INSPIRATIE

Vara, anotimpul contrastelor vestimentare

Vara este anotimpul contrastelor din punct de vedere vestimentar. Ea aduce…

WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte

DISCO BTT – Discotecile Comuniste

Asociatia Culturala Control N prezinta “DISCO BTT – Discotecile Comuniste”, o expozitie multimedia gazduita, intre 21 octombrie si 11 noiembrie 2017, la Palatul Stirbei din Bucuresti. Conceptul ei apartine regizoarei de film Iulia Rugina, cunoscuta pentru filmele Breaking News (2017), Love Building (2013) si Alt Love Building (2014).

Proiectul isi indreapta atentia spre perioada anilor ’70 – ’80, despre care nu exista in prezent o documentatie foarte clara, si propune vizitatorilor un traseu senzorial pe care il pot urma in propriul ritm. Nu exista ghid. Vizita e individuala si nu se formeaza grupuri de vizitatori.

Spatiul expozitiei este compus din opt incaperi, fiecare dedicata unei realitati a acelor vremuri. Fragmentele de istorie sunt reconstruite prin intermediul a diverse elemente audio-vizuale: de la muzica, proiectii video si fotografii pana la decor, obiecte de recuzita, tiparituri si interviuri.

“DISCO BTT e o calatorie. Pentru cei care au trait perioada, e o reconectare cu lucruri si senzatii pe care nu le-au mai intalnit de mult. Pentru cei ce nu erau inca nascuti cat sa poata dansa vreodata in vreo discoteca studenteasca, e o lume noua in care pasesc concret, din camera in camera, ca si cum ar fi acolo, acum 40 de ani”, spune Iulia Rugina.

Scenografia e semnata de Andreea Popa, scenograf de film cu experienta a peste 20 de filme de lungmetraj si colaborari cu regizori precum Claude Lelouche, Joel Schumacher, Cristi Puiu, Cristian Nemescu sau Nae Caranfil. In ceea ce priveste partea de consultanta pentru organizarea expozitiei, aceasta a fost asigurata de Sorin Lupascu, celebru DJ in perioada discotecilor BTT.

Programul de vizitare a expozitiei este inspirat la randul sau de modelul orarului de functionare al discotecilor din perioada comunista. Aceasta este deschisa intre orele 18.00 – 20.00 (in timpul saptamanii) si 18.00 – 22.00, sambata si duminica, iar intrarea este libera.

Gasesti mai multe detalii despre proiect pe site-ul www.controln.ro si pe pagina de Facebook a evenimentului.

Foto si info via Control N

PUBLISHED ON 05.10.2017

more in Newsroom