INSPIRATIE

Vara, anotimpul contrastelor vestimentare

Vara este anotimpul contrastelor din punct de vedere vestimentar. Ea aduce…

WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
Designul romanesc remarcat la Londra

Designul romanesc remarcat la Londra

Expozitia de moda 'The Rest is Tomorrow' a obtinut locul doi in cursa pentru premiul 'Emerging Talent Award 2013', acordat la Saptamana Modei de la Londra. Doina Levintza, Irina Schrotter, Andreea Badala, Lucian Broscatean, Dinu Bodiciu si Carla Szabo sunt cei sase designeri romani inclusi in proiectul initiat de ICR Londra. Romania a fost nominalizata alaturi de alte 26 de tari participante la International Fashion Showcase, aflandu-se pe lista scurta alaturi de tari precum Argentina, Austria, Estonia, Olanda, Portugalia, Scandinavia (Danemarca, Norvegia, Suedia) sau Elvetia.

Ceremonia de decernare a premiilor s-a desfasurat, pe 17 februarie, la prestigioasa Somerset House, sediul London Fashion Week. Talentul designerilor nostri vestimentari – pus in valoare de Attila Kim, designerul expozitiei – a impresionat juriul competitiei, care a adunat nume celebre ale criticii de specialitate internationale, precum: Sarah Mower (Vogue US), Julian Roberts (editor BBC Blast online, fashion designer si profesor la Royal College of Art), Anna Orsini (expert British Fashion Council), Tamsin Blanchard (critic de modă Telegraph) si Oriole Cullen (Victoria and Albert Museum).

”Expozitia Romaniei a fost foarte impresionanta si atent gandita. Conceptul de backstage al unei defilari pe podium a fost prezentat extrem de imaginativ, iar creatiile designerilor au fost curajoase, dramatice si originale, cu o executie impecabila si cu tipare inovatoare. L-am remarcat in mod special pe Lucian Broscatean, cu o colectie exceptionala”, a declarat Julian Roberts.

Osman Ahmed, unul dintre cei mai influenti bloggeri de moda, a afirmat ca: “Institutul Cultural Roman este zilele acestea gazda unei expozitii surprinzatoare. Drapaje de panza galbena creeaza scenografia de culise, in care modelele se pregatesc de defilare, purtand tinute aproape exclusiv monocrome.”


Sectiunea International Fashion Showcase este dedicata proiectelor nationale organizate de institutele culturale straine din Londra, iar cel mai bun proiect este premiat de catre un juriu de specialisti din lumea modei. Anul acesta, ICR Londra participa pentru a doua oara, dupa ce a debutat programul de promovare a designerilor romani in Marea Britanie in 2010. Pana in prezent, aproximativ 15 designeri romani au fost prezentati la Saptamana Modei de la Londra.

Vernisajul expozitiei de la Londra a avut loc pe 13 februarie, la sediul ICR, alaturi de peste 150 de persoane: jurnalisti, bloggeri, profesionisti din industria modei britanice, pasionati de moda. Pe 28 februarie, galeria de arta GALATECA, sponsor al acestui proiect, aduce expozitia ‘The Rest is Tomorrow’ la Bucuresti. Aceasta va fi precedata, pe 27 februarie, de un eveniment exclusivist dedicat profesionistilor modei si oamenilor de cultura.

Foto de la vernisaj si info: GALATECA

PUBLISHED ON 19.02.2013

more in Newsroom