INSPIRATIE

Ateliere creative sau cum sa...

Practicarea unei activitati recreative, cu care rezonam, poate fi o modalitate…

ARTA & DESIGN

Back Side – Fashion from...

Expozitia Back Side – Fashion from Behind de la Paris aduce…

EDITOR'S CHOICE

Rochia midi pentru zile lungi...

Hainele confortabile imi definesc stilul inca dinainte de-a sti ca am…

ARTA & DESIGN

Roos Kalff aduce la lumina...

Roos Kalff realizeaza corpuri de iluminat si obiecte decorative din farfurioare,…

INSPIRATIE

Tinute couture in alb &...

Saptamana Modei Haute Couture de la Paris, dedicata colectiilor pentru sezonul…

INSPIRATIE

Effortless chic. Codul vestimentar al...

Daca vara ar avea un cod vestimentar, expresia effortless chic i…

AMINTIRI

Cum ne amintim azi tinuta...

Din una in alta, conversatia a ajuns pana la sfarsitul clasei…

Amintiri

Cum ne amintim azi tinuta de la banchet

Din una in alta, conversatia a ajuns pana la sfarsitul clasei a 8-a. Mai exact, la primul banchet din viata noastra si la tinutele purtate cu acea ocazie. Vorbeam cu o prietena pe messenger, iar replicile noastre au inceput sa curga in siraguri de cuvinte, incheiate cu emoji-uri zambitoare. Au trecut mai mult de 20 de ani de atunci, dar memoria noastra a pastrat vii anumite detalii. M-am intrebat daca asta e soarta inevitabila a tinutelor de la banchetele de absolvire: sa ne faca sa zambim peste ani de rezultatele exercitiilor noastre de styling, rezolvate cu mai multa sau mai putina stangacie. Dupa povestea mea, as spune ca da, dar cum suna alte povesti? Pentru o imagine mai ampla, am invitat cateva prietene sa-mi impartaseasca amintirile lor despre tinuta de la primul banchet sau de la cel care le inspira mai tare. … Start wearing purple Laura Ionescu, creative freelancer si cofondatoare Dume de mestecat Nu eram foarte entuziasmata de balul de absolvire pentru ca fusese un an greu. In plus, balul se intampla inainte de BAC, ceea ce mi se parea de parca ne fortam norocul. Eu eram printre enervantii aia care credeau ca-l vor pica, dupa care luau nota mare. Am stiut din prima cu ce o sa ma imbrac pentru ca sora-mea imi luase rochia cu trei ani inainte, facand afacer...

Inapoi Inainte
DIOR Couture FW 2014/15 – Across Time

DIOR Couture FW 2014/15 – Across Time

Colectia Dior Couture FW 2014-15 a propus, pe 8 iulie, o calatorie in timp, in care trecerea de la un secol la altul a respectat ritmul cu care modele au pasit pe podium. Pentru a fi in armonie cu conceptul lui Raf Simons, prezentarea s-a desfasurat in gradinile Muzeului Rodin din Paris, intr-un spatiu amenajat ca o nava spatiala, cu peretii acoperiti de orhidee.

„Am fost interesat de procesul prin care descoperi ceva extrem de modern prin ceva istoric, in special prin juxtapunerea a diferite teme,” declara Raf Simons, conform Dior.com. „Inspiratia istorica nu reprezinta insa justificarea colectiei, deorece nu cuprinde intreaga ei semnificatie. Am fost atras de ideea de constructie arhitecturala – care defineste atitudinea Dior, de felul in care bazele unei perioade se contureaza in timpul alteia si de cum viitorul se bazeaza pe trecut. Consider fascinant acest lucru.”

Rochiile inspirate din garderoba reginei Maria Antoaneta au fost reconstruite astfel din materiale usoare, cu imprimeuri si broderii delicate. Costumele de cosmonaut au devenit jumpsuit-uri elegante. Liniile paltoanelor lungi, specifice perioadei edwardiene, si cele ale rochiilor anilor ’20 au trasat conturul altor doua directii explorate de Raf Simons in cadrul colectiei. Tinutele purtate la tribunal de catre barbati, in secolul XVIII, au devenit sursa de inspiratie pentru piese feminine, cu broderii eleborate. Corsetele s-au transformat in fuste, jachetele – in bluze, iar formele arhitecturale care definesc creatiile Dior ale anilor ’50 au primit o interpretare contemporana.

Foto: Hepta.ro

PUBLISHED ON 09.07.2014

more in Fashion Etc