AMINTIRI

Orasul ca scena pentru arta

Cand orasul devine scena pentru arta, atmosfera obisnuita a strazilor si…

CATWALK

#LoveBringsLove

45 de case de moda si designerii lor au adus un…

EDITOR'S CHOICE

Inele ca mici sculpturi purtabile

Care este piesa ta de bijuterie preferata? E o intrebare pe…

INSPIRATIE

Tres Chic

Cand m-am uitat peste tinutele participantelor la Saptamana Modei de la…

WE LIKE

Videoclipuri cu coregrafii care te...

Pot sa ma inveselesc sau, dimpotriva, sa ma balacesc in butoiul…

INSPIRATIE

Filme si tinute de vazut....

Pentru mine, din ipostaza de redactor la Petocuri.ro, marile festivaluri de…

RED CARPET

Met Gala 2021. Cod vestimentar:...

Dupa o pauza de un an, Met Gala a revenit ieri…

Hot Trend

Cum mai arata relatia noastra cu machiajul

Distantarea sociala a provocat, vrand-nevrand, si o distantare intre noi si lumea machiajului. Multe activitati pentru care ne aranjam in functie de stilul nostru inainte de a iesi din casa au disparut o perioada buna, iar, cand situatia a revenit cat de cat la ritmul pe care il aveam inainte de pandemie, unele dintre noi am reluat relatia obisnuita pe care o aveam cu machiajul, altele, cum e si cazul meu, nu chiar. Stii exercitiile alea in care iti imaginezi ce ai alege daca ar trebui sa pastrezi trei obiecte din viata ta, fie ca mergi pe o insula pustie, fie ca nu. Ei bine, daca m-ar fi intrebat cineva asta in legatura cu trusa mea de machiaj (destul de minimalista de altfel), pana in luna martie a anului trecut, as fi raspuns ca pot renunta la orice altceva, atata timp cat nu e vorba despre anticearcan, eyeliner si mascara. Consideram ca m-as putea descurca bine-mersi cu aceste trei produse. Eyelinerul era o emblema a machiajului meu. Ani de zile, am trasat atatea linii alungite pe pleoapele superioare, incat am ajuns sa am impresia ca le-as putea face si fara ajutorul oglinzii. Cand m-am trezit, la un moment dat, in situatia de a incerca asta, a devenit cat se poate de clar ca nu, nu pot de fapt. Dupa luna martie a anului trecut, am descoperit ca, totusi, pot si fara ey...

Inapoi Inainte

Designer for Tomorrow 2014 – Preparation Day in Berlin

De anul trecut, Designer for Tomorrow a devenit in primul rand competitia castigata de Ioana Ciolacu. Aflata printre finalisti, designerul roman a convins juriul de talentul ei prin colectia Paradox, definita de un mix de detalii structurate, feminine, cu elemente inspirate din moda masculina. Anul acesta, povestea competitiei dedicata tinerilor designeri din Europa continua cu cinci noi finalisti, care viseaza sa fie numiti Designer for Tomorrow, in iulie, in cadrul Mercedes-Benz Fashion Week din Berlin.

Matteo Lamandini (Istituto Marangoni, Italia), Maria Roche (Griffith College, Irlanda), Sylvia Roustcheva (New Bulgarian University, Bulgaria), Yong Kyun Shin (Central St. Martins, UK), Julia Winkler (ESMOD Berlin, Germania) au fost selectati de Tommy Hilfiger, cel care patroneaza editia de anul acesta, si de membra juriului, Bay Garnett, dintre cei peste 270 de aplicanti.

Peste 22 mai, cei cinci tineri designeri s-au intalnit la Berlin pentru a participa la un workshop de pregatire pentru marea finala. Dupa aceasta experienta, Bay Garnett (foto jos) a declarat:“Sunt impresionata de bogatia de concepte si de idei expuse de catre finalistii DfT. Va fi o provocare uimitoare si o sursa de inspiratie pentru mine ca stilist sa lucrez, in urmatoarele saptamani, cu acesti designeri talentati si ambitiosi.”

Tinuta realizata de Maria Roche

Tinuta Julia Winkler

Tinuta Sylvia Roustcheva

Tinuta Yong Kyun Shin

Tinuta Matteo Lamandini

Asteptam sa descoperim marele castigator in iulie!

Despre editia castigata de Ioana Ciolacu, poti citi aici!

Foto si info: PEEK & CLOPPENBURG

PUBLISHED ON 23.05.2014

more in Fashion Etc