WE LIKE

Iris van Herpen. Designul prinde...

Designul prinde viata, la propriu, in Sympoiesis, colectia Iris van Herpen…

INSPIRATIE

Vara, anotimpul contrastelor vestimentare

Vara este anotimpul contrastelor din punct de vedere vestimentar. Ea aduce…

WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
Expozitia “Fractura” de Mircea Suciu @MNAC

Expozitia “Fractura” de Mircea Suciu @MNAC

Expozitia “Fractura” semnata de Mircea Suciu va fi gazduita de Muzeul National de Arta Contemporana din Bucuresti (MNAC), intre 4 iunie si 1 noiembrie 2015. Proiectul cuprinde o serie de lucrari noi realizate si dimensionate pentru salile impunatoare de la parterul muzeului. Incarcatura simbolica pe care o are acest spatiu, parte din fosta Casa Poporului, in prezent Palatul Parlamentului, a inspirat conceptul expozitiei, o reflectie asupra imaginii ca expresie a rupturilor si transformarilor prin care trece societatea contemporana.

“Imaginata ca raspuns la contextul simbolic al expunerii in spatiile muzeului din Casa Poporului, Fractura propune o dezbatere despre fragmentare ca perspectiva critica de intelegere a simptomelor timpului si realitatilor noastre. Demersul artistului porneste de la constatarea ca experienta discontinuitatii si a multiplelor transformari din societate intr-o perioada extrem de scurta a produs mutatii serioase la nivelul mentalitatii si a modului in care se proiecteaza est-europenii in actualitate. Rupturii violente cu vechiul mod de a vedea, gandi sau simti din comunism ii corespunde o ruptura la fel de violenta in capitalism, dar si o identitate hibrida suspendata intre nostalgia dupa comunism si mimetismul formelor fara fond europene.” Aceasta este prezentarea pe scurt a expozitiei ingrijite de curatoarea Maria Rus Bojan.

iron curtai(2), 2015, 390_286cm,oil_acrylic_monoprint_linen

mircea_suciu

still life, 2015, 390_286cm,oil_acrylic_monoprint_linen

Pentru a realiza lucrarile, artistul clujean a preluat din media imagini iconice pentru diferite perioade istorice. Le-a supus apoi unui exercitiu de decodificare, traducere si revizuire pentru a evidentia faptul ca figurile istorice nu dispar niciodata, ci se transforma. Cu un puternic continut umanist, lucrarile selectate exploreaza relatiile dintre subiectivitate, memorie, imagine si reprezentare. Expozitia include si instalatia monumentala de desene prezentata la ultima editie a Bienalei Internationale din Gwangju, Coreea de Sud, 2014. Ea va ramane deschisa la MNAC timp de 6 luni, urmand ca anul viitor sa fie itinerata la MoCAB – Muzeul de Arta Contemporana Belgrad.

Mircea Suciu este unul dintre artistii romani cu o prezenta puternica pe scena internationala. In 2014, a participat la expozitia “Burning Down The House”, Bienala Internationala de Arta Contemporana din Gwangju, Coreea de Sud. In ianuarie 2015, a avut prima expozitie personala la Galeria Zeno X din Antwerpen, galerie cunoscuta pentru prezentarea unora dintre cei mai cunoscuti pictori din lume. A participat regulat la targuri internationale de arta ca: Frieze Londra, Frieze New York, FIAC Paris si Art Basel. Lucrarile sale au aparut ca ilustratie pentru copertile unor reviste internationale printre care se regaseste si “ARTnews”. Revista “Sinteza” din Romania i-a dedicat in 2014 un numar special, iar recent, desenul intitulat “The Deceiver” (Seducatorul) a fost ales pentru coperta editiei americane a publicatiei internationale “Drawing People, The Human Figure in Contemporary Art”, editata de Thames Hudson (2015).

Foto si info: PR

PUBLISHED ON 28.05.2015

more in Mood Board