ARTA & DESIGN

RDW10. Un mesaj, un concept,...

Cea de-a 10-a editie Romanian Design Week (RDW10) exploreaza posibilele trasee…

EDITOR'S CHOICE

Barceloning (deocamdata, doar cu gandul)

Mi-e dor de Barcelona. Am vizitat-o in urma cu peste zece…

WE LIKE

“Subscribe and share” sau, mai...

“Subscribe and share” este o piesa de teatru care vorbeste despre…

EDITOR'S CHOICE

Serialele cu care ne relaxam...

In ultima perioada, serialele par a fi printre putinele lucruri pe…

INSPIRATIE

Un pas in plus la...

Un pas in plus la coafura de zi cu zi poate…

INSPIRATIE

Bucuria machiajului

Conceptul joyspotting se refera la identificarea si concentrarea atentiei asupra lucrurilor…

EDITOR'S CHOICE

Arta tablourilor vii

Imi place cum suna aceasta expresie: arta tablourilor vii. Imi pare…

Inspiratie

Mai multa biniste acasa

Nu e intotdeauna la fel de bine si de liniste nici in casa in care locuim, nici in mintea in care ne locuiesc gandurile, asa ca e fireasca dorinta de-a avea mai mult din fiecare, adica: mai multa biniste. Am citit recent Carticica de biniste, ocazie cu care am analizat putin propriile obiceiuri si am notat cateva idei care pot contribui la implinirea dorintei mentionate. Biniste este un cuvant inventat de Cristina Andrei, blogger culinar, propus ca echivalent local al conceptului danez "hygge". Inspiratia a venit in sufrageria ei, intr-o duminica petrecuta alaturi de cativa prieteni pentru care a pregatit mancare. O astfel de zi ar putea fi trecuta, cu certitudine, la exemple perfecte de biniste. Sansele sunt sa fi intalnit cuvantul in online, inca dinainte de publicarea ghidului fericirii acasa, la care au contribuit sapte autori: scriitorul Iv cel Naiv, Sanziana Pop, designer de interior si fondatoare Visuell, Gaspar Gyorgy, psiholog clinician si psihoterapeut relational, Ana Constantinescu, designer biofilic la Cresc Studio, Dan Byron, vocalistul trupei Byron, Diana Mihaila, Master Professional Organizer, si Cristina Andrei. Eu imi amintesc ca am aflat de el cand se vota ilustratia ce urma sa ajunga pe coperta. * CAND ORASUL S-A MUTAT LA NOI ACASA Proiectul mi-a a...

Inapoi Inainte
#digitaldivas15

#digitaldivas15

Sumarizata in cifre, cea de-a patra editie Digital Divas a insemnat peste 400 de participanti, 11 speakeri, 34 de castigatori, sute de hashtag-uri digitaldivas2015 in social-media. Ce a facut insa evenimentul special nu poate fi neaparat cuantificat in cifre. Este vorba despre sursele de inspiratie oferite de cei care au pasit pe scena, despre emotii si povesti. Pe 27 mai, Palatul Bragadiru a devenit punctul de intersectie al drumurilor parcurse de specialisti in online, de bloggeri, scriitori, artisti si initiatori ai unor campanii sociale.

Invitatul special al acestei editii a fost Adam Katz Sinding, in prezent unul dintre cei mai apreciati fotografi de moda si autorul site-ului Le 21eme. Asemeni fotografiilor pe care le realizeaza, discursul sau ne-a oferit detalii din universul efervescent al evenimentelor fashion-week. Intr-o industrie deja cladita de profesionisti talentati, a subliniat importanta identificarii si explorarii acelor elemente care fac viziunea ta diferita. A vorbit totodata si despre doza de nebunie pe care o presupune aceasta slujba, marturisind printre altele ca in timpul Saptamanilor Modei ajunge sa lucreze aproximativ 600 de ore pe luna.

Adrian Telespan (scriitor), regizoarea si scriitoarea Chris Simion, Alexandru Gavan (performer de top in alpinismul de altitudine), Raluca Kisescu (Director Comercial AVON Romania si Moldova), Marta Lysiak (Strategic Partner Manager YouTube), Gabriela Lungu (Creative Communications Expert), Antonia (cantareata), Dana Rogoz (actrita si blogger), Alina Gherghe (blogger) si Adina Necula (blogger) au fost cei care au oferit perspective diferite despre felul in care online-ul imbogateste activitatea din offline.

Seara s-a incheiat cu gala de premiere a celor mai creative proiecte digitale de Beauty, Fashion sau CSR, gala ce a fost deschisa cu un mini concert Antonia. Alina Tanasa si Diana Enciu de la Absolutely Fabulous au fost desemnate The Digital Divas of the Year, ele castigand premii si la alte trei categorii. Alina Ceusan este cea care a castigat cele mai multe trofee, respectiv 5 – printre care si People’s Choice Award. 2015 este primul an in care procesul de jurizare a implicat atat votul publicului, cat si votul specialistilor.

Iata castigatorii:

Best Women Websites
1st PRIZE – AndreeaRaicu.ro
2nd PRIZE – The ONE
3rd PRIZE – GLAMOUR Romania

Best Bloggers for Social Causes
1st PRIZE – Magia Sarbatorilor in sectia de Oncologie a Spitalului Fundeni
2nd PRIZE – Caine adoptat, nu cumparat
3rd PRIZE – De garda pe ambulanta

Special Projects by Bloggers
1st PRIZE – Vreau sa fiu Stewardesă
2nd PRIZE – #viataeatatdefrumoasa
3rd PRIZE – Women driving the roads

Best Use of Photography in Blogging
1st PRIZE – Absolutely Fabulous
2nd PRIZE – Alina Ceusan
3rd PRIZE – Dana Rogoz

Best Instagram Account
1st PRIZE – Alina Ceusan
2nd PRIZE – Absolutely Fabulous (Diana & Alina)
3rd PRIZE – Ioana Grama

Best Use of Video in Blogging
1st PRIZE – Special Koko
2nd PRIZE – Alina Ceusan
3rd PRIZE – Laura Musuroaea

Best Newcomer Fashion Blog
1st PRIZE – Say Rouge
2nd PRIZE – Beautify by Beatrice
3rd PRIZE – The Labels Couturier

Best Fashion Blog
1st PRIZE – Absolutely Fabulous
2nd PRIZE – Maurice Munteanu
3rd PRIZE – Alina Ceusan
3rd PRIZE – Ioana Grama

Best Newcomer Beauty Blog
1st PRIZE – Oana Stan
2nd PRIZE – Din dragoste pentru frumos
2nd PRIZE – STEPHANINE
3rd PRIZE – Walk with Ad

Best Beauty Blog
1st PRIZE – Special Koko
2nd PRIZE – Dana Sota
3rd PRIZE – The BFF Blog by Ioana Dumitrache

People’s Choice Award
Alina Ceusan

Digital Diva of the Year
Absolutely Fabulous

Foto: Dragos Asaftei

PUBLISHED ON 29.05.2015

more in Mood Board