ARTA & DESIGN

Reinterpretari efemere ale clasicelor chioscuri...

Chioscurile de ziare reprezentau odata un prim popas al diminetilor din…

HOT TREND

Inspiratie in machiaj pentru primavara-vara...

Ochii conturati cu tus negru si buzele evidentiate cu ruj rosu…

STREET STYLE

Primavara denimului

As numi primavara anotimp al stilului. Temperaturile ei ingradesc cel mai…

INSPIRATIE

Dries Van Noten fara Dries...

Dries Van Noten se retrage de la conducerea casei de moda…

INTERVIU

Magia Zanelor de dupa usa...

Magia Zanelor incepe in fata unei usi fermecate, un loc in…

INSPIRATIE

Premiile Oscar 2024. Momente pe...

Cateva ganduri despre premii si discursuri, tinute de pe covorul rosu…

INSPIRATIE

Pat McGrath. Cand o make-up...

E surprinzator cand numele unui make-up artist rasuna la fel de…

Inspiratie

Umor si activism pe scena de stand-up comedy

Ali Wong, Taylor Tomlinson, Wanda Sykes si Hannah Gadsby m-au influentat sa privesc stand-up comedy-ul cu alti ochi… Nu de putine ori cu ei in lacrimi de ras, dar si cu vulnerabilitate, empatie si speranta pentru o lume mai buna. Interactiunea mea cu stand-up comedy-ul a inceput cu stangul. In urma cu multi ani, sa fie vreo 15, am mers la un show intr-un local din Bucuresti. Nu mai tin minte cine a urcat pe scena, dar stiu ca nu am rezonat cu genul de umor ascultat. Se poate ca experienta mea din acea seara sa nu fi fost reprezentativa pentru peisajul stand-up-ului, doar ca nu am simtit curiozitatea de a afla exact ce si cum. Lucrurile s-au schimbat relativ recent cand am intalnit abordari ce calibreaza umorul din experientele pe care viata ni le aduce in cale, fara a-l forta sa fie si unde nu e. Mai mult decat atat, temele de discutie incluse in show-uri, de la inegalitate de gen, la rasism, homofobie, sanatate mintala, maternitate, relatia cu familia sau relatiile de cuplu, creioneaza – uneori pe alocuri, alteori in intregime - o forma de stand-up comedy activist. Poate ti se intampla si tie, dupa un serial care iti place mult, sa nu mai ai un timp rabdarea necesara pentru a te aventura intr-o noua poveste. In urma cu niste luni bune, ma aflam tocmai intr-o astfel ...

Inapoi Inainte

Designer for Tomorrow 2014 – Preparation Day in Berlin

De anul trecut, Designer for Tomorrow a devenit in primul rand competitia castigata de Ioana Ciolacu. Aflata printre finalisti, designerul roman a convins juriul de talentul ei prin colectia Paradox, definita de un mix de detalii structurate, feminine, cu elemente inspirate din moda masculina. Anul acesta, povestea competitiei dedicata tinerilor designeri din Europa continua cu cinci noi finalisti, care viseaza sa fie numiti Designer for Tomorrow, in iulie, in cadrul Mercedes-Benz Fashion Week din Berlin.

Matteo Lamandini (Istituto Marangoni, Italia), Maria Roche (Griffith College, Irlanda), Sylvia Roustcheva (New Bulgarian University, Bulgaria), Yong Kyun Shin (Central St. Martins, UK), Julia Winkler (ESMOD Berlin, Germania) au fost selectati de Tommy Hilfiger, cel care patroneaza editia de anul acesta, si de membra juriului, Bay Garnett, dintre cei peste 270 de aplicanti.

Peste 22 mai, cei cinci tineri designeri s-au intalnit la Berlin pentru a participa la un workshop de pregatire pentru marea finala. Dupa aceasta experienta, Bay Garnett (foto jos) a declarat:“Sunt impresionata de bogatia de concepte si de idei expuse de catre finalistii DfT. Va fi o provocare uimitoare si o sursa de inspiratie pentru mine ca stilist sa lucrez, in urmatoarele saptamani, cu acesti designeri talentati si ambitiosi.”

Tinuta realizata de Maria Roche

Tinuta Julia Winkler

Tinuta Sylvia Roustcheva

Tinuta Yong Kyun Shin

Tinuta Matteo Lamandini

Asteptam sa descoperim marele castigator in iulie!

Despre editia castigata de Ioana Ciolacu, poti citi aici!

Foto si info: PEEK & CLOPPENBURG

PUBLISHED ON 23.05.2014

more in Fashion Etc