AMINTIRI

Orasul ca scena pentru arta

Cand orasul devine scena pentru arta, atmosfera obisnuita a strazilor si…

CATWALK

#LoveBringsLove

45 de case de moda si designerii lor au adus un…

EDITOR'S CHOICE

Inele ca mici sculpturi purtabile

Care este piesa ta de bijuterie preferata? E o intrebare pe…

INSPIRATIE

Tres Chic

Cand m-am uitat peste tinutele participantelor la Saptamana Modei de la…

WE LIKE

Videoclipuri cu coregrafii care te...

Pot sa ma inveselesc sau, dimpotriva, sa ma balacesc in butoiul…

INSPIRATIE

Filme si tinute de vazut....

Pentru mine, din ipostaza de redactor la Petocuri.ro, marile festivaluri de…

RED CARPET

Met Gala 2021. Cod vestimentar:...

Dupa o pauza de un an, Met Gala a revenit ieri…

Hot Trend

Cum mai arata relatia noastra cu machiajul

Distantarea sociala a provocat, vrand-nevrand, si o distantare intre noi si lumea machiajului. Multe activitati pentru care ne aranjam in functie de stilul nostru inainte de a iesi din casa au disparut o perioada buna, iar, cand situatia a revenit cat de cat la ritmul pe care il aveam inainte de pandemie, unele dintre noi am reluat relatia obisnuita pe care o aveam cu machiajul, altele, cum e si cazul meu, nu chiar. Stii exercitiile alea in care iti imaginezi ce ai alege daca ar trebui sa pastrezi trei obiecte din viata ta, fie ca mergi pe o insula pustie, fie ca nu. Ei bine, daca m-ar fi intrebat cineva asta in legatura cu trusa mea de machiaj (destul de minimalista de altfel), pana in luna martie a anului trecut, as fi raspuns ca pot renunta la orice altceva, atata timp cat nu e vorba despre anticearcan, eyeliner si mascara. Consideram ca m-as putea descurca bine-mersi cu aceste trei produse. Eyelinerul era o emblema a machiajului meu. Ani de zile, am trasat atatea linii alungite pe pleoapele superioare, incat am ajuns sa am impresia ca le-as putea face si fara ajutorul oglinzii. Cand m-am trezit, la un moment dat, in situatia de a incerca asta, a devenit cat se poate de clar ca nu, nu pot de fapt. Dupa luna martie a anului trecut, am descoperit ca, totusi, pot si fara ey...

Inapoi Inainte
Expozitia DOUA PLANURI a lui Victor Fota @ Imbold, Galeria

Expozitia DOUA PLANURI a lui Victor Fota @ Imbold, Galeria

'Doua planuri', prima expozitie personala a lui Victor Fota, se deschide joi, 11 aprilie, de la orele 20:00, la Imbold, Galeria din Bucuresti. Tanarul artist prezinta aici o colectie de tablouri inspirate de concepte ce apartin fizicii, alaturi de o miniserie de personaje din ideologia antica. Expozitia va fi deschisa publicului pana pe 8 mai 2013.

Cele doua planuri reprezinta laitmotivul intregii expozitii, usor de recunoscut prin suprapunerea prim-planului cu planul aparent secundar care este punctat minutios, atragand atentia asupra detaliilor.

Expozitia reprezinta un experiment cromatic si simbolistic, unificat de repetitivitatea grafica a formelor. Tot un experiment a fost pentru Victor Fota, tanar absolvent al Universitatii de Arte din Bucuresti, pregatirea si aplicarea culorilor. Miniseria de tablouri este realizata printr-o reteta traditionala a picturii in ulei, tehnica flamanzilor. Aceasta tehnica se realizeaza pe o panza grunduita in mai multe straturi, obtinandu-se in final o suprafata fina. Urmeaza aplicarea straturilor succesive de pelicule de culoare semi-transparente si un ingredient personal al artistului care creeaza glasiuri ce confera profunzime peliculei de culoare. Aceasta succesiune de pelicule transparente si semi-transparente ofera un efect optic inedit si o foarte buna rezistenta in timp.

Efectul Auger, Legea universală a gravitației lui Newton, La viteza luminii, Eterul lui Platon, Bosonul Higgs, Jupiter și dincolo de infinit, Principiul incertitudinii al lui Heisenberg si SimplexityLucrarile artistului tin pasul si cu muzica, mai exact, cu cea electronica. Victor Fota incearca sa lege cat mai mult arta vizuala de muzica pentru ca: „Efectul muzicii asupra emotiilor noastre este mult mai mare in comparatie cu efectul picturii si este amplificat de imaginile vizuale.”

Curator: Andrei Argaetic
Expozitia Doua planuri poate fi vizitata la Imbold, Galeria, pe Strada Polona, Nr. 40, Bucuresti, in perioada 11 aprilie – 8 mai 2013, de luni pana duminica, in intervalul orar 13:00 – 20:00.

Sursa info si foto: Imbold, Galeria

PUBLISHED ON 08.04.2013

more in Newsroom