ARTA & DESIGN

Reinterpretari efemere ale clasicelor chioscuri...

Chioscurile de ziare reprezentau odata un prim popas al diminetilor din…

HOT TREND

Inspiratie in machiaj pentru primavara-vara...

Ochii conturati cu tus negru si buzele evidentiate cu ruj rosu…

STREET STYLE

Primavara denimului

As numi primavara anotimp al stilului. Temperaturile ei ingradesc cel mai…

INSPIRATIE

Dries Van Noten fara Dries...

Dries Van Noten se retrage de la conducerea casei de moda…

INTERVIU

Magia Zanelor de dupa usa...

Magia Zanelor incepe in fata unei usi fermecate, un loc in…

INSPIRATIE

Premiile Oscar 2024. Momente pe...

Cateva ganduri despre premii si discursuri, tinute de pe covorul rosu…

INSPIRATIE

Pat McGrath. Cand o make-up...

E surprinzator cand numele unui make-up artist rasuna la fel de…

Inspiratie

Umor si activism pe scena de stand-up comedy

Ali Wong, Taylor Tomlinson, Wanda Sykes si Hannah Gadsby m-au influentat sa privesc stand-up comedy-ul cu alti ochi… Nu de putine ori cu ei in lacrimi de ras, dar si cu vulnerabilitate, empatie si speranta pentru o lume mai buna. Interactiunea mea cu stand-up comedy-ul a inceput cu stangul. In urma cu multi ani, sa fie vreo 15, am mers la un show intr-un local din Bucuresti. Nu mai tin minte cine a urcat pe scena, dar stiu ca nu am rezonat cu genul de umor ascultat. Se poate ca experienta mea din acea seara sa nu fi fost reprezentativa pentru peisajul stand-up-ului, doar ca nu am simtit curiozitatea de a afla exact ce si cum. Lucrurile s-au schimbat relativ recent cand am intalnit abordari ce calibreaza umorul din experientele pe care viata ni le aduce in cale, fara a-l forta sa fie si unde nu e. Mai mult decat atat, temele de discutie incluse in show-uri, de la inegalitate de gen, la rasism, homofobie, sanatate mintala, maternitate, relatia cu familia sau relatiile de cuplu, creioneaza – uneori pe alocuri, alteori in intregime - o forma de stand-up comedy activist. Poate ti se intampla si tie, dupa un serial care iti place mult, sa nu mai ai un timp rabdarea necesara pentru a te aventura intr-o noua poveste. In urma cu niste luni bune, ma aflam tocmai intr-o astfel ...

Inapoi Inainte

Eyelinerul: cum sa-l aplici corect si usor

Pe cat de iubit, pe atat de temut. Eyelinerul cere maiestrie si rabdare pentru a se lasa aplicat cu precizie. Maiestria se castiga prin practica, iar rabdarea se mentine prin respectarea catorva trucuri simple, pe care ni le dezvaluie in continuare Alina Brailescu, trainer la scoala ABAcademy make-up.

“Sunt doua lucruri de care trebuie sa tinem cont. Primul este produsul folosit – de preferat un eyeliner gel – si al doilea este ustensila pe care o folosim – aceasta trebuie sa fie o pensula tesita”, ne sfatuieste ea. “Aplicarea se face din coltul extern al ochiului, trasand o linie paralela cu spranceana, coborand apoi pe pleoapa mobila spre coltul intern. Eyelinerul trebuie trasat prin linii scurte, cat mai aproape de gene, si este recomandat ca latimea liniei sa scada spre coltul intern al ochiului.”

Pentru cat mai multa precizie, make-up artistul Alina Brailescu ne spune ca: “Ochiul trebuie tinut intredeschis, iar mana trebuie sa aiba un punct de sprijin. Atunci cand te machiezi e recomandat sa te sprijini cu cotul pe masa de machiaj.” Daca nu stii cat de mult este corect sa duci linia spre tample atunci cand iti doresti un cat-eyes look, afla ca: “Pentru a trasa o linie corecta cu eyeliner este indicat ca dunga sa se opreasca in zona in care se termina spranceana.”


Forma ochilor are un cuvant important de spus despre cum sa folosesti eyelinerul, astfel incat acesta sa-ti defineasca privirea cat mai armonios. “Pentru ochii migdalati, urmarim cu eyelinerul linia genelor. Pentru ochii descendenti, linia de eyeliner va fi trasata din coltul extern al ochiului pana la jumatatea pleoapei, astfel incat sa corecteze forma. Aceasta trebuie sa fie ascendenta si mai groasa spre coltul extern pentru a ridica ochii. La ochii rotunzi, eyelinerul se aplica sub forma unei dungi mai groase si cat mai drepte, obtinand efectul de alungire a ochilor. In cazul ochiilor cu pleoapa mica (ochii asiatici), acoperim cu eyeliner toata pleoapa mobila.”

Desi atunci cand vorbim despre eyeliner, primul machiaj care ne vine in minte este faimosul cat-eyes, creativitatea nu se incheie aici. “Eyeliner-ul poate fi aplicat in foarte multe tipuri de machiaj. Cel mai folosit este in cazul machiajului pin-up, cut crease sau smokey eyes.”

Daca aplici o tusa de eyeliner gresit, Alina Brailescu iti recomanda sa remediezi situatia astfel: “Pentru a corecta o linie de eyeliner, putem folosi  un betigas cu vata, inmuiat in lotiune demachianta. Finalizam apoi prin acoperirea zonei corectate, cu ajutorul unei pensule subtiri – aceasta poate fi si cea pentru aplicarea rujului –  pe care am pus anticearcan.”

Succes!

Daca esti pasionata de machiaj si iti doresti sa descoperi cat mai multe secrete ale acestei arte, te invitam, pana pe 20 octombrie 2013, la CONCURS! Participa si castiga un CURS DE MACHIAJ, modulul incepatori, la scoala de machiaj ABAcademy. Click aici!

Foto: Hepta.ro

PUBLISHED ON 14.10.2013

more in Beauty Lines