EDITOR'S CHOICE

Bretonul scurt. De la Audrey...

Bretonul reprezinta una dintre cele mai simple variante de a obtine…

EDITOR'S CHOICE

Culorile. Mic glosar de interpretari...

O culoare poate lua forma unui obiect sau numele unui designer,…

EDITOR'S CHOICE

Wrapped Around Your Finger

Inelele sunt cele mai fotografiate bijuterii din telefonul meu. Am observat…

INSPIRATIE

Pulover sau cardigan?

Pulover sau cardigan? Este intrebarea care mi-a venit in minte zilele…

EDITOR'S CHOICE

Acasa. “Work in progress”.

Acasa ramane “work in progress”, indiferent cat timp a trecut de…

PARTENERIAT MEDIA

Castigatorii Digital Divas Awards 2024

Cea de-a 12-a editie Digital Divas Awards a avut loc, pe…

INSPIRATIE

I am: Celine Dion. O...

Celine Dion e printre putinii artisti care se regasesc pe coloana…

Editor's Choice

Puzzle-uri de tot felul

Puzzle-urile se afla in topul cadourilor mele din ultima perioada, oferite si primite deopotriva. Cele clasice ma conecteaza instant la momente dragi din copilarie, iar asta le garanteaza un loc special pe viata. Printre cele din amintirile recente, unele au primit inca o dimensiune, chiar si lumini led, si au devenit fragmente in miniatura din lumea inconjuratoare. Doua imagini compuse din sute de piese din carton stau si azi agatate de un perete in apartamentul in care am crescut. Au fost munca in echipa daca punem la socoteala sprijinul moral oferit. Altfel, contributia mea n-a fost una semnificativa - eram prea mica si nerabdatoare, dar mi s-a intiparit in minte perioada in care au fost facute si bucuria starnita de lungile cautari incheiate cu cate o reusita. De curand, am construit un puzzle 3D, primit cadou de ziua mea. O sera cu o atmosfera calda, la care visez, de mult timp, in viata reala si pe care o am, deocamdata, la o dimensiune care sa-i permita sa stea printre cartile din biblioteca. Mi-a luat cateva ore bune sa asez fiecare piesa la locul ei, intr-o ordine urmata cu atentie si rabdare. Pe masura ce dadeam paginile manualului de instructiuni, sera mea capata o forma din ce in ce mai clara. O scara serpuita, un dulapior, o ladita cu flori, o carte, dou...

Inapoi Inainte
Expozitia Daniel Djamo / items @ Anca Poterasu Gallery

Expozitia Daniel Djamo / items @ Anca Poterasu Gallery

Incarcate cu cele mai dragi amintiri, unele obiecte, oricat ar parea de banale, capata pentru noi valori supradimensionate. Adesea, se transforma intr-un fel de masina a timpului personala, care ne conduce din prezent pana in trecutul de care ne este dor. Pornind de la astfel de obiecte cu povesti, Daniel Djamo a conturat conceptul expozitiei 'items', deschisa la Anca Poterasu Gallery din Bucuresti, pana pe 21 martie 2014.

Un medalion-fard al bunicii paterne, care gazduieste acum, in locul pudrei, doua fotografii ale mamei, un diafilm din copilarie, un papion purtat in prima zi de scoala sau o batista, ultimul lucru primit de la bunicul din partea tatalui, se regasesc printre cele 9 obiecte prezentate de artist in cadrul expozitiei. Pentru a descrie importanta pe care o au pentru el, Djamo a alaturat cateva cuvinte despre istoria fiecaruia, impreuna cu o serie de fotografii ce reproduc detalii ale obiectelor, la o scara mai mare decat dimensiunea lor reala.

items (articole) aduna obiectele la care tin cel mai mult. Cu toate ca sunt marunte si poate neatragatoare, acestea au o valoare istorica. Am fost mereu interesat de jurnale, de povesti si de transformarea banalului in arta, folosind fotografia si videoul ca mijloace de documentare. In items, incerc sa conturez o imagine a dezvoltarii mele, trecuta prin filtrul lucrurilor primite de la cei apropiati. Alegerea fotografierii macro a venit din dorința de a le face grandioase, marete, de a le transforma in posibile obiecte de cult. Imaginile sunt puse in directa legatura cu palpabilul, obiectele fiind prezentate intr-o nota muzeala, sub forma unei instalatii”, spune Daniel Djamo despre conceptul expozitiei sale – conform Anca Poterasu Gallery.

Considerat unul dintre cei mai promitatori tineri artisti romani, Daniel Djamo (n. 1987) traieste, lucreaza si studiaza la Bucuresti, in prezent fiind doctorand al Universitatii Nationale de Arta. Prin intermediul lucrarilor sale care imbina instalatia cu arta video si fotografia, Djamo exploreaza universul captivant oferit de istoriile personale si de grup.

Talentul sau a fost recompensat deja cu premii importante precum: ESSL, Henkel Art.Award. Young artist’s prize CEE, Startpoint Prize Romania si premiul Universitatii Nationale de Arta. Lucrarile sale au fost prezentate in expozitii din tara, dar si din Germania, Italia, Canada, Olanda, SUA, Portugalia sau Anglia, iar proiectele video ce-i poarta semnatura au rulat in numeroase festivaluri de film si de arta video.

Anca Poterasu Gallery, str. Plantelor, nr. 56, Bucuresti

Foto: Alexandra Diaconu (Das Sasha)

PUBLISHED ON 25.02.2014

more in Mood Board