INSPIRATIE

Vara, anotimpul contrastelor vestimentare

Vara este anotimpul contrastelor din punct de vedere vestimentar. Ea aduce…

WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
Design your world now – Tehnologie, design, stil

Design your world now – Tehnologie, design, stil

Organizata de Intel Romania, expozitia 'Design your world now' prezinta 10 obiecte de stil personal si de design interior inspirate de Ultrabook-uri si create de Ana Morodan si Anca Fetcu. Acestea pot fi descoperite, pana pe 26 mai, la Palatul Stirbei, ca parte din Romanian Design Week. Incepand cu luna iunie, Intel Romania va oferi produsele realizate ca premii pe Facebook.

Acceptand provocarea companiei Intel Romania, creatorul de stil personal, Ana Morodan, si designerul Anca Fetcu au fost, timp de 10 zile, in contact cu fanii tehnologiei si ai designului pentru a realiza zece obiecte convertibile.

Inspirata de simpaticul Ultrabook Lenovo Ideapad Yoga, Ana a realizat o geanta jucausa, din piele de ponei, in forma dreptunghiulara, cu rol dublu. Prin accesorizarea cu magneti si cordon, aceasta poate fi folosita atat ca geanta de zi, cat si ca plic pentru seara.


Ana a mai creat 4 genti transformabile: un plic din velur care in timpul zilei este o geanta-plic din piele cu fermoare exterioare din metal, aplicate pe partea din fata – fermoarele se desfac, iar geanta se intoarce cu interiorul spre exterior, devenind un plic de seara din catifea; o geanta incapatoare de zi, care ascunde un plic de seara sub forma de buzunar; o geanta tip postas, cu doua compartimente interioare – pe spate are atasat un material textil, impermeabil, pliat sub forma de plic care se desface si se transforma intr-o geanta sport; o geanta “Mister Cool” adresata barbatilor, care devine fie geanta de umar, fie borseta de mana, prin accesorizarea cu un cordon.

Inspirata de Ultrabook-ul Toshiba U920t, care redefineste portabilitatea, Anca Fetcu a conceput o lampa de masa cu lumina calda, pastelata, din suprapunerea paletelor circulare colorate. Paletele se rotesc in jurul unui ax si se pot suprapune, astfel incat lampa devine suport de birou pentru hartii, plicuri sau post-it-uri.


Acestui obiect de design interior convertibil i se alatura inca patru: o masa de cafea moderna care devine un taburet moale prin rotirea blatului in interiorul ramei; o oglinda de perete ultra minimalista si plata, in a carei rama sta ascuns un scaun, care se de-pliaza atunci cand este desprinsa rama de pe perete; un panou de darts a carui rama circulara se pliaza la jumatate si devine inel pentru un mini cos de baschet; un suport de laptop cu picioare care se transforma intr-o masuta de machiaj veritabila, cu oglinda si tava pentru cosmetice.

Foto si info: Intel

PUBLISHED ON 25.05.2013

more in Newsroom