INSPIRATIE

Vara, anotimpul contrastelor vestimentare

Vara este anotimpul contrastelor din punct de vedere vestimentar. Ea aduce…

WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte

Designerii la Festivalul Brazilor de Craciun

27 de brazi realizati de designeri si artisti romani vor participa anul acesta la Festivalul Brazilor de Craciun. Fiecare creatie este unica, dar toate au acelasi scop: sa ofere copiilor fara acces la educatie sansa de a merge la scoala si de a avea parte de o viata mai buna. Ajuns la cea de-a 12 editie, festivalul are acum cea mai bogata galerie de brazi, iar gala in cadrul careia va avea loc licitatia acestora se va desfasura pe 6 decembrie.

festivalulbrazilor-jpg

Doina Levintza, Wilhelmina Arz, Lena Criveanu, Rita Mureşan, Mihaela Glavan, Stephan Pelger, Alexandru & Mihnea Ghildus, Ana Wagner & A. David Gallery, Kristina Dragomir & Europa FM, Cristian Samfira, Carmen Ormenişan, Iris Serban, Claudia Castrase, Irina Solomon & Azay, Veronica Zaharia & The One, Madalina Dorobantu, Maria Marinescu, Alexandru Ciucu, Mirela Stelea, Mihaela Drafta, Mirela Diaconu, Hamid Nicola Katrib & United Media sunt designerii ce si-au pus creativitatea in valoare pentru o cauza nobila. Lor li s-au alaturat si: Oxette, Anca Rusu, pictorul Bogdan Mihai Radu, Mark Twain International School, iar printre creatii se regaseste si bradul presei, precum si bradul creat de copiii din centrele educationale Salvati Copiii. Iata o parte dintre creatii aici!

„An de an, designeri noi apar la Festivalul Brazilor de Craciun si ma uimeste cat de frumoase sunt creatiile lor. Pentru mine, aceasta este a opta participare la eveniment si sper ca voi ramane in familia <Salvati copiii> pentru inca foarte mult timp. Este un proiect de suflet si ma bucur de fiecare data cand incep sa  ma gandesc la bradul pe care urmeaza sa-l prezint. Anul acesta, am avut o mica problema. In urma cu doua zile, s-a spart o bucata din bradul meu care este realizat din sticla. Asa ca pot spune ca s-a spart ghinionul pentru anul 2012 si ca vine anul 2013 cu foarte multa bucurie pentru noi si pentru copiii pentru care realizam acesti brazi”, a povestit Stephan Pelger despre experienta lui alaturi de Salvati Copiii.

Artistii si designerii nu s-au implicat doar in crearea brazilor. Agnes Keszeg, ilustrator si designer de papusi, s-a alaturat acestei cauze intr-un mod inedit. Inspirata de creatiile din anii anteriori, ea a realizat materialele grafice si toate ilustratiile necesare pentru a prezenta si a promova gala din acest an.

Programul de reintegrare sociala si scolara a copiilor aflati in situatii vulnerabile a inceput in anul 2001, cu sprijinul sectorului privat (strangerea de fonduri organizata prin Festivalul Brazilor de Craciun) din Romania. Peste 16.000 de copii au beneficiat de integrare in sistemul educativ (A doua sansa) si de suport educational, social si juridic pentru a nu abandona scoala (Scoala dupa scoala). Editia de anul acesta a Festivalului Brazilor de Craciun isi propune colectarea de fonduri pentru cei 2.500 de copii deja cuprinsi in programele educaţionale Salvati Copiii. In total, In primele 11 editii ale Festivalului Brazilor de Craciun s-au stras 2.484.000 euro.

Foto si info: 2activepr

PUBLISHED ON 29.11.2012

more in Newsroom