ARTA & DESIGN

Reinterpretari efemere ale clasicelor chioscuri...

Chioscurile de ziare reprezentau odata un prim popas al diminetilor din…

HOT TREND

Inspiratie in machiaj pentru primavara-vara...

Ochii conturati cu tus negru si buzele evidentiate cu ruj rosu…

STREET STYLE

Primavara denimului

As numi primavara anotimp al stilului. Temperaturile ei ingradesc cel mai…

INSPIRATIE

Dries Van Noten fara Dries...

Dries Van Noten se retrage de la conducerea casei de moda…

INTERVIU

Magia Zanelor de dupa usa...

Magia Zanelor incepe in fata unei usi fermecate, un loc in…

INSPIRATIE

Premiile Oscar 2024. Momente pe...

Cateva ganduri despre premii si discursuri, tinute de pe covorul rosu…

INSPIRATIE

Pat McGrath. Cand o make-up...

E surprinzator cand numele unui make-up artist rasuna la fel de…

Inspiratie

Umor si activism pe scena de stand-up comedy

Ali Wong, Taylor Tomlinson, Wanda Sykes si Hannah Gadsby m-au influentat sa privesc stand-up comedy-ul cu alti ochi… Nu de putine ori cu ei in lacrimi de ras, dar si cu vulnerabilitate, empatie si speranta pentru o lume mai buna. Interactiunea mea cu stand-up comedy-ul a inceput cu stangul. In urma cu multi ani, sa fie vreo 15, am mers la un show intr-un local din Bucuresti. Nu mai tin minte cine a urcat pe scena, dar stiu ca nu am rezonat cu genul de umor ascultat. Se poate ca experienta mea din acea seara sa nu fi fost reprezentativa pentru peisajul stand-up-ului, doar ca nu am simtit curiozitatea de a afla exact ce si cum. Lucrurile s-au schimbat relativ recent cand am intalnit abordari ce calibreaza umorul din experientele pe care viata ni le aduce in cale, fara a-l forta sa fie si unde nu e. Mai mult decat atat, temele de discutie incluse in show-uri, de la inegalitate de gen, la rasism, homofobie, sanatate mintala, maternitate, relatia cu familia sau relatiile de cuplu, creioneaza – uneori pe alocuri, alteori in intregime - o forma de stand-up comedy activist. Poate ti se intampla si tie, dupa un serial care iti place mult, sa nu mai ai un timp rabdarea necesara pentru a te aventura intr-o noua poveste. In urma cu niste luni bune, ma aflam tocmai intr-o astfel ...

Inapoi Inainte
Documentarul “McQueen” la Bucharest Fashion Film Festival 2019

Documentarul “McQueen” la Bucharest Fashion Film Festival 2019

Documentarul McQueen, un portret impresionant al creatorului de moda britanic Alexander McQueen, face parte din selectia celei de-a treia editii a Bucharest Fashion Film Festival, ce are loc, intre 11 si 14 aprilie, la Cinema Elvire Popesco, Teatrul Odeon, Promenada si Fix | Botanical Bar. Alaturi de el, a mai fost anuntat ca parte din program si cine-concertul The Inferno Unseen, o imbinare de muzica electronica cu imagini pana acum nevazute din arhiva filmului neterminat de Henri-Georges Clouzot, Inferno (1964).

“Documentarul despre regretatul designer Alexander McQueen este fermecator, bantuitor, un must-see.” – Rolling Stone

Proiectat in premiera in Romania, documentarul McQueen (2018) prezinta interviuri exclusive cu prietenii apropiati si cu familia designerului, imagini de arhiva si o coloana sonora semnata de Michael Nyman. Regizorii Ian Bonhote si Peter Ettedgui construiesc, astfel, un portret palpitant al designerului deopotriva genial si torturat de propriii demoni. “Show-urile mele vorbesc despre sex, droguri si rock’n’roll. Vreau sa provoace entuziasm si piele de gaina. Vreau atacuri de inima. Vreau ambulante”, spunea Alexander McQueen.

In scurta sa cariera, el a realizat zeci de prezentari avangardiste, a colaborat cu Tim Burton si Lady Gaga, a creat costume de scena pentru David Bowie si a regizat videoclipuri pentru Bjork. Documentarul este distribuit in Romania de Atelier de Film in parteneriat cu Argo Art Consulting.

Cine-concertul editiei, The Inferno Unseen (2017), porneste de la The Inferno (1964), filmul neterminat al lui Henri-Georges Clouzot. Cu Romy Schneider ca protagonista, filmul urma sa descrie o poveste despre o obsesie si o gelozie extreme care iau forma unor halucinatii. Marcel (Serge Reggiani) o vede pe tanara sa sotie, Odette (Schneider), in ipostaze seducatoare. Filmat cu 12 camere, alb-negru si color, The Inferno a constituit pe atunci un proces extravagant, ce reflecta dorinta regizorului de a ridica cinemaul acelei perioade la rang de arta avangardista si de a identifica si explora noi modalitati de exprimare. Materialul original contine diverse experimente vizuale, dar si experimente inspirate de arta kinetica si Op Art sau teste de garderoba.

The Inferno Unseen (2017) este reconstruit de Marketa Uhlirova, cercetatoare si fondatoare a Festivalului Fashion in Film din Londra, si de compozitorul de muzica electronica Rollo Smallcombe, alaturi de colaboratori de la British Film Institute si Monocle. Smallcombe performeaza live in cadrul show-ului Inferno Unseen, ce a fost prezentat pana acum la Barbican Center din Londra, Museum of the Moving Image din New York si Pallazzo Grassi din Venetia.

Cea de-a treia editie a Bucharest Fashion Film Festival continua sa organizeze si competitia internationala de filme de moda. Peste 200 de productii de pe piata locala si internationala s-au inscris in 2018, iar 50 dintre ele au intrat in competitie pentru cele doua premii: Cel mai Bun Film si Cea mai buna Productie Locala. Anul acesta, va exista si un premiu special pentru inovatie: Fresh Perspectives.

Pe langa filme cult, documentare in premiera si un cine-concert spectaculos, o competitie internationala, dezbateri si workshopuri, editia Bucharest Fashion Film Festival 2019 prezinta si un colt de Virtual Reality, gazduit de Promenada Mall, un pretext pentru discutii despre folosirea noilor media si tehnologii in film si in procesul creativ, dar si o expozitie multimedia, ce cuprinde o selectie a unora dintre cele mai interesante filme de moda ale momentului.

Pentru mai multe detalii, viziteaza:
bucharestfashionfilm.ro
Facebook: @BucharestFashionFilmFestival
Instagram: @bucharestfashionfilmfest

Foto via Bucharest Fashion Film Festival

PUBLISHED ON 13.03.2019

more in Newsroom