spectatorul. Atunci mi-a parut rau ca n-am invatat ruseste!

Povestea este tragicomica, cu un ochi razi, cu celalalt plangi. Este atat de lucida si clara ca-ti infige sageti in suflet. Cu greu te abtii sa nu aplauzi frenetic la sfarsit, ba chiar sa vrei sa te intorci si sa te plimbi cu protagonista prin povestile si flash-back-urile ei.

Tania Popa te prinde si te tine. Cu forta uneori, cu candoare alteori. Muzica te infioara si este parca metoda prin care Lia Bugnar vine sa te trezeasca din captivatia cu care te lasi prins in destinul altcuiva. Te uiti de la distanta, dar ai vrea sa urci pe scena sa imparti un colt de paine cu cea mai amarata dintre pamanteni. Piesa este atat de emotionant incat s-ar putea sa iesiti din sala cu ochii inlacrimati. Fiti fara grija, nu veti fi singurii!

Desi Tania Popa sustine ca este foarte greu sa fii actor in Romania si ii sfatuieste pe cei care vor sa faca asta sa se lase (ea avand ca pasiune designul de rochii), acest rol nu face decat sa confirme ca este inzestrata cu un talent aparte. Si, desi este dificil sa fii actor, este si minunat atunci cand, la final, ridici sala in picioare.

Sala 99
TNB
Pret bilet: 40 lei, 16 lei

Foto: regizorcautpiesa.ro

Test realizat de Roxana Andrei
*Roxana Andrei e regizor si jurnalist, dar ii displac etichetele. Scrie pe irule.ro si se simte minunat cand face filme. Usor boema, usor pragmatica, incearca sa imbine viata reala cu cea imaginara si sa descopere in fiecare zi cate un secret de-al lumii.

PUBLISHED ON 07.03.2013

more in Newsroom