HOT TREND

Inspiratie in machiaj pentru primavara-vara...

Ochii conturati cu tus negru si buzele evidentiate cu ruj rosu…

STREET STYLE

Primavara denimului

As numi primavara anotimp al stilului. Temperaturile ei ingradesc cel mai…

INSPIRATIE

Dries Van Noten fara Dries...

Dries Van Noten se retrage de la conducerea casei de moda…

INTERVIU

Magia Zanelor de dupa usa...

Magia Zanelor incepe in fata unei usi fermecate, un loc in…

INSPIRATIE

Premiile Oscar 2024. Momente pe...

Cateva ganduri despre premii si discursuri, tinute de pe covorul rosu…

INSPIRATIE

Pat McGrath. Cand o make-up...

E surprinzator cand numele unui make-up artist rasuna la fel de…

HOT TREND

Cerceii statement

Elementele cu care rezonez pe deplin la evenimentele dedicate modei alcatuiesc…

Inspiratie

Umor si activism pe scena de stand-up comedy

Ali Wong, Taylor Tomlinson, Wanda Sykes si Hannah Gadsby m-au influentat sa privesc stand-up comedy-ul cu alti ochi… Nu de putine ori cu ei in lacrimi de ras, dar si cu vulnerabilitate, empatie si speranta pentru o lume mai buna. Interactiunea mea cu stand-up comedy-ul a inceput cu stangul. In urma cu multi ani, sa fie vreo 15, am mers la un show intr-un local din Bucuresti. Nu mai tin minte cine a urcat pe scena, dar stiu ca nu am rezonat cu genul de umor ascultat. Se poate ca experienta mea din acea seara sa nu fi fost reprezentativa pentru peisajul stand-up-ului, doar ca nu am simtit curiozitatea de a afla exact ce si cum. Lucrurile s-au schimbat relativ recent cand am intalnit abordari ce calibreaza umorul din experientele pe care viata ni le aduce in cale, fara a-l forta sa fie si unde nu e. Mai mult decat atat, temele de discutie incluse in show-uri, de la inegalitate de gen, la rasism, homofobie, sanatate mintala, maternitate, relatia cu familia sau relatiile de cuplu, creioneaza – uneori pe alocuri, alteori in intregime - o forma de stand-up comedy activist. Poate ti se intampla si tie, dupa un serial care iti place mult, sa nu mai ai un timp rabdarea necesara pentru a te aventura intr-o noua poveste. In urma cu niste luni bune, ma aflam tocmai intr-o astfel ...

Inapoi Inainte
Emotion in Motion. Expozitie de polaroide.

Emotion in Motion. Expozitie de polaroide.

9 artisti romani, raspanditi in diferite orase europene, si 3 invitati straini prezinta Emotion in Motion, o expozitie de polaroide, gazduita intre 15 si 22 august de KUBE Musette, de pe Calea Victoriei 114 din Bucuresti. Vernisajul are loc pe 17 august, de la ora 19:00.

Lucrarile semnate de Matei Branea, Anton Roland Laub si Ioana Cristina Casapu (Berlin), Cosmin Bumbut, Ina Ionescu, Barna Nemethi si Andrei Nico (Bucuresti), Horia Brebeneanu (Manchester), Irina Magurean (Cluj), Sven Van Driessche (Belgia), Andres Aguilar Caro (Spania) si Rachel Frank (SUA) includ perspective intime asupra corpului feminin, fotografie de muzica, ilustratie creata peste o imagine, precum si cadre surprinse in timpul Mineriadei din iunie 1990.

Emotion in Motion este prima expozitie Romanian Polaroid Photographers din Bucuresti, dupa ce proiectul fondat de Ioana Cristina Casapu si de Dragos Malaescu a debutat anul trecut la Barcelona si a continuat, apoi, sa dezvolte o retea globala de fotografi romani, pasionati de Polaroid. “Frumusetea unui Polaroid se pastreaza in calitatea sa neperturbata de trecerea timpului si in puterea de a surprinde o instanta irepetabila din viata, cu toata densitatea si vibratia momentului prezent,” spune Ioana Casapu.

Conceptul Emotion in Motion a inspirat echipa MOFT sa realizeze o instalatie interactiva, ce a fost produsa de Parametric Fab. Aceasta va prezenta o parte dintre lucrarile expozitiei in miscare: “Cum obiectele se misca in timp si spatiu, credem ca uneori trebuie sa cedezi in fata emotiei si sa te opresti pentru a le privi. Poate sa incerci sa interactionezi, dar sa nu deranjezi. Peste tot in lume sunt amprente care marcheaza trecerea noastra cu un grad de insistenta caracteristic umana,”­ povestesc Ana Teodorescu si Irina Constantin de la MOFT.

Rama alba a unei fotografii Polaroid e adanc intiparita in memoria noastra. Pentru generatiile mai tinere reprezinta ceva retro si cool, pentru generatiile mai vechi probabil multe amintiri de vacanta sau de la petreceri, in timp ce pentru pasionatii de fotografie e ceva cu totul aparte. Oricum ar fi, Polaroidul va fi mereu un simbol al <democratizarii> fotografiei, declara Cristina Tinta, Community & Content Specialist la F64, magazin care a sprijinit realizarea expozitiei.

Gasesti mai multe informatii pe pagina de Facebook dedicata evenimentului Emotion in Motion.

Foto: Sven Van Driessche, Ioana Cristina Casapu si Matei Branea

PUBLISHED ON 25.07.2016

more in Newsroom