WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

INSPIRATIE

Denimul pe podiumul haute couture...

Denimul a parut, mult timp, aproape evitat in colectiile haute couture,…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte

Eyelinerul: cum sa-l aplici corect si usor

Pe cat de iubit, pe atat de temut. Eyelinerul cere maiestrie si rabdare pentru a se lasa aplicat cu precizie. Maiestria se castiga prin practica, iar rabdarea se mentine prin respectarea catorva trucuri simple, pe care ni le dezvaluie in continuare Alina Brailescu, trainer la scoala ABAcademy make-up.

“Sunt doua lucruri de care trebuie sa tinem cont. Primul este produsul folosit – de preferat un eyeliner gel – si al doilea este ustensila pe care o folosim – aceasta trebuie sa fie o pensula tesita”, ne sfatuieste ea. “Aplicarea se face din coltul extern al ochiului, trasand o linie paralela cu spranceana, coborand apoi pe pleoapa mobila spre coltul intern. Eyelinerul trebuie trasat prin linii scurte, cat mai aproape de gene, si este recomandat ca latimea liniei sa scada spre coltul intern al ochiului.”

Pentru cat mai multa precizie, make-up artistul Alina Brailescu ne spune ca: “Ochiul trebuie tinut intredeschis, iar mana trebuie sa aiba un punct de sprijin. Atunci cand te machiezi e recomandat sa te sprijini cu cotul pe masa de machiaj.” Daca nu stii cat de mult este corect sa duci linia spre tample atunci cand iti doresti un cat-eyes look, afla ca: “Pentru a trasa o linie corecta cu eyeliner este indicat ca dunga sa se opreasca in zona in care se termina spranceana.”


Forma ochilor are un cuvant important de spus despre cum sa folosesti eyelinerul, astfel incat acesta sa-ti defineasca privirea cat mai armonios. “Pentru ochii migdalati, urmarim cu eyelinerul linia genelor. Pentru ochii descendenti, linia de eyeliner va fi trasata din coltul extern al ochiului pana la jumatatea pleoapei, astfel incat sa corecteze forma. Aceasta trebuie sa fie ascendenta si mai groasa spre coltul extern pentru a ridica ochii. La ochii rotunzi, eyelinerul se aplica sub forma unei dungi mai groase si cat mai drepte, obtinand efectul de alungire a ochilor. In cazul ochiilor cu pleoapa mica (ochii asiatici), acoperim cu eyeliner toata pleoapa mobila.”

Desi atunci cand vorbim despre eyeliner, primul machiaj care ne vine in minte este faimosul cat-eyes, creativitatea nu se incheie aici. “Eyeliner-ul poate fi aplicat in foarte multe tipuri de machiaj. Cel mai folosit este in cazul machiajului pin-up, cut crease sau smokey eyes.”

Daca aplici o tusa de eyeliner gresit, Alina Brailescu iti recomanda sa remediezi situatia astfel: “Pentru a corecta o linie de eyeliner, putem folosi  un betigas cu vata, inmuiat in lotiune demachianta. Finalizam apoi prin acoperirea zonei corectate, cu ajutorul unei pensule subtiri – aceasta poate fi si cea pentru aplicarea rujului –  pe care am pus anticearcan.”

Succes!

Daca esti pasionata de machiaj si iti doresti sa descoperi cat mai multe secrete ale acestei arte, te invitam, pana pe 20 octombrie 2013, la CONCURS! Participa si castiga un CURS DE MACHIAJ, modulul incepatori, la scoala de machiaj ABAcademy. Click aici!

Foto: Hepta.ro

PUBLISHED ON 14.10.2013

more in Beauty Lines