AMINTIRI

Orasul ca scena pentru arta

Cand orasul devine scena pentru arta, atmosfera obisnuita a strazilor si…

CATWALK

#LoveBringsLove

45 de case de moda si designerii lor au adus un…

EDITOR'S CHOICE

Inele ca mici sculpturi purtabile

Care este piesa ta de bijuterie preferata? E o intrebare pe…

INSPIRATIE

Tres Chic

Cand m-am uitat peste tinutele participantelor la Saptamana Modei de la…

WE LIKE

Videoclipuri cu coregrafii care te...

Pot sa ma inveselesc sau, dimpotriva, sa ma balacesc in butoiul…

INSPIRATIE

Filme si tinute de vazut....

Pentru mine, din ipostaza de redactor la Petocuri.ro, marile festivaluri de…

RED CARPET

Met Gala 2021. Cod vestimentar:...

Dupa o pauza de un an, Met Gala a revenit ieri…

Hot Trend

Cum mai arata relatia noastra cu machiajul

Distantarea sociala a provocat, vrand-nevrand, si o distantare intre noi si lumea machiajului. Multe activitati pentru care ne aranjam in functie de stilul nostru inainte de a iesi din casa au disparut o perioada buna, iar, cand situatia a revenit cat de cat la ritmul pe care il aveam inainte de pandemie, unele dintre noi am reluat relatia obisnuita pe care o aveam cu machiajul, altele, cum e si cazul meu, nu chiar. Stii exercitiile alea in care iti imaginezi ce ai alege daca ar trebui sa pastrezi trei obiecte din viata ta, fie ca mergi pe o insula pustie, fie ca nu. Ei bine, daca m-ar fi intrebat cineva asta in legatura cu trusa mea de machiaj (destul de minimalista de altfel), pana in luna martie a anului trecut, as fi raspuns ca pot renunta la orice altceva, atata timp cat nu e vorba despre anticearcan, eyeliner si mascara. Consideram ca m-as putea descurca bine-mersi cu aceste trei produse. Eyelinerul era o emblema a machiajului meu. Ani de zile, am trasat atatea linii alungite pe pleoapele superioare, incat am ajuns sa am impresia ca le-as putea face si fara ajutorul oglinzii. Cand m-am trezit, la un moment dat, in situatia de a incerca asta, a devenit cat se poate de clar ca nu, nu pot de fapt. Dupa luna martie a anului trecut, am descoperit ca, totusi, pot si fara ey...

Inapoi Inainte
DIOR Couture FW 2014/15 – Across Time

DIOR Couture FW 2014/15 – Across Time

Colectia Dior Couture FW 2014-15 a propus, pe 8 iulie, o calatorie in timp, in care trecerea de la un secol la altul a respectat ritmul cu care modele au pasit pe podium. Pentru a fi in armonie cu conceptul lui Raf Simons, prezentarea s-a desfasurat in gradinile Muzeului Rodin din Paris, intr-un spatiu amenajat ca o nava spatiala, cu peretii acoperiti de orhidee.

„Am fost interesat de procesul prin care descoperi ceva extrem de modern prin ceva istoric, in special prin juxtapunerea a diferite teme,” declara Raf Simons, conform Dior.com. „Inspiratia istorica nu reprezinta insa justificarea colectiei, deorece nu cuprinde intreaga ei semnificatie. Am fost atras de ideea de constructie arhitecturala – care defineste atitudinea Dior, de felul in care bazele unei perioade se contureaza in timpul alteia si de cum viitorul se bazeaza pe trecut. Consider fascinant acest lucru.”

Rochiile inspirate din garderoba reginei Maria Antoaneta au fost reconstruite astfel din materiale usoare, cu imprimeuri si broderii delicate. Costumele de cosmonaut au devenit jumpsuit-uri elegante. Liniile paltoanelor lungi, specifice perioadei edwardiene, si cele ale rochiilor anilor ’20 au trasat conturul altor doua directii explorate de Raf Simons in cadrul colectiei. Tinutele purtate la tribunal de catre barbati, in secolul XVIII, au devenit sursa de inspiratie pentru piese feminine, cu broderii eleborate. Corsetele s-au transformat in fuste, jachetele – in bluze, iar formele arhitecturale care definesc creatiile Dior ale anilor ’50 au primit o interpretare contemporana.

Foto: Hepta.ro

PUBLISHED ON 09.07.2014

more in Fashion Etc