ART & DESIGN

O micro-gradina intr-o lampa de...

Am mai vorbit despre pasiunea mea pentru corpurile de iluminat si…

INSPIRATIE

Machiaje pentru primavara-vara ’19. Ce...

In universul machiajului, trecerile de la un an la altul nu…

FASHION TRENDS

Denimul prespalat & tie-dye, din...

De fiecare data cand scriu despre denim, imi vin in minte…

FASHION TRENDS

Cromatica sezonului primavara-vara 2019

Pentru sezonul primavara-vara 2019, designerii par sa-si fi impartit roata culorilor,…

ART & DESIGN

10 conturi cu arta textila...

Oricat de mare ar fi aglomeratia in feed-ul meu de Instagram,…

RED CARPET

Ce tinute au purtat artistele...

Culori vibrante, dar si tonuri neutre sau texturi metalice, croieli care…

NEWS

Castigatorii Premiilor Oscar 2019

Green Book a castigat trofeul pentru Cel mai bun film la…

Interviu

Ioana Boros de la Daring Trash. La intersectia dintre design & arta.

Daring Trash este un brand vestimentar din Cluj, fondat de Ioana Boros in 2017. Este primul ei proiect in care activitatea de designer se imbina cu cea de artista. Ilustratiile minimaliste, care personalizeaza cele mai multe dintre piesele de imbracaminte realizate de ea, ii poarta, la randul lor, semnatura. Ioana Boros s-a nascut la Bistrita si, in prezent, locuieste la Cluj. Din 2008, cand a absolvit Facultatea de Arte si Design din Cluj-Napoca, si pana in 2016, a lucrat la cateva proiecte personale si a colaborat, mai multi ani, cu un brand romanesc din industria modei. Am invitat-o sa imi povesteasca mai multe despre cum s-a conturat Daring Trash in forma pe care o are astazi, dar si despre pasiunea ei pentru arta. Stiam deja ca Ioana a participat la editia Barcelona International Gallery (BIG) Awards 2018, o expozitie organizata, toamna trecuta, de CAGE Gallery din Barcelona si ca se regaseste printre artistii expozitiei Abstract Mind 2019, care va fi gazduita, in primavara, de CICA Museum din Coreea de Sud. Cu ocazia acestui interviu, am aflat si ca aceste doua realizari i-au dat, pe de-o parte, mai multa incredere si, pe de alta parte, au contribuit la promovarea lucrarilor ei. Povestea Daring Trash a inceput cu o perioada de documentare despre printuri si ilu...

Inapoi Inainte
Expozitia DOUA PLANURI a lui Victor Fota @ Imbold, Galeria

Expozitia DOUA PLANURI a lui Victor Fota @ Imbold, Galeria

'Doua planuri', prima expozitie personala a lui Victor Fota, se deschide joi, 11 aprilie, de la orele 20:00, la Imbold, Galeria din Bucuresti. Tanarul artist prezinta aici o colectie de tablouri inspirate de concepte ce apartin fizicii, alaturi de o miniserie de personaje din ideologia antica. Expozitia va fi deschisa publicului pana pe 8 mai 2013.

Cele doua planuri reprezinta laitmotivul intregii expozitii, usor de recunoscut prin suprapunerea prim-planului cu planul aparent secundar care este punctat minutios, atragand atentia asupra detaliilor.

Expozitia reprezinta un experiment cromatic si simbolistic, unificat de repetitivitatea grafica a formelor. Tot un experiment a fost pentru Victor Fota, tanar absolvent al Universitatii de Arte din Bucuresti, pregatirea si aplicarea culorilor. Miniseria de tablouri este realizata printr-o reteta traditionala a picturii in ulei, tehnica flamanzilor. Aceasta tehnica se realizeaza pe o panza grunduita in mai multe straturi, obtinandu-se in final o suprafata fina. Urmeaza aplicarea straturilor succesive de pelicule de culoare semi-transparente si un ingredient personal al artistului care creeaza glasiuri ce confera profunzime peliculei de culoare. Aceasta succesiune de pelicule transparente si semi-transparente ofera un efect optic inedit si o foarte buna rezistenta in timp.

Efectul Auger, Legea universală a gravitației lui Newton, La viteza luminii, Eterul lui Platon, Bosonul Higgs, Jupiter și dincolo de infinit, Principiul incertitudinii al lui Heisenberg si SimplexityLucrarile artistului tin pasul si cu muzica, mai exact, cu cea electronica. Victor Fota incearca sa lege cat mai mult arta vizuala de muzica pentru ca: „Efectul muzicii asupra emotiilor noastre este mult mai mare in comparatie cu efectul picturii si este amplificat de imaginile vizuale.”

Curator: Andrei Argaetic
Expozitia Doua planuri poate fi vizitata la Imbold, Galeria, pe Strada Polona, Nr. 40, Bucuresti, in perioada 11 aprilie – 8 mai 2013, de luni pana duminica, in intervalul orar 13:00 – 20:00.

Sursa info si foto: Imbold, Galeria

PUBLISHED ON 08.04.2013 TAGS: artist expozitie galerie pictura victor fonta

more in Newsroom