WE LIKE

Manichiura minimalista, cu cateva detalii...

Oricat ar fi unghiile de lungi, suprafata lor ramane restransa. Probabil…

INSPIRATIE

Ai un tricou alb. Cu...

Tricoul alb cu blugi largi a devenit, de mai bine de…

EDITOR'S CHOICE

Oglinda, oglinjoara…

Oglinda, oglinjoara, care e cel mai frumos perete din casa? Nu…

RED CARPET

Premiile Oscar 2021. Tinute de...

Nu stiu cum a fost in realitate, insa, din fotografii, atmosfera…

INSPIRATIE

Decoratiuni de Pasti, facute din...

Decoratiunile facute de noi, cu mai multa sau mai putina indemanare,…

INSPIRATIE

Ai o camasa alba. Cu...

Camasa alba a devenit una dintre piesele vestimentare pe care le…

INSPIRATIE

5 idei de cadouri pentru...

Am ales ceva din metal, ceva din material textil, ceva din…

Editor's Choice

A pineapple a day

Imprimeurile si broderiile cu fructe acorda unei tinute un aer jucaus. Daca ar fi sa alcatuiesc un top al celor mai simpatice dintre ele, ananasul ar ocupa, probabil, un loc pe podium. Imaginea lui permite tot felul de interpretari. Una dintre dovezi este colectia Oscar de la Renta Pre-Fall 2021, care pe mine m-a fermecat iremediabil. Am rezonat din prima clipa cu tinutele concepute de Laura Kim si Fernando Garcia, duo-ul creativ al casei Oscar de la Renta. La aceasta dragoste la prima vedere, au contribuit in mod clar imprimeurile - lucru pe care l-am mentionat deja si cu alta ocazie, atat pe site, cat si pe Instagram. Pe langa imprimeuri, printre care se regasesc si cele cu ananas, mi-au mai placut si lejeritatea croielilor, impactul puternic al culorilor si al accesoriilor si felul in care elementele contureaza impreuna o stare de optimism, binevenita oricand, dar mai ales in aceasta perioada. In plus, atmosfera din fotografiile semnate de Cass Bird este si ea una joviala. Cautarile recente ale unui subiect de moda, care sa binedispuna – pe mine, cand scriu despre el, si pe tine, cand citesti rezultatul - m-au readus la aceasta colectie. Dintre toate elementele, am mizat de data asta pe doza maxima de optimism, garantata de imprimeurile fructate. Am aflat, cu...

Inapoi Inainte
EGAL. Arta si feminism in Romania moderna @ MNAR

EGAL. Arta si feminism in Romania moderna @ MNAR

Muzeul National de Arta al Romaniei (MNAR) gazduieste, pana pe 17 aprilie 2016, expozitia “EGAL. Arta si feminism in Romania moderna”. O selectie de picturi si sculpturi semnate de 21 de artiste ilustreaza un capitol din istoria artei romanesti prea putin explorat pana acum.

egal arta si feminist in romania moderna 4Cecilia Cutescu-Storck

Cecilia Cutescu-Storck, Nina Arbore, Nadia Bulighin, Maria Ciurdea Steurer, Irina Codreanu, Milita Petrascu, Merica Ramniceanu, Magdalena Radulescu, Olga Greceanu si Theodora Cernat Popp se regasesc printre femeile care au reusit sa-si faca auzite ideile artistice pe un taram dominat de voci masculine. Totodata, ele si-au sustinut ideile dincolo de universul artei si au militat pentru drepturi si sanse egale in societate.

Inainte de vernisajul expozitiei din 16 decembrie, curatoarea Valentina Iancu a povestit pe pagina ei de Facebook despre oportunitatile si limitarile acestui proiect: “Saptamana viitoare se deschide, in sfarsit, o expozitie care mi-e draga, de care m-am apucat convinsa fiind ca feminismul pentru mine nu este o cauza, ci o identitate. Am descoperit o istorie fascinanta, foarte putin cunoscuta si foarte greu de inchegat din fragmetele pastrate. Primul val feminist, afirmat in Romania secolului XIX, a reusit prin lupte sustinute sa deschida drumul femeilor spre viata publica. In acest context s-au afirmat primele artiste, multe dintre ele cu o puternica identitate feminista. Bineinteles, intre proiectul ideal si expozitia <Egal. Arta si feminism in Romania moderna> se afla o prapastie de neajunsuri despre care o sa vorbesc pe larg, cu alta ocazie.”

egal arta si feminist in romania moderna (2)Nutzi Acontz

egal arta si feminist in romania moderna (5)Cecilia Cutescu-Storck

Pe langa lucrarile din patrimoniul MNAR, fac parte din expozitie si cateva piese necunoscute publicului, imprumutate de la familiile artistelor Olga Greceanu si Theodora Cernat Popp. Selectia este completata de picturi si sculpturi aduse din alte muzee, precum: Biblioteca Academiei Romane, Muzeul Municipiului Bucuresti, Muzeul “Frederic Storck si Cecilia Cutescu-Storck”, Muzeul de Arta Constanta si Muzeul de Arta Vizuala Galati.

Foto: arhiva personala

PUBLISHED ON 21.12.2015

more in Mood Board