INSPIRATIE

Vara, anotimpul contrastelor vestimentare

Vara este anotimpul contrastelor din punct de vedere vestimentar. Ea aduce…

WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
Emotion in Motion. Expozitie de polaroide.

Emotion in Motion. Expozitie de polaroide.

9 artisti romani, raspanditi in diferite orase europene, si 3 invitati straini prezinta Emotion in Motion, o expozitie de polaroide, gazduita intre 15 si 22 august de KUBE Musette, de pe Calea Victoriei 114 din Bucuresti. Vernisajul are loc pe 17 august, de la ora 19:00.

Lucrarile semnate de Matei Branea, Anton Roland Laub si Ioana Cristina Casapu (Berlin), Cosmin Bumbut, Ina Ionescu, Barna Nemethi si Andrei Nico (Bucuresti), Horia Brebeneanu (Manchester), Irina Magurean (Cluj), Sven Van Driessche (Belgia), Andres Aguilar Caro (Spania) si Rachel Frank (SUA) includ perspective intime asupra corpului feminin, fotografie de muzica, ilustratie creata peste o imagine, precum si cadre surprinse in timpul Mineriadei din iunie 1990.

Emotion in Motion este prima expozitie Romanian Polaroid Photographers din Bucuresti, dupa ce proiectul fondat de Ioana Cristina Casapu si de Dragos Malaescu a debutat anul trecut la Barcelona si a continuat, apoi, sa dezvolte o retea globala de fotografi romani, pasionati de Polaroid. “Frumusetea unui Polaroid se pastreaza in calitatea sa neperturbata de trecerea timpului si in puterea de a surprinde o instanta irepetabila din viata, cu toata densitatea si vibratia momentului prezent,” spune Ioana Casapu.

Conceptul Emotion in Motion a inspirat echipa MOFT sa realizeze o instalatie interactiva, ce a fost produsa de Parametric Fab. Aceasta va prezenta o parte dintre lucrarile expozitiei in miscare: “Cum obiectele se misca in timp si spatiu, credem ca uneori trebuie sa cedezi in fata emotiei si sa te opresti pentru a le privi. Poate sa incerci sa interactionezi, dar sa nu deranjezi. Peste tot in lume sunt amprente care marcheaza trecerea noastra cu un grad de insistenta caracteristic umana,”­ povestesc Ana Teodorescu si Irina Constantin de la MOFT.

Rama alba a unei fotografii Polaroid e adanc intiparita in memoria noastra. Pentru generatiile mai tinere reprezinta ceva retro si cool, pentru generatiile mai vechi probabil multe amintiri de vacanta sau de la petreceri, in timp ce pentru pasionatii de fotografie e ceva cu totul aparte. Oricum ar fi, Polaroidul va fi mereu un simbol al <democratizarii> fotografiei, declara Cristina Tinta, Community & Content Specialist la F64, magazin care a sprijinit realizarea expozitiei.

Gasesti mai multe informatii pe pagina de Facebook dedicata evenimentului Emotion in Motion.

Foto: Sven Van Driessche, Ioana Cristina Casapu si Matei Branea

PUBLISHED ON 25.07.2016

more in Newsroom