INSPIRATIE

Vara, anotimpul contrastelor vestimentare

Vara este anotimpul contrastelor din punct de vedere vestimentar. Ea aduce…

WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
Inspiratie
Autor: Ioana Lovin

Eu si bretonul. Statusul relatiei: Complicat.

Il iubesc. Asta sa fie clar de la inceput. Avem o relatie de lunga durata care se intinde peste decenii, cu cateva intervale scurte de pauza. Dovada stau fotografiile din copilarie, care ma fac inevitabil sa zambesc. Indiferent de stilul tunsorii, bretonul scurt si drept se regaseste in majoritatea cadrelor. Totusi, una dintre cele mai clare amintiri legate de el este din adolescenta.

Eram in clasa a VII-a sau a VIII-a cand mi-am tuns singura bretonul pentru prima oara. Aveam parul pana la jumatatea spatelui si, pentru ca imi doream o schimbare de look, dar nu voiam sa renunt la lungime, am optat pentru breton. Am luat o foarfeca si am inceput sa tai fiecare suvita pana la nivelul sprancenelor. Nu a iesit o capodopera, dar nici un rezultat care sa ma forteze sa gasesc variante creative de a-l camufla.

Port breton si astazi. Cati ani, tot atatea stiluri incercate. L-am avut si asimetric si drept, si lung si foarte scurt, si cu linie bine definita, dar si filat. Partea complicata in relatia cu el este ca cere multa rabdare, atentie si intelegere.

 

Tips & Tricks

Iata cateva dintre sfaturile care pot contribui la o buna convietuire. Pe unele, le-am invatat din proprie experienta, pe altele – datorita experientei specialistilor in domeniul coafurii.

Din cauza ca intra in contact cu sebumul secretat de ten, dar si cu produsele pe care le folosesti pentru ingrijirea pielii, bretonul se ingrasa mult mai repede decat restul parului. Pentru a nu te spala pe cap mai des decat obisnuiesti, poti sa speli doar bretonul atunci cand e nevoie. Utilizarea samponului uscat poate fi o solutie in situatiile in care esti in criza de timp.

Pentru a-ti coafa bretonul, alege sa-l usuci tinand foehnul deasupra capului, orientat in jos. Perie-l alternativ intr-o parte si in cealalta a fruntii si, apoi, in jos. Pentru ca nu vrei sa obtii un breton bufant, ci un look natural, evita sa folosesti pentru coafarea lui periile rotunde cu diametru mic. Opteaza mai bine pentru un pieptene sau pentru o perie plata. In cazul unui breton pana la nivelul sprancenelor sau mai lung, o varianta de coafare aleasa de specialisti consta in utilizarea unei perii rotunde cu diametru mare. In cazul acestei tehnici, este indicat sa pozitionezi foehnul aproape paralel cu peria care devine un suport bun pentru par. Prin rotirea usoara, ea va netezi bretonul mai bine decat o face o perie plata sau un pieptene.

Daca ai un breton lung si vrei sa-l aranjezi cu ajutorul placii, indreapta suvitele incepand de la o distanta de 4-5 centimetri de radacina si continuand spre varfuri.

Stylingul depinde mult de tipul de breton pe care ti-l doresti. Pentru un finisaj natural, pulverizeaza putin spray cu fixare usoara, de la o distanta de 30 de cm.

Daca esti in cautare de inspiratie, te invitam sa descoperi ce stiluri de breton au purtat topmodelele la prezentarile de moda dedicate sezonului rece din acest an.

Foto: Hepta.ro

PUBLISHED ON 10.11.2016

more in Beauty Lines