EDITOR'S CHOICE

Bretonul scurt. De la Audrey...

Bretonul reprezinta una dintre cele mai simple variante de a obtine…

EDITOR'S CHOICE

Culorile. Mic glosar de interpretari...

O culoare poate lua forma unui obiect sau numele unui designer,…

EDITOR'S CHOICE

Wrapped Around Your Finger

Inelele sunt cele mai fotografiate bijuterii din telefonul meu. Am observat…

INSPIRATIE

Pulover sau cardigan?

Pulover sau cardigan? Este intrebarea care mi-a venit in minte zilele…

EDITOR'S CHOICE

Acasa. “Work in progress”.

Acasa ramane “work in progress”, indiferent cat timp a trecut de…

PARTENERIAT MEDIA

Castigatorii Digital Divas Awards 2024

Cea de-a 12-a editie Digital Divas Awards a avut loc, pe…

INSPIRATIE

I am: Celine Dion. O...

Celine Dion e printre putinii artisti care se regasesc pe coloana…

Editor's Choice

Puzzle-uri de tot felul

Puzzle-urile se afla in topul cadourilor mele din ultima perioada, oferite si primite deopotriva. Cele clasice ma conecteaza instant la momente dragi din copilarie, iar asta le garanteaza un loc special pe viata. Printre cele din amintirile recente, unele au primit inca o dimensiune, chiar si lumini led, si au devenit fragmente in miniatura din lumea inconjuratoare. Doua imagini compuse din sute de piese din carton stau si azi agatate de un perete in apartamentul in care am crescut. Au fost munca in echipa daca punem la socoteala sprijinul moral oferit. Altfel, contributia mea n-a fost una semnificativa - eram prea mica si nerabdatoare, dar mi s-a intiparit in minte perioada in care au fost facute si bucuria starnita de lungile cautari incheiate cu cate o reusita. De curand, am construit un puzzle 3D, primit cadou de ziua mea. O sera cu o atmosfera calda, la care visez, de mult timp, in viata reala si pe care o am, deocamdata, la o dimensiune care sa-i permita sa stea printre cartile din biblioteca. Mi-a luat cateva ore bune sa asez fiecare piesa la locul ei, intr-o ordine urmata cu atentie si rabdare. Pe masura ce dadeam paginile manualului de instructiuni, sera mea capata o forma din ce in ce mai clara. O scara serpuita, un dulapior, o ladita cu flori, o carte, dou...

Inapoi Inainte
Expozitia “Fractura” de Mircea Suciu @MNAC

Expozitia “Fractura” de Mircea Suciu @MNAC

Expozitia “Fractura” semnata de Mircea Suciu va fi gazduita de Muzeul National de Arta Contemporana din Bucuresti (MNAC), intre 4 iunie si 1 noiembrie 2015. Proiectul cuprinde o serie de lucrari noi realizate si dimensionate pentru salile impunatoare de la parterul muzeului. Incarcatura simbolica pe care o are acest spatiu, parte din fosta Casa Poporului, in prezent Palatul Parlamentului, a inspirat conceptul expozitiei, o reflectie asupra imaginii ca expresie a rupturilor si transformarilor prin care trece societatea contemporana.

“Imaginata ca raspuns la contextul simbolic al expunerii in spatiile muzeului din Casa Poporului, Fractura propune o dezbatere despre fragmentare ca perspectiva critica de intelegere a simptomelor timpului si realitatilor noastre. Demersul artistului porneste de la constatarea ca experienta discontinuitatii si a multiplelor transformari din societate intr-o perioada extrem de scurta a produs mutatii serioase la nivelul mentalitatii si a modului in care se proiecteaza est-europenii in actualitate. Rupturii violente cu vechiul mod de a vedea, gandi sau simti din comunism ii corespunde o ruptura la fel de violenta in capitalism, dar si o identitate hibrida suspendata intre nostalgia dupa comunism si mimetismul formelor fara fond europene.” Aceasta este prezentarea pe scurt a expozitiei ingrijite de curatoarea Maria Rus Bojan.

iron curtai(2), 2015, 390_286cm,oil_acrylic_monoprint_linen

mircea_suciu

still life, 2015, 390_286cm,oil_acrylic_monoprint_linen

Pentru a realiza lucrarile, artistul clujean a preluat din media imagini iconice pentru diferite perioade istorice. Le-a supus apoi unui exercitiu de decodificare, traducere si revizuire pentru a evidentia faptul ca figurile istorice nu dispar niciodata, ci se transforma. Cu un puternic continut umanist, lucrarile selectate exploreaza relatiile dintre subiectivitate, memorie, imagine si reprezentare. Expozitia include si instalatia monumentala de desene prezentata la ultima editie a Bienalei Internationale din Gwangju, Coreea de Sud, 2014. Ea va ramane deschisa la MNAC timp de 6 luni, urmand ca anul viitor sa fie itinerata la MoCAB – Muzeul de Arta Contemporana Belgrad.

Mircea Suciu este unul dintre artistii romani cu o prezenta puternica pe scena internationala. In 2014, a participat la expozitia “Burning Down The House”, Bienala Internationala de Arta Contemporana din Gwangju, Coreea de Sud. In ianuarie 2015, a avut prima expozitie personala la Galeria Zeno X din Antwerpen, galerie cunoscuta pentru prezentarea unora dintre cei mai cunoscuti pictori din lume. A participat regulat la targuri internationale de arta ca: Frieze Londra, Frieze New York, FIAC Paris si Art Basel. Lucrarile sale au aparut ca ilustratie pentru copertile unor reviste internationale printre care se regaseste si “ARTnews”. Revista “Sinteza” din Romania i-a dedicat in 2014 un numar special, iar recent, desenul intitulat “The Deceiver” (Seducatorul) a fost ales pentru coperta editiei americane a publicatiei internationale “Drawing People, The Human Figure in Contemporary Art”, editata de Thames Hudson (2015).

Foto si info: PR

PUBLISHED ON 28.05.2015

more in Mood Board