INSPIRATIE

Ateliere creative sau cum sa...

Practicarea unei activitati recreative, cu care rezonam, poate fi o modalitate…

ARTA & DESIGN

Back Side – Fashion from...

Expozitia Back Side – Fashion from Behind de la Paris aduce…

EDITOR'S CHOICE

Rochia midi pentru zile lungi...

Hainele confortabile imi definesc stilul inca dinainte de-a sti ca am…

ARTA & DESIGN

Roos Kalff aduce la lumina...

Roos Kalff realizeaza corpuri de iluminat si obiecte decorative din farfurioare,…

INSPIRATIE

Tinute couture in alb &...

Saptamana Modei Haute Couture de la Paris, dedicata colectiilor pentru sezonul…

INSPIRATIE

Effortless chic. Codul vestimentar al...

Daca vara ar avea un cod vestimentar, expresia effortless chic i…

AMINTIRI

Cum ne amintim azi tinuta...

Din una in alta, conversatia a ajuns pana la sfarsitul clasei…

Amintiri

Cum ne amintim azi tinuta de la banchet

Din una in alta, conversatia a ajuns pana la sfarsitul clasei a 8-a. Mai exact, la primul banchet din viata noastra si la tinutele purtate cu acea ocazie. Vorbeam cu o prietena pe messenger, iar replicile noastre au inceput sa curga in siraguri de cuvinte, incheiate cu emoji-uri zambitoare. Au trecut mai mult de 20 de ani de atunci, dar memoria noastra a pastrat vii anumite detalii. M-am intrebat daca asta e soarta inevitabila a tinutelor de la banchetele de absolvire: sa ne faca sa zambim peste ani de rezultatele exercitiilor noastre de styling, rezolvate cu mai multa sau mai putina stangacie. Dupa povestea mea, as spune ca da, dar cum suna alte povesti? Pentru o imagine mai ampla, am invitat cateva prietene sa-mi impartaseasca amintirile lor despre tinuta de la primul banchet sau de la cel care le inspira mai tare. … Start wearing purple Laura Ionescu, creative freelancer si cofondatoare Dume de mestecat Nu eram foarte entuziasmata de balul de absolvire pentru ca fusese un an greu. In plus, balul se intampla inainte de BAC, ceea ce mi se parea de parca ne fortam norocul. Eu eram printre enervantii aia care credeau ca-l vor pica, dupa care luau nota mare. Am stiut din prima cu ce o sa ma imbrac pentru ca sora-mea imi luase rochia cu trei ani inainte, facand afacer...

Inapoi Inainte
Expozitia DOUA PLANURI a lui Victor Fota @ Imbold, Galeria

Expozitia DOUA PLANURI a lui Victor Fota @ Imbold, Galeria

'Doua planuri', prima expozitie personala a lui Victor Fota, se deschide joi, 11 aprilie, de la orele 20:00, la Imbold, Galeria din Bucuresti. Tanarul artist prezinta aici o colectie de tablouri inspirate de concepte ce apartin fizicii, alaturi de o miniserie de personaje din ideologia antica. Expozitia va fi deschisa publicului pana pe 8 mai 2013.

Cele doua planuri reprezinta laitmotivul intregii expozitii, usor de recunoscut prin suprapunerea prim-planului cu planul aparent secundar care este punctat minutios, atragand atentia asupra detaliilor.

Expozitia reprezinta un experiment cromatic si simbolistic, unificat de repetitivitatea grafica a formelor. Tot un experiment a fost pentru Victor Fota, tanar absolvent al Universitatii de Arte din Bucuresti, pregatirea si aplicarea culorilor. Miniseria de tablouri este realizata printr-o reteta traditionala a picturii in ulei, tehnica flamanzilor. Aceasta tehnica se realizeaza pe o panza grunduita in mai multe straturi, obtinandu-se in final o suprafata fina. Urmeaza aplicarea straturilor succesive de pelicule de culoare semi-transparente si un ingredient personal al artistului care creeaza glasiuri ce confera profunzime peliculei de culoare. Aceasta succesiune de pelicule transparente si semi-transparente ofera un efect optic inedit si o foarte buna rezistenta in timp.

Efectul Auger, Legea universală a gravitației lui Newton, La viteza luminii, Eterul lui Platon, Bosonul Higgs, Jupiter și dincolo de infinit, Principiul incertitudinii al lui Heisenberg si SimplexityLucrarile artistului tin pasul si cu muzica, mai exact, cu cea electronica. Victor Fota incearca sa lege cat mai mult arta vizuala de muzica pentru ca: „Efectul muzicii asupra emotiilor noastre este mult mai mare in comparatie cu efectul picturii si este amplificat de imaginile vizuale.”

Curator: Andrei Argaetic
Expozitia Doua planuri poate fi vizitata la Imbold, Galeria, pe Strada Polona, Nr. 40, Bucuresti, in perioada 11 aprilie – 8 mai 2013, de luni pana duminica, in intervalul orar 13:00 – 20:00.

Sursa info si foto: Imbold, Galeria

PUBLISHED ON 08.04.2013

more in Newsroom