EDITOR'S CHOICE

O intalnire cu Delfina Delettrez...

Mainile mele spun foarte multe despre mine, iar inelul este cea…

EDITOR'S CHOICE

Marion Cotillard’s denim choices

Denimul e, de obicei, printre primele alegeri cand vine vorba de…

EDITOR'S CHOICE

Joc de texturi

Jocul de texturi schimba impactul vizual pe care il are o…

EDITOR'S CHOICE

Cateva ganduri despre show-uri de...

Orice inceput de conversatie pe tema #SaptamanaModei imi declanseaza in minte…

INSPIRATIE

3 directii de explorat in...

Sansele de a ne schimba la 180 de grade stilul de…

HOT TREND

Jeansii, printre amintiri & tendinte

Jeansi pe corp, lejeri sau foarte largi, jeansi cu talie joasa…

INSPIRATIE

Cum prinde viata designul interior

Plantele in ghiveci dau viata designului interior, la propriu si la…

Hot Trend

Jeansii, printre amintiri & tendinte

Jeansi pe corp, lejeri sau foarte largi, jeansi cu talie joasa sau inalta, jeansi simpli sau decorati cu tot felul de elemente… Tendintele pentru toamna-iarna 2022/23 sunt destul de variate. Chiar daca accentul cade pe anumite modele pe care le vom vedea, probabil, din ce in ce mai des in perioada urmatoare, pare ca e la moda, mai mult ca oricand, sa porti ce iti place. In plus, noul si amintirile se impletesc cu usurinta. Fiecare inventar al tendintelor in moda e insotit de unul personal, compus din alegerile care mi-au conturat stilul vestimentar de-a lungul timpului. Nu e ceva planuit. Se intampla de la sine, cand anumite detalii de pe catwalk imi trezesc amintiri. Sunt mai multe piese vestimentare cu acest efect, dar jeansii par sa aiba o alarma super-eficienta pentru trezirea amintirilor. Printre motive e si faptul ca eu, una, nu renunt la ei in niciun anotimp. Asa ca, vrand-nevrand, se regasesc in multe amintiri. Cu toate ca vara ii port mai rar decat in restul anului, mai in gluma, mai in serios, traiesc o viata in jeansi. In inventarul personal despre care vorbeam, am trecut primii mei pantaloni din denim preferati, niste mom jeans al caror design imi place la fel de mult in continuare. Cu talia inalta si croiala lejera, ei pun estetica si confortul in ech...

Inapoi Inainte
Expozitia Daniel Djamo / items @ Anca Poterasu Gallery

Expozitia Daniel Djamo / items @ Anca Poterasu Gallery

Incarcate cu cele mai dragi amintiri, unele obiecte, oricat ar parea de banale, capata pentru noi valori supradimensionate. Adesea, se transforma intr-un fel de masina a timpului personala, care ne conduce din prezent pana in trecutul de care ne este dor. Pornind de la astfel de obiecte cu povesti, Daniel Djamo a conturat conceptul expozitiei 'items', deschisa la Anca Poterasu Gallery din Bucuresti, pana pe 21 martie 2014.

Un medalion-fard al bunicii paterne, care gazduieste acum, in locul pudrei, doua fotografii ale mamei, un diafilm din copilarie, un papion purtat in prima zi de scoala sau o batista, ultimul lucru primit de la bunicul din partea tatalui, se regasesc printre cele 9 obiecte prezentate de artist in cadrul expozitiei. Pentru a descrie importanta pe care o au pentru el, Djamo a alaturat cateva cuvinte despre istoria fiecaruia, impreuna cu o serie de fotografii ce reproduc detalii ale obiectelor, la o scara mai mare decat dimensiunea lor reala.

items (articole) aduna obiectele la care tin cel mai mult. Cu toate ca sunt marunte si poate neatragatoare, acestea au o valoare istorica. Am fost mereu interesat de jurnale, de povesti si de transformarea banalului in arta, folosind fotografia si videoul ca mijloace de documentare. In items, incerc sa conturez o imagine a dezvoltarii mele, trecuta prin filtrul lucrurilor primite de la cei apropiati. Alegerea fotografierii macro a venit din dorința de a le face grandioase, marete, de a le transforma in posibile obiecte de cult. Imaginile sunt puse in directa legatura cu palpabilul, obiectele fiind prezentate intr-o nota muzeala, sub forma unei instalatii”, spune Daniel Djamo despre conceptul expozitiei sale – conform Anca Poterasu Gallery.

Considerat unul dintre cei mai promitatori tineri artisti romani, Daniel Djamo (n. 1987) traieste, lucreaza si studiaza la Bucuresti, in prezent fiind doctorand al Universitatii Nationale de Arta. Prin intermediul lucrarilor sale care imbina instalatia cu arta video si fotografia, Djamo exploreaza universul captivant oferit de istoriile personale si de grup.

Talentul sau a fost recompensat deja cu premii importante precum: ESSL, Henkel Art.Award. Young artist’s prize CEE, Startpoint Prize Romania si premiul Universitatii Nationale de Arta. Lucrarile sale au fost prezentate in expozitii din tara, dar si din Germania, Italia, Canada, Olanda, SUA, Portugalia sau Anglia, iar proiectele video ce-i poarta semnatura au rulat in numeroase festivaluri de film si de arta video.

Anca Poterasu Gallery, str. Plantelor, nr. 56, Bucuresti

Foto: Alexandra Diaconu (Das Sasha)

PUBLISHED ON 25.02.2014

more in Mood Board