Eu si bretonul. Statusul relatiei: Complicat.
Il iubesc. Asta sa fie clar de la inceput. Avem o relatie de lunga durata care se intinde peste decenii, cu cateva intervale scurte de pauza. Dovada stau fotografiile din copilarie, care ma fac inevitabil sa zambesc. Indiferent de stilul tunsorii, bretonul scurt si drept se regaseste in majoritatea cadrelor. Totusi, una dintre cele mai clare amintiri legate de el este din adolescenta.
Eram in clasa a VII-a sau a VIII-a cand mi-am tuns singura bretonul pentru prima oara. Aveam parul pana la jumatatea spatelui si, pentru ca imi doream o schimbare de look, dar nu voiam sa renunt la lungime, am optat pentru breton. Am luat o foarfeca si am inceput sa tai fiecare suvita pana la nivelul sprancenelor. Nu a iesit o capodopera, dar nici un rezultat care sa ma forteze sa gasesc variante creative de a-l camufla.
Port breton si astazi. Cati ani, tot atatea stiluri incercate. L-am avut si asimetric si drept, si lung si foarte scurt, si cu linie bine definita, dar si filat. Partea complicata in relatia cu el este ca cere multa rabdare, atentie si intelegere.
Tips & Tricks
Iata cateva dintre sfaturile care pot contribui la o buna convietuire. Pe unele, le-am invatat din proprie experienta, pe altele – datorita experientei specialistilor in domeniul coafurii.
Din cauza ca intra in contact cu sebumul secretat de ten, dar si cu produsele pe care le folosesti pentru ingrijirea pielii, bretonul se ingrasa mult mai repede decat restul parului. Pentru a nu te spala pe cap mai des decat obisnuiesti, poti sa speli doar bretonul atunci cand e nevoie. Utilizarea samponului uscat poate fi o solutie in situatiile in care esti in criza de timp.
Pentru a-ti coafa bretonul, alege sa-l usuci tinand foehnul deasupra capului, orientat in jos. Perie-l alternativ intr-o parte si in cealalta a fruntii si, apoi, in jos. Pentru ca nu vrei sa obtii un breton bufant, ci un look natural, evita sa folosesti pentru coafarea lui periile rotunde cu diametru mic. Opteaza mai bine pentru un pieptene sau pentru o perie plata. In cazul unui breton pana la nivelul sprancenelor sau mai lung, o varianta de coafare aleasa de specialisti consta in utilizarea unei perii rotunde cu diametru mare. In cazul acestei tehnici, este indicat sa pozitionezi foehnul aproape paralel cu peria care devine un suport bun pentru par. Prin rotirea usoara, ea va netezi bretonul mai bine decat o face o perie plata sau un pieptene.
Daca ai un breton lung si vrei sa-l aranjezi cu ajutorul placii, indreapta suvitele incepand de la o distanta de 4-5 centimetri de radacina si continuand spre varfuri.
Stylingul depinde mult de tipul de breton pe care ti-l doresti. Pentru un finisaj natural, pulverizeaza putin spray cu fixare usoara, de la o distanta de 30 de cm.
Daca esti in cautare de inspiratie, te invitam sa descoperi ce stiluri de breton au purtat topmodelele la prezentarile de moda dedicate sezonului rece din acest an.
Foto: Hepta.ro