HOT TREND

Imbracamintea matlasata. Cat de cool...

Imbracamintea matlasata este nelipsita de pe scena tendintelor pentru sezonul rece,…

AMINTIRI

Orasul ca scena pentru arta

Cand orasul devine scena pentru arta, atmosfera obisnuita a strazilor si…

CATWALK

#LoveBringsLove

45 de case de moda si designerii lor au adus un…

EDITOR'S CHOICE

Inele ca mici sculpturi purtabile

Care este piesa ta de bijuterie preferata? E o intrebare pe…

INSPIRATIE

Tres Chic

Cand m-am uitat peste tinutele participantelor la Saptamana Modei de la…

WE LIKE

Videoclipuri cu coregrafii care te...

Pot sa ma inveselesc sau, dimpotriva, sa ma balacesc in butoiul…

INSPIRATIE

Filme si tinute de vazut....

Pentru mine, din ipostaza de redactor la Petocuri.ro, marile festivaluri de…

Hot Trend

Cum mai arata relatia noastra cu machiajul

Distantarea sociala a provocat, vrand-nevrand, si o distantare intre noi si lumea machiajului. Multe activitati pentru care ne aranjam in functie de stilul nostru inainte de a iesi din casa au disparut o perioada buna, iar, cand situatia a revenit cat de cat la ritmul pe care il aveam inainte de pandemie, unele dintre noi am reluat relatia obisnuita pe care o aveam cu machiajul, altele, cum e si cazul meu, nu chiar. Stii exercitiile alea in care iti imaginezi ce ai alege daca ar trebui sa pastrezi trei obiecte din viata ta, fie ca mergi pe o insula pustie, fie ca nu. Ei bine, daca m-ar fi intrebat cineva asta in legatura cu trusa mea de machiaj (destul de minimalista de altfel), pana in luna martie a anului trecut, as fi raspuns ca pot renunta la orice altceva, atata timp cat nu e vorba despre anticearcan, eyeliner si mascara. Consideram ca m-as putea descurca bine-mersi cu aceste trei produse. Eyelinerul era o emblema a machiajului meu. Ani de zile, am trasat atatea linii alungite pe pleoapele superioare, incat am ajuns sa am impresia ca le-as putea face si fara ajutorul oglinzii. Cand m-am trezit, la un moment dat, in situatia de a incerca asta, a devenit cat se poate de clar ca nu, nu pot de fapt. Dupa luna martie a anului trecut, am descoperit ca, totusi, pot si fara ey...

Inapoi Inainte
Dream Map by Lucian Broscatean @ Molecule F

Dream Map by Lucian Broscatean @ Molecule F

Inspirat de filmele fratilor Quay si ale lui Tarkovsky, Lucian Broscatean a creat colectia Dream Map, o poveste despre incercarea de a reconfigura un vis. Designerul se transforma astfel intr-un specialist in cartografie, iar hainele sale devin harti abstracte, conturate in alb, negru si gri. Colectia toamna-iarna 2012/2013 a fost prezentata in cadrul show-ului Romanian Designers la Mercedes-Benz Berlin Fashion Week, iar acum este disponibila pe Molecule F.

Piesele care compun colectia sunt  hibride cu detalii reconfigurate si volume geometrice care se pot modifica prin intermediul styling-ului. Designerul foloseste combinatii de materiale usoare si texturi grele ce urmeaza linii tulburatoare, taieturi precise si pliseuri care transpun jocul dintre lumina si umbra.

[…Cum poate fi realizata harta unui vis? Ce tipuri de cartografii geometrice ar rezulta? O astfel de cartografiere ar fi compusa din secvente de vise, sunete si imagini ciudate, incursiuni in trecut si in viitor. Intr-un asemenea context granitele dispar, fiind generate noi tipuri de peisaje si morfologii…

“Institute Benjamenta or This Dream People call Humanlife film regizat de fratii Quay, cu personaje bizare si o atmosfera hipnotizanta sau secventele din vise plasmuite de Tarkovsky sunt referinte conceptuale ale colectiei. DREAM MAP este o poveste poetica si deconcertanta care vorbeste despre personaje prinse intr-un simbolic proces de disecare si reconfigurare a unui vis. Hainele devin, in acest sens, harti abstracte care marcheaza diferite imagini si secvente intercalate si dislocate…] – Lucian Broscatean.

Foto: Lucian Broscatean via Molecule F

 

PUBLISHED ON 30.10.2012

more in Newsroom