AMINTIRI

Orasul ca scena pentru arta

Cand orasul devine scena pentru arta, atmosfera obisnuita a strazilor si…

CATWALK

#LoveBringsLove

45 de case de moda si designerii lor au adus un…

EDITOR'S CHOICE

Inele ca mici sculpturi purtabile

Care este piesa ta de bijuterie preferata? E o intrebare pe…

INSPIRATIE

Tres Chic

Cand m-am uitat peste tinutele participantelor la Saptamana Modei de la…

WE LIKE

Videoclipuri cu coregrafii care te...

Pot sa ma inveselesc sau, dimpotriva, sa ma balacesc in butoiul…

INSPIRATIE

Filme si tinute de vazut....

Pentru mine, din ipostaza de redactor la Petocuri.ro, marile festivaluri de…

RED CARPET

Met Gala 2021. Cod vestimentar:...

Dupa o pauza de un an, Met Gala a revenit ieri…

Hot Trend

Cum mai arata relatia noastra cu machiajul

Distantarea sociala a provocat, vrand-nevrand, si o distantare intre noi si lumea machiajului. Multe activitati pentru care ne aranjam in functie de stilul nostru inainte de a iesi din casa au disparut o perioada buna, iar, cand situatia a revenit cat de cat la ritmul pe care il aveam inainte de pandemie, unele dintre noi am reluat relatia obisnuita pe care o aveam cu machiajul, altele, cum e si cazul meu, nu chiar. Stii exercitiile alea in care iti imaginezi ce ai alege daca ar trebui sa pastrezi trei obiecte din viata ta, fie ca mergi pe o insula pustie, fie ca nu. Ei bine, daca m-ar fi intrebat cineva asta in legatura cu trusa mea de machiaj (destul de minimalista de altfel), pana in luna martie a anului trecut, as fi raspuns ca pot renunta la orice altceva, atata timp cat nu e vorba despre anticearcan, eyeliner si mascara. Consideram ca m-as putea descurca bine-mersi cu aceste trei produse. Eyelinerul era o emblema a machiajului meu. Ani de zile, am trasat atatea linii alungite pe pleoapele superioare, incat am ajuns sa am impresia ca le-as putea face si fara ajutorul oglinzii. Cand m-am trezit, la un moment dat, in situatia de a incerca asta, a devenit cat se poate de clar ca nu, nu pot de fapt. Dupa luna martie a anului trecut, am descoperit ca, totusi, pot si fara ey...

Inapoi Inainte

Designerii la Festivalul Brazilor de Craciun

27 de brazi realizati de designeri si artisti romani vor participa anul acesta la Festivalul Brazilor de Craciun. Fiecare creatie este unica, dar toate au acelasi scop: sa ofere copiilor fara acces la educatie sansa de a merge la scoala si de a avea parte de o viata mai buna. Ajuns la cea de-a 12 editie, festivalul are acum cea mai bogata galerie de brazi, iar gala in cadrul careia va avea loc licitatia acestora se va desfasura pe 6 decembrie.

festivalulbrazilor-jpg

Doina Levintza, Wilhelmina Arz, Lena Criveanu, Rita Mureşan, Mihaela Glavan, Stephan Pelger, Alexandru & Mihnea Ghildus, Ana Wagner & A. David Gallery, Kristina Dragomir & Europa FM, Cristian Samfira, Carmen Ormenişan, Iris Serban, Claudia Castrase, Irina Solomon & Azay, Veronica Zaharia & The One, Madalina Dorobantu, Maria Marinescu, Alexandru Ciucu, Mirela Stelea, Mihaela Drafta, Mirela Diaconu, Hamid Nicola Katrib & United Media sunt designerii ce si-au pus creativitatea in valoare pentru o cauza nobila. Lor li s-au alaturat si: Oxette, Anca Rusu, pictorul Bogdan Mihai Radu, Mark Twain International School, iar printre creatii se regaseste si bradul presei, precum si bradul creat de copiii din centrele educationale Salvati Copiii. Iata o parte dintre creatii aici!

„An de an, designeri noi apar la Festivalul Brazilor de Craciun si ma uimeste cat de frumoase sunt creatiile lor. Pentru mine, aceasta este a opta participare la eveniment si sper ca voi ramane in familia <Salvati copiii> pentru inca foarte mult timp. Este un proiect de suflet si ma bucur de fiecare data cand incep sa  ma gandesc la bradul pe care urmeaza sa-l prezint. Anul acesta, am avut o mica problema. In urma cu doua zile, s-a spart o bucata din bradul meu care este realizat din sticla. Asa ca pot spune ca s-a spart ghinionul pentru anul 2012 si ca vine anul 2013 cu foarte multa bucurie pentru noi si pentru copiii pentru care realizam acesti brazi”, a povestit Stephan Pelger despre experienta lui alaturi de Salvati Copiii.

Artistii si designerii nu s-au implicat doar in crearea brazilor. Agnes Keszeg, ilustrator si designer de papusi, s-a alaturat acestei cauze intr-un mod inedit. Inspirata de creatiile din anii anteriori, ea a realizat materialele grafice si toate ilustratiile necesare pentru a prezenta si a promova gala din acest an.

Programul de reintegrare sociala si scolara a copiilor aflati in situatii vulnerabile a inceput in anul 2001, cu sprijinul sectorului privat (strangerea de fonduri organizata prin Festivalul Brazilor de Craciun) din Romania. Peste 16.000 de copii au beneficiat de integrare in sistemul educativ (A doua sansa) si de suport educational, social si juridic pentru a nu abandona scoala (Scoala dupa scoala). Editia de anul acesta a Festivalului Brazilor de Craciun isi propune colectarea de fonduri pentru cei 2.500 de copii deja cuprinsi in programele educaţionale Salvati Copiii. In total, In primele 11 editii ale Festivalului Brazilor de Craciun s-au stras 2.484.000 euro.

Foto si info: 2activepr

PUBLISHED ON 29.11.2012

more in Newsroom