EDITOR'S CHOICE

Bretonul scurt. De la Audrey...

Bretonul reprezinta una dintre cele mai simple variante de a obtine…

EDITOR'S CHOICE

Culorile. Mic glosar de interpretari...

O culoare poate lua forma unui obiect sau numele unui designer,…

EDITOR'S CHOICE

Wrapped Around Your Finger

Inelele sunt cele mai fotografiate bijuterii din telefonul meu. Am observat…

INSPIRATIE

Pulover sau cardigan?

Pulover sau cardigan? Este intrebarea care mi-a venit in minte zilele…

EDITOR'S CHOICE

Acasa. “Work in progress”.

Acasa ramane “work in progress”, indiferent cat timp a trecut de…

PARTENERIAT MEDIA

Castigatorii Digital Divas Awards 2024

Cea de-a 12-a editie Digital Divas Awards a avut loc, pe…

INSPIRATIE

I am: Celine Dion. O...

Celine Dion e printre putinii artisti care se regasesc pe coloana…

Editor's Choice

Puzzle-uri de tot felul

Puzzle-urile se afla in topul cadourilor mele din ultima perioada, oferite si primite deopotriva. Cele clasice ma conecteaza instant la momente dragi din copilarie, iar asta le garanteaza un loc special pe viata. Printre cele din amintirile recente, unele au primit inca o dimensiune, chiar si lumini led, si au devenit fragmente in miniatura din lumea inconjuratoare. Doua imagini compuse din sute de piese din carton stau si azi agatate de un perete in apartamentul in care am crescut. Au fost munca in echipa daca punem la socoteala sprijinul moral oferit. Altfel, contributia mea n-a fost una semnificativa - eram prea mica si nerabdatoare, dar mi s-a intiparit in minte perioada in care au fost facute si bucuria starnita de lungile cautari incheiate cu cate o reusita. De curand, am construit un puzzle 3D, primit cadou de ziua mea. O sera cu o atmosfera calda, la care visez, de mult timp, in viata reala si pe care o am, deocamdata, la o dimensiune care sa-i permita sa stea printre cartile din biblioteca. Mi-a luat cateva ore bune sa asez fiecare piesa la locul ei, intr-o ordine urmata cu atentie si rabdare. Pe masura ce dadeam paginile manualului de instructiuni, sera mea capata o forma din ce in ce mai clara. O scara serpuita, un dulapior, o ladita cu flori, o carte, dou...

Inapoi Inainte
Docuart Fest 2016

Docuart Fest 2016

Peste 40 de filme documentare romanesti vor fi proiectate la Docuart Fest, intre 27 septembrie si 2 octombrie 2016. Cea de-a cincea editie a evenimentului este gazduita de Cinemateca Eforie si Cinema Muzeul Taranului – Studioul Horia Bernea din Bucuresti.

La cele trei sectiuni ale competitiei – principala, studenteasca si documentar de televiziune – participa, in acest an, 25 de documentare selectate din peste 70 de inscrieri. Printre ele se regasesc: Doar o rasuflare, regia: Monica Lazurean-Gorgan, Proiectionistul, regia: Norbert Fodor, Imagini din vis, regia: Sorin Luca, Ultimul caldarar, regia: Cosmin Bumbut si Elena Stancu, Farid Fairuz versus Mihai Mihalcea, regia: Alex Pintica, Se vede tot? Tehnic, nu, stati linistiti, regia: Vera Suratel, Perfection Is Forever, regia: Mara Trifu, Lume, ia-ma in brate, eu vin, regia: Violeta Gorgos, Flotant pe strada Ibraileanu, regia Vasile Arhire.

 “Miscarea documentarista romaneasca devine o industrie in sine. Cele peste 70 de filme inscrise demonstreaza vitalitatea si diversitatea subiectelor abordate atat de regizorii debutanti, cat si de cei consacrati. Documentarul a devenit din «ruda saraca a fictiunii», un gen din ce in ce mai apreciat si mai popular”, spune Daniela Apostol, directorul festivalului.

“Stiam ca se fac multe documentare in Romania si, totusi, am fost surprinsa de numarul foarte mare de inscrieri. Am avut de unde alege si asta se reflecta si in alegerile finale – toate sectiunile au fost bine reprezentate, calitatea a crescut mai ales la sectiunile studentesti si la productiile de televiziune. Daca in alti ani, cele mai multe documentare inscrise au fost observationale, pana in punctul in care m-am declarat satula, anul acesta am vazut multe rockumentare, documentare hibrid, ancheta si esee inclasabile. Avem confirmari si revelatii. In tot cazul, cele 6 zile de proiectie ale festivalului vor certifica vitalitatea acestui gen pana de curand pe nedrept neglijat pe aici”, adauga Anca Gradinariu, critic de film si membru al comisiei de preselectie.

Pe langa filmele din competitie, Docuart Fest include in programul sau si alte 20 de proiectii, dezbateri, sesiuni de master class si activitati care vor fi anuntate odata cu publicarea programului oficial al evenimentului.

Intrarea la festival este libera.

Lista filmelor selectate de comisia de preselectie si alte detalii despre festival, gasesti pe festival.docuart.ro.

Foto si info: Docuart Fest

 

PUBLISHED ON 14.09.2016

more in Newsroom