INSPIRATIE

5 trenduri in coafura pentru...

Ce coafuri se poarta in sezonul primavara-vara 2019? Daca ti-ai pus…

RED CARPET

Elle Fanning @ Deschiderea Festivalului...

Elle Fanning si-a facut aparitia la ceremonia de deschidere a Festivalului…

HOT TREND

Ce accesorii pentru par sunt...

Accesoriile pentru par reprezinta o modalitate la indemana de a schimba…

RED CARPET

Tinute spectaculoase de la Met...

Camp: Notes on Fashion este expozitia conceputa, pentru aceasta primavara, de…

TRIED & TESTED

3 produse incluse recent in...

Cand povestesc prietenelor despre anumite produse de ingrijire a tenului pe…

ARTA & DESIGN

CONIFERA, o instalatie printata 3D...

CONIFERA este o instalatie de mari dimensiuni, printata 3D din lemn…

INSPIRATIE

Mici trucuri de mare efect,...

Nu am urmat inca, de la un cap la altul, metoda…

Arta & Design

O micro-gradina intr-o lampa de teracota

Am mai vorbit despre pasiunea mea pentru corpurile de iluminat si pentru plantele de apartament, atat separat, cat si impreuna, atunci cand am aflat despre diferite proiecte de design care imbina ambele componente intr-un singur produs. Un 2 in 1 este si lampa - germinator conceputa de Caterina Vianna si Ferran Gesa, fondatorii Benditas Studio. Numita Brot, ea nu este creata, insa, pentru a gazdui plante strict ornamentale, ci vlastari comestibili, buni de adaugat in salate si nu numai. Mi-i amintesc din diverse retete pe cei de floarea soarelui, ridiche rosie, broccoli sau mazare, insa toate tipurile de vlastari folositi in bucatarie reprezinta o sursa importanta de nutrienti pentru organism. Conform Benditas Studio, "brot" inseamna in catalana "vlastar", iar lumina emanata de lampa din teracota contribuie nu doar la o ambianta placuta in incaperea in care sta suspendata, ci si la buna crestere a semintelor plantate in recipientul din otel inoxidabil, aflat in interior. Pentru cei doi designeri, lampa reprezinta un dialog intre mancare si mobilier, un dialog pe care isi propun sa-l dezvolte in continuare, prin proiectele lor. Deloc intamplator, descrierea activitatii studio-ului lansat de ei, anul acesta, in Barcelona este "furniture for food". In februarie 2019, Br...

Inapoi Inainte
Expozitia DOUA PLANURI a lui Victor Fota @ Imbold, Galeria

Expozitia DOUA PLANURI a lui Victor Fota @ Imbold, Galeria

'Doua planuri', prima expozitie personala a lui Victor Fota, se deschide joi, 11 aprilie, de la orele 20:00, la Imbold, Galeria din Bucuresti. Tanarul artist prezinta aici o colectie de tablouri inspirate de concepte ce apartin fizicii, alaturi de o miniserie de personaje din ideologia antica. Expozitia va fi deschisa publicului pana pe 8 mai 2013.

Cele doua planuri reprezinta laitmotivul intregii expozitii, usor de recunoscut prin suprapunerea prim-planului cu planul aparent secundar care este punctat minutios, atragand atentia asupra detaliilor.

Expozitia reprezinta un experiment cromatic si simbolistic, unificat de repetitivitatea grafica a formelor. Tot un experiment a fost pentru Victor Fota, tanar absolvent al Universitatii de Arte din Bucuresti, pregatirea si aplicarea culorilor. Miniseria de tablouri este realizata printr-o reteta traditionala a picturii in ulei, tehnica flamanzilor. Aceasta tehnica se realizeaza pe o panza grunduita in mai multe straturi, obtinandu-se in final o suprafata fina. Urmeaza aplicarea straturilor succesive de pelicule de culoare semi-transparente si un ingredient personal al artistului care creeaza glasiuri ce confera profunzime peliculei de culoare. Aceasta succesiune de pelicule transparente si semi-transparente ofera un efect optic inedit si o foarte buna rezistenta in timp.

Efectul Auger, Legea universală a gravitației lui Newton, La viteza luminii, Eterul lui Platon, Bosonul Higgs, Jupiter și dincolo de infinit, Principiul incertitudinii al lui Heisenberg si SimplexityLucrarile artistului tin pasul si cu muzica, mai exact, cu cea electronica. Victor Fota incearca sa lege cat mai mult arta vizuala de muzica pentru ca: „Efectul muzicii asupra emotiilor noastre este mult mai mare in comparatie cu efectul picturii si este amplificat de imaginile vizuale.”

Curator: Andrei Argaetic
Expozitia Doua planuri poate fi vizitata la Imbold, Galeria, pe Strada Polona, Nr. 40, Bucuresti, in perioada 11 aprilie – 8 mai 2013, de luni pana duminica, in intervalul orar 13:00 – 20:00.

Sursa info si foto: Imbold, Galeria

PUBLISHED ON 08.04.2013

more in Newsroom