INSPIRATIE

Vara, anotimpul contrastelor vestimentare

Vara este anotimpul contrastelor din punct de vedere vestimentar. Ea aduce…

WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
Expozitia DOUA PLANURI a lui Victor Fota @ Imbold, Galeria

Expozitia DOUA PLANURI a lui Victor Fota @ Imbold, Galeria

'Doua planuri', prima expozitie personala a lui Victor Fota, se deschide joi, 11 aprilie, de la orele 20:00, la Imbold, Galeria din Bucuresti. Tanarul artist prezinta aici o colectie de tablouri inspirate de concepte ce apartin fizicii, alaturi de o miniserie de personaje din ideologia antica. Expozitia va fi deschisa publicului pana pe 8 mai 2013.

Cele doua planuri reprezinta laitmotivul intregii expozitii, usor de recunoscut prin suprapunerea prim-planului cu planul aparent secundar care este punctat minutios, atragand atentia asupra detaliilor.

Expozitia reprezinta un experiment cromatic si simbolistic, unificat de repetitivitatea grafica a formelor. Tot un experiment a fost pentru Victor Fota, tanar absolvent al Universitatii de Arte din Bucuresti, pregatirea si aplicarea culorilor. Miniseria de tablouri este realizata printr-o reteta traditionala a picturii in ulei, tehnica flamanzilor. Aceasta tehnica se realizeaza pe o panza grunduita in mai multe straturi, obtinandu-se in final o suprafata fina. Urmeaza aplicarea straturilor succesive de pelicule de culoare semi-transparente si un ingredient personal al artistului care creeaza glasiuri ce confera profunzime peliculei de culoare. Aceasta succesiune de pelicule transparente si semi-transparente ofera un efect optic inedit si o foarte buna rezistenta in timp.

Efectul Auger, Legea universală a gravitației lui Newton, La viteza luminii, Eterul lui Platon, Bosonul Higgs, Jupiter și dincolo de infinit, Principiul incertitudinii al lui Heisenberg si SimplexityLucrarile artistului tin pasul si cu muzica, mai exact, cu cea electronica. Victor Fota incearca sa lege cat mai mult arta vizuala de muzica pentru ca: „Efectul muzicii asupra emotiilor noastre este mult mai mare in comparatie cu efectul picturii si este amplificat de imaginile vizuale.”

Curator: Andrei Argaetic
Expozitia Doua planuri poate fi vizitata la Imbold, Galeria, pe Strada Polona, Nr. 40, Bucuresti, in perioada 11 aprilie – 8 mai 2013, de luni pana duminica, in intervalul orar 13:00 – 20:00.

Sursa info si foto: Imbold, Galeria

PUBLISHED ON 08.04.2013

more in Newsroom