ARTA & DESIGN

Reinterpretari efemere ale clasicelor chioscuri...

Chioscurile de ziare reprezentau odata un prim popas al diminetilor din…

HOT TREND

Inspiratie in machiaj pentru primavara-vara...

Ochii conturati cu tus negru si buzele evidentiate cu ruj rosu…

STREET STYLE

Primavara denimului

As numi primavara anotimp al stilului. Temperaturile ei ingradesc cel mai…

INSPIRATIE

Dries Van Noten fara Dries...

Dries Van Noten se retrage de la conducerea casei de moda…

INTERVIU

Magia Zanelor de dupa usa...

Magia Zanelor incepe in fata unei usi fermecate, un loc in…

INSPIRATIE

Premiile Oscar 2024. Momente pe...

Cateva ganduri despre premii si discursuri, tinute de pe covorul rosu…

INSPIRATIE

Pat McGrath. Cand o make-up...

E surprinzator cand numele unui make-up artist rasuna la fel de…

Inspiratie

Umor si activism pe scena de stand-up comedy

Ali Wong, Taylor Tomlinson, Wanda Sykes si Hannah Gadsby m-au influentat sa privesc stand-up comedy-ul cu alti ochi… Nu de putine ori cu ei in lacrimi de ras, dar si cu vulnerabilitate, empatie si speranta pentru o lume mai buna. Interactiunea mea cu stand-up comedy-ul a inceput cu stangul. In urma cu multi ani, sa fie vreo 15, am mers la un show intr-un local din Bucuresti. Nu mai tin minte cine a urcat pe scena, dar stiu ca nu am rezonat cu genul de umor ascultat. Se poate ca experienta mea din acea seara sa nu fi fost reprezentativa pentru peisajul stand-up-ului, doar ca nu am simtit curiozitatea de a afla exact ce si cum. Lucrurile s-au schimbat relativ recent cand am intalnit abordari ce calibreaza umorul din experientele pe care viata ni le aduce in cale, fara a-l forta sa fie si unde nu e. Mai mult decat atat, temele de discutie incluse in show-uri, de la inegalitate de gen, la rasism, homofobie, sanatate mintala, maternitate, relatia cu familia sau relatiile de cuplu, creioneaza – uneori pe alocuri, alteori in intregime - o forma de stand-up comedy activist. Poate ti se intampla si tie, dupa un serial care iti place mult, sa nu mai ai un timp rabdarea necesara pentru a te aventura intr-o noua poveste. In urma cu niste luni bune, ma aflam tocmai intr-o astfel ...

Inapoi Inainte
Dream Map by Lucian Broscatean @ Molecule F

Dream Map by Lucian Broscatean @ Molecule F

Inspirat de filmele fratilor Quay si ale lui Tarkovsky, Lucian Broscatean a creat colectia Dream Map, o poveste despre incercarea de a reconfigura un vis. Designerul se transforma astfel intr-un specialist in cartografie, iar hainele sale devin harti abstracte, conturate in alb, negru si gri. Colectia toamna-iarna 2012/2013 a fost prezentata in cadrul show-ului Romanian Designers la Mercedes-Benz Berlin Fashion Week, iar acum este disponibila pe Molecule F.

Piesele care compun colectia sunt  hibride cu detalii reconfigurate si volume geometrice care se pot modifica prin intermediul styling-ului. Designerul foloseste combinatii de materiale usoare si texturi grele ce urmeaza linii tulburatoare, taieturi precise si pliseuri care transpun jocul dintre lumina si umbra.

[…Cum poate fi realizata harta unui vis? Ce tipuri de cartografii geometrice ar rezulta? O astfel de cartografiere ar fi compusa din secvente de vise, sunete si imagini ciudate, incursiuni in trecut si in viitor. Intr-un asemenea context granitele dispar, fiind generate noi tipuri de peisaje si morfologii…

“Institute Benjamenta or This Dream People call Humanlife film regizat de fratii Quay, cu personaje bizare si o atmosfera hipnotizanta sau secventele din vise plasmuite de Tarkovsky sunt referinte conceptuale ale colectiei. DREAM MAP este o poveste poetica si deconcertanta care vorbeste despre personaje prinse intr-un simbolic proces de disecare si reconfigurare a unui vis. Hainele devin, in acest sens, harti abstracte care marcheaza diferite imagini si secvente intercalate si dislocate…] – Lucian Broscatean.

Foto: Lucian Broscatean via Molecule F

 

PUBLISHED ON 30.10.2012

more in Newsroom