HOT TREND

Imbracamintea matlasata. Cat de cool...

Imbracamintea matlasata este nelipsita de pe scena tendintelor pentru sezonul rece,…

AMINTIRI

Orasul ca scena pentru arta

Cand orasul devine scena pentru arta, atmosfera obisnuita a strazilor si…

CATWALK

#LoveBringsLove

45 de case de moda si designerii lor au adus un…

EDITOR'S CHOICE

Inele ca mici sculpturi purtabile

Care este piesa ta de bijuterie preferata? E o intrebare pe…

INSPIRATIE

Tres Chic

Cand m-am uitat peste tinutele participantelor la Saptamana Modei de la…

WE LIKE

Videoclipuri cu coregrafii care te...

Pot sa ma inveselesc sau, dimpotriva, sa ma balacesc in butoiul…

INSPIRATIE

Filme si tinute de vazut....

Pentru mine, din ipostaza de redactor la Petocuri.ro, marile festivaluri de…

Hot Trend

Cum mai arata relatia noastra cu machiajul

Distantarea sociala a provocat, vrand-nevrand, si o distantare intre noi si lumea machiajului. Multe activitati pentru care ne aranjam in functie de stilul nostru inainte de a iesi din casa au disparut o perioada buna, iar, cand situatia a revenit cat de cat la ritmul pe care il aveam inainte de pandemie, unele dintre noi am reluat relatia obisnuita pe care o aveam cu machiajul, altele, cum e si cazul meu, nu chiar. Stii exercitiile alea in care iti imaginezi ce ai alege daca ar trebui sa pastrezi trei obiecte din viata ta, fie ca mergi pe o insula pustie, fie ca nu. Ei bine, daca m-ar fi intrebat cineva asta in legatura cu trusa mea de machiaj (destul de minimalista de altfel), pana in luna martie a anului trecut, as fi raspuns ca pot renunta la orice altceva, atata timp cat nu e vorba despre anticearcan, eyeliner si mascara. Consideram ca m-as putea descurca bine-mersi cu aceste trei produse. Eyelinerul era o emblema a machiajului meu. Ani de zile, am trasat atatea linii alungite pe pleoapele superioare, incat am ajuns sa am impresia ca le-as putea face si fara ajutorul oglinzii. Cand m-am trezit, la un moment dat, in situatia de a incerca asta, a devenit cat se poate de clar ca nu, nu pot de fapt. Dupa luna martie a anului trecut, am descoperit ca, totusi, pot si fara ey...

Inapoi Inainte
Expozitia Daniel Djamo / items @ Anca Poterasu Gallery

Expozitia Daniel Djamo / items @ Anca Poterasu Gallery

Incarcate cu cele mai dragi amintiri, unele obiecte, oricat ar parea de banale, capata pentru noi valori supradimensionate. Adesea, se transforma intr-un fel de masina a timpului personala, care ne conduce din prezent pana in trecutul de care ne este dor. Pornind de la astfel de obiecte cu povesti, Daniel Djamo a conturat conceptul expozitiei 'items', deschisa la Anca Poterasu Gallery din Bucuresti, pana pe 21 martie 2014.

Un medalion-fard al bunicii paterne, care gazduieste acum, in locul pudrei, doua fotografii ale mamei, un diafilm din copilarie, un papion purtat in prima zi de scoala sau o batista, ultimul lucru primit de la bunicul din partea tatalui, se regasesc printre cele 9 obiecte prezentate de artist in cadrul expozitiei. Pentru a descrie importanta pe care o au pentru el, Djamo a alaturat cateva cuvinte despre istoria fiecaruia, impreuna cu o serie de fotografii ce reproduc detalii ale obiectelor, la o scara mai mare decat dimensiunea lor reala.

items (articole) aduna obiectele la care tin cel mai mult. Cu toate ca sunt marunte si poate neatragatoare, acestea au o valoare istorica. Am fost mereu interesat de jurnale, de povesti si de transformarea banalului in arta, folosind fotografia si videoul ca mijloace de documentare. In items, incerc sa conturez o imagine a dezvoltarii mele, trecuta prin filtrul lucrurilor primite de la cei apropiati. Alegerea fotografierii macro a venit din dorința de a le face grandioase, marete, de a le transforma in posibile obiecte de cult. Imaginile sunt puse in directa legatura cu palpabilul, obiectele fiind prezentate intr-o nota muzeala, sub forma unei instalatii”, spune Daniel Djamo despre conceptul expozitiei sale – conform Anca Poterasu Gallery.

Considerat unul dintre cei mai promitatori tineri artisti romani, Daniel Djamo (n. 1987) traieste, lucreaza si studiaza la Bucuresti, in prezent fiind doctorand al Universitatii Nationale de Arta. Prin intermediul lucrarilor sale care imbina instalatia cu arta video si fotografia, Djamo exploreaza universul captivant oferit de istoriile personale si de grup.

Talentul sau a fost recompensat deja cu premii importante precum: ESSL, Henkel Art.Award. Young artist’s prize CEE, Startpoint Prize Romania si premiul Universitatii Nationale de Arta. Lucrarile sale au fost prezentate in expozitii din tara, dar si din Germania, Italia, Canada, Olanda, SUA, Portugalia sau Anglia, iar proiectele video ce-i poarta semnatura au rulat in numeroase festivaluri de film si de arta video.

Anca Poterasu Gallery, str. Plantelor, nr. 56, Bucuresti

Foto: Alexandra Diaconu (Das Sasha)

PUBLISHED ON 25.02.2014

more in Mood Board