HOT TREND

Imbracamintea matlasata. Cat de cool...

Imbracamintea matlasata este nelipsita de pe scena tendintelor pentru sezonul rece,…

AMINTIRI

Orasul ca scena pentru arta

Cand orasul devine scena pentru arta, atmosfera obisnuita a strazilor si…

CATWALK

#LoveBringsLove

45 de case de moda si designerii lor au adus un…

EDITOR'S CHOICE

Inele ca mici sculpturi purtabile

Care este piesa ta de bijuterie preferata? E o intrebare pe…

INSPIRATIE

Tres Chic

Cand m-am uitat peste tinutele participantelor la Saptamana Modei de la…

WE LIKE

Videoclipuri cu coregrafii care te...

Pot sa ma inveselesc sau, dimpotriva, sa ma balacesc in butoiul…

INSPIRATIE

Filme si tinute de vazut....

Pentru mine, din ipostaza de redactor la Petocuri.ro, marile festivaluri de…

Hot Trend

Cum mai arata relatia noastra cu machiajul

Distantarea sociala a provocat, vrand-nevrand, si o distantare intre noi si lumea machiajului. Multe activitati pentru care ne aranjam in functie de stilul nostru inainte de a iesi din casa au disparut o perioada buna, iar, cand situatia a revenit cat de cat la ritmul pe care il aveam inainte de pandemie, unele dintre noi am reluat relatia obisnuita pe care o aveam cu machiajul, altele, cum e si cazul meu, nu chiar. Stii exercitiile alea in care iti imaginezi ce ai alege daca ar trebui sa pastrezi trei obiecte din viata ta, fie ca mergi pe o insula pustie, fie ca nu. Ei bine, daca m-ar fi intrebat cineva asta in legatura cu trusa mea de machiaj (destul de minimalista de altfel), pana in luna martie a anului trecut, as fi raspuns ca pot renunta la orice altceva, atata timp cat nu e vorba despre anticearcan, eyeliner si mascara. Consideram ca m-as putea descurca bine-mersi cu aceste trei produse. Eyelinerul era o emblema a machiajului meu. Ani de zile, am trasat atatea linii alungite pe pleoapele superioare, incat am ajuns sa am impresia ca le-as putea face si fara ajutorul oglinzii. Cand m-am trezit, la un moment dat, in situatia de a incerca asta, a devenit cat se poate de clar ca nu, nu pot de fapt. Dupa luna martie a anului trecut, am descoperit ca, totusi, pot si fara ey...

Inapoi Inainte
Emotion in Motion. Expozitie de polaroide.

Emotion in Motion. Expozitie de polaroide.

9 artisti romani, raspanditi in diferite orase europene, si 3 invitati straini prezinta Emotion in Motion, o expozitie de polaroide, gazduita intre 15 si 22 august de KUBE Musette, de pe Calea Victoriei 114 din Bucuresti. Vernisajul are loc pe 17 august, de la ora 19:00.

Lucrarile semnate de Matei Branea, Anton Roland Laub si Ioana Cristina Casapu (Berlin), Cosmin Bumbut, Ina Ionescu, Barna Nemethi si Andrei Nico (Bucuresti), Horia Brebeneanu (Manchester), Irina Magurean (Cluj), Sven Van Driessche (Belgia), Andres Aguilar Caro (Spania) si Rachel Frank (SUA) includ perspective intime asupra corpului feminin, fotografie de muzica, ilustratie creata peste o imagine, precum si cadre surprinse in timpul Mineriadei din iunie 1990.

Emotion in Motion este prima expozitie Romanian Polaroid Photographers din Bucuresti, dupa ce proiectul fondat de Ioana Cristina Casapu si de Dragos Malaescu a debutat anul trecut la Barcelona si a continuat, apoi, sa dezvolte o retea globala de fotografi romani, pasionati de Polaroid. “Frumusetea unui Polaroid se pastreaza in calitatea sa neperturbata de trecerea timpului si in puterea de a surprinde o instanta irepetabila din viata, cu toata densitatea si vibratia momentului prezent,” spune Ioana Casapu.

Conceptul Emotion in Motion a inspirat echipa MOFT sa realizeze o instalatie interactiva, ce a fost produsa de Parametric Fab. Aceasta va prezenta o parte dintre lucrarile expozitiei in miscare: “Cum obiectele se misca in timp si spatiu, credem ca uneori trebuie sa cedezi in fata emotiei si sa te opresti pentru a le privi. Poate sa incerci sa interactionezi, dar sa nu deranjezi. Peste tot in lume sunt amprente care marcheaza trecerea noastra cu un grad de insistenta caracteristic umana,”­ povestesc Ana Teodorescu si Irina Constantin de la MOFT.

Rama alba a unei fotografii Polaroid e adanc intiparita in memoria noastra. Pentru generatiile mai tinere reprezinta ceva retro si cool, pentru generatiile mai vechi probabil multe amintiri de vacanta sau de la petreceri, in timp ce pentru pasionatii de fotografie e ceva cu totul aparte. Oricum ar fi, Polaroidul va fi mereu un simbol al <democratizarii> fotografiei, declara Cristina Tinta, Community & Content Specialist la F64, magazin care a sprijinit realizarea expozitiei.

Gasesti mai multe informatii pe pagina de Facebook dedicata evenimentului Emotion in Motion.

Foto: Sven Van Driessche, Ioana Cristina Casapu si Matei Branea

PUBLISHED ON 25.07.2016

more in Newsroom