ARTA & DESIGN

Reinterpretari efemere ale clasicelor chioscuri...

Chioscurile de ziare reprezentau odata un prim popas al diminetilor din…

HOT TREND

Inspiratie in machiaj pentru primavara-vara...

Ochii conturati cu tus negru si buzele evidentiate cu ruj rosu…

STREET STYLE

Primavara denimului

As numi primavara anotimp al stilului. Temperaturile ei ingradesc cel mai…

INSPIRATIE

Dries Van Noten fara Dries...

Dries Van Noten se retrage de la conducerea casei de moda…

INTERVIU

Magia Zanelor de dupa usa...

Magia Zanelor incepe in fata unei usi fermecate, un loc in…

INSPIRATIE

Premiile Oscar 2024. Momente pe...

Cateva ganduri despre premii si discursuri, tinute de pe covorul rosu…

INSPIRATIE

Pat McGrath. Cand o make-up...

E surprinzator cand numele unui make-up artist rasuna la fel de…

Inspiratie

Umor si activism pe scena de stand-up comedy

Ali Wong, Taylor Tomlinson, Wanda Sykes si Hannah Gadsby m-au influentat sa privesc stand-up comedy-ul cu alti ochi… Nu de putine ori cu ei in lacrimi de ras, dar si cu vulnerabilitate, empatie si speranta pentru o lume mai buna. Interactiunea mea cu stand-up comedy-ul a inceput cu stangul. In urma cu multi ani, sa fie vreo 15, am mers la un show intr-un local din Bucuresti. Nu mai tin minte cine a urcat pe scena, dar stiu ca nu am rezonat cu genul de umor ascultat. Se poate ca experienta mea din acea seara sa nu fi fost reprezentativa pentru peisajul stand-up-ului, doar ca nu am simtit curiozitatea de a afla exact ce si cum. Lucrurile s-au schimbat relativ recent cand am intalnit abordari ce calibreaza umorul din experientele pe care viata ni le aduce in cale, fara a-l forta sa fie si unde nu e. Mai mult decat atat, temele de discutie incluse in show-uri, de la inegalitate de gen, la rasism, homofobie, sanatate mintala, maternitate, relatia cu familia sau relatiile de cuplu, creioneaza – uneori pe alocuri, alteori in intregime - o forma de stand-up comedy activist. Poate ti se intampla si tie, dupa un serial care iti place mult, sa nu mai ai un timp rabdarea necesara pentru a te aventura intr-o noua poveste. In urma cu niste luni bune, ma aflam tocmai intr-o astfel ...

Inapoi Inainte

Designerii la Festivalul Brazilor de Craciun

27 de brazi realizati de designeri si artisti romani vor participa anul acesta la Festivalul Brazilor de Craciun. Fiecare creatie este unica, dar toate au acelasi scop: sa ofere copiilor fara acces la educatie sansa de a merge la scoala si de a avea parte de o viata mai buna. Ajuns la cea de-a 12 editie, festivalul are acum cea mai bogata galerie de brazi, iar gala in cadrul careia va avea loc licitatia acestora se va desfasura pe 6 decembrie.

festivalulbrazilor-jpg

Doina Levintza, Wilhelmina Arz, Lena Criveanu, Rita Mureşan, Mihaela Glavan, Stephan Pelger, Alexandru & Mihnea Ghildus, Ana Wagner & A. David Gallery, Kristina Dragomir & Europa FM, Cristian Samfira, Carmen Ormenişan, Iris Serban, Claudia Castrase, Irina Solomon & Azay, Veronica Zaharia & The One, Madalina Dorobantu, Maria Marinescu, Alexandru Ciucu, Mirela Stelea, Mihaela Drafta, Mirela Diaconu, Hamid Nicola Katrib & United Media sunt designerii ce si-au pus creativitatea in valoare pentru o cauza nobila. Lor li s-au alaturat si: Oxette, Anca Rusu, pictorul Bogdan Mihai Radu, Mark Twain International School, iar printre creatii se regaseste si bradul presei, precum si bradul creat de copiii din centrele educationale Salvati Copiii. Iata o parte dintre creatii aici!

„An de an, designeri noi apar la Festivalul Brazilor de Craciun si ma uimeste cat de frumoase sunt creatiile lor. Pentru mine, aceasta este a opta participare la eveniment si sper ca voi ramane in familia <Salvati copiii> pentru inca foarte mult timp. Este un proiect de suflet si ma bucur de fiecare data cand incep sa  ma gandesc la bradul pe care urmeaza sa-l prezint. Anul acesta, am avut o mica problema. In urma cu doua zile, s-a spart o bucata din bradul meu care este realizat din sticla. Asa ca pot spune ca s-a spart ghinionul pentru anul 2012 si ca vine anul 2013 cu foarte multa bucurie pentru noi si pentru copiii pentru care realizam acesti brazi”, a povestit Stephan Pelger despre experienta lui alaturi de Salvati Copiii.

Artistii si designerii nu s-au implicat doar in crearea brazilor. Agnes Keszeg, ilustrator si designer de papusi, s-a alaturat acestei cauze intr-un mod inedit. Inspirata de creatiile din anii anteriori, ea a realizat materialele grafice si toate ilustratiile necesare pentru a prezenta si a promova gala din acest an.

Programul de reintegrare sociala si scolara a copiilor aflati in situatii vulnerabile a inceput in anul 2001, cu sprijinul sectorului privat (strangerea de fonduri organizata prin Festivalul Brazilor de Craciun) din Romania. Peste 16.000 de copii au beneficiat de integrare in sistemul educativ (A doua sansa) si de suport educational, social si juridic pentru a nu abandona scoala (Scoala dupa scoala). Editia de anul acesta a Festivalului Brazilor de Craciun isi propune colectarea de fonduri pentru cei 2.500 de copii deja cuprinsi in programele educaţionale Salvati Copiii. In total, In primele 11 editii ale Festivalului Brazilor de Craciun s-au stras 2.484.000 euro.

Foto si info: 2activepr

PUBLISHED ON 29.11.2012

more in Newsroom