WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

INSPIRATIE

Denimul pe podiumul haute couture...

Denimul a parut, mult timp, aproape evitat in colectiile haute couture,…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
DIOR Couture FW 2014/15 – Across Time

DIOR Couture FW 2014/15 – Across Time

Colectia Dior Couture FW 2014-15 a propus, pe 8 iulie, o calatorie in timp, in care trecerea de la un secol la altul a respectat ritmul cu care modele au pasit pe podium. Pentru a fi in armonie cu conceptul lui Raf Simons, prezentarea s-a desfasurat in gradinile Muzeului Rodin din Paris, intr-un spatiu amenajat ca o nava spatiala, cu peretii acoperiti de orhidee.

„Am fost interesat de procesul prin care descoperi ceva extrem de modern prin ceva istoric, in special prin juxtapunerea a diferite teme,” declara Raf Simons, conform Dior.com. „Inspiratia istorica nu reprezinta insa justificarea colectiei, deorece nu cuprinde intreaga ei semnificatie. Am fost atras de ideea de constructie arhitecturala – care defineste atitudinea Dior, de felul in care bazele unei perioade se contureaza in timpul alteia si de cum viitorul se bazeaza pe trecut. Consider fascinant acest lucru.”

Rochiile inspirate din garderoba reginei Maria Antoaneta au fost reconstruite astfel din materiale usoare, cu imprimeuri si broderii delicate. Costumele de cosmonaut au devenit jumpsuit-uri elegante. Liniile paltoanelor lungi, specifice perioadei edwardiene, si cele ale rochiilor anilor ’20 au trasat conturul altor doua directii explorate de Raf Simons in cadrul colectiei. Tinutele purtate la tribunal de catre barbati, in secolul XVIII, au devenit sursa de inspiratie pentru piese feminine, cu broderii eleborate. Corsetele s-au transformat in fuste, jachetele – in bluze, iar formele arhitecturale care definesc creatiile Dior ale anilor ’50 au primit o interpretare contemporana.

Foto: Hepta.ro

PUBLISHED ON 09.07.2014

more in Fashion Etc